Utorak, 16.06.2020 | 17:29
IZVOR: rts.rs

VIDEO: „Hvatao sam velike pitone, ali..." - Borba čovjeka i pitona DUGOG PET metara

Majk Kimel je iskusan lovac na pitone. Uhvatio je na stotinu zmija dužih od tri metra, ali njegov posljednji ulov je bio rekordan i nije se predao bez borbe.




Foto: Screenshot, youtube

Majk Kimel, vlasnik ogranka za pronalaženje i spasavanje divljih životinja u okrugu Martin, prošle nedjelje se uputio u Everglejds, veliku močvaru na jugu Floride, u namjeri da uhvati džinovskog burmanskog pitona.

Uputio se prema skrovitom ostrvu na kome je primijetio tragove aligatora i crnu zmiju, ali je iznenada spazio džinovskog pitona za koga je odmah znao da je poseban.

„Srce je počelo da mi lupa. Hvatao sam velike pitone, ali ovaj mi je izgledao ogromno“, kaže Kimel za Si-En-En.

Zmija ga je prilično uplašila, kako kaže, ali ne zovu ga slučajno „Piton kauboj“. Poslije kraće borbe i gadnog ujeda, koji je uspio da snimi i objavi na svom Jutjub kanalu, Kimel je uspio da zgrabi glavu ženke zmije i odvuče je u svoj čamac, gdje ju je usmrtio.

Još uvijek se čekaju zvanični organi da izvrše službeno mjerenje, no Kimel tvrdi da je zmija duga 5,18 metara i teška između 60 i 80 kilograma. Najduži piton ikada uhvaćen u Floridi bio je dug 5,68 metara.

Pitoni su se pojavili u močvarama Everglejdsa osamdesetih godina, a pretpostavlja se da su tu dospjeli jer su ih napustili vlasnici koji su ih držali kao kućne ljubimce kada su postali suviše veliki. Neki su možda pobjegli i iz uzgajališta koje je stradalo tokom uragana 1992. godine.

Zvaničnici procjenjuju da na teritoriji Everglejds trenuto živi čak 100.000 burmanskih pitona, inače najviće vrsta pitona koja spada među šest najvećih zmija na svijetu. One se hrane autohtonim životinjskim vrstama – rakunima, vidrama, pticama, pa čak i aligatorima.

Kimel planira da proda zmijsku kožu na svom internet portalu, a očekuje i nadoknadu od vlasti koje plaćaju uklanjanje invazivnih životinjskih vrsta.

„Ponosan sam na svoj uspjeh i znao sam da ću dobro zaraditi. Ali najviše od svega mi je drago što sam pomogao da se jedna velika štetočina ukloni iz ovog dragocjenog ekosistema“, naglašava Majk Kimel. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Advokat tvrdi da na OVO PITANJE NIKADA NE TREBA ODGOVARATI saobraćajnoj policiji

Petak, 19.04.2024 | 10:45

Pogledajte šta savjetuje da kažete...  

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

Raspored lavica na EP: Crna Gora na premijeri protiv Srbije

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Crnogorske rukometašice će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Srbije.

Kineski gradovi TONU - Šangaj u prošlom vijeku POTONUO tri metra, evo zbog čega se to dešava

Petak, 19.04.2024 | 10:10

Skoro polovina velikih kineskih gradova tone zbog ispumpavanja i vađenja vode, kao i od ogromne težine njihovog naglog širenja. Mnogi gradovi tonu brzo – svaki šesti brzinom od 10 milimetara godišnje, piše Bi-Bi-Si, navodeći studiju kineskih stručnjaka.

Stiže biografski film o pjevaču Frenku Sinatri - Glavna uloga dodijeljena OVOM GLUMCU

Petak, 19.04.2024 | 10:04

Reditelj Martin Skorseze nastavlja sa planovima da snimi biografski film o pjevaču Frenku Sinatri. 

Samo jedna kašika ovog prirodnog napitka svako jutro: Čisti krv i jetru, podstiče savršen rad crijeva

Petak, 19.04.2024 | 09:54

Zaboravite na zatvor i loše varenje uz ovaj jednostavan napitak! Samo jedan gutljaj ovog napitka svako jutro, i vaša crijeva će raditi savršeno.

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

Danas počinje isplata martovskih penzija

Petak, 19.04.2024 | 09:15

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija.

Vještači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih

Petak, 19.04.2024 | 09:02

Pune dvije nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", D.D. i S.J, osumnjičenih da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. Isto toliko traje potraga za djevojčicinim tijelom.