Petak, 03.07.2020 | 19:41
IZVOR: cdm.me

Demokratska partija socijalista: "SPC nastavila jeftinu političku kampanju"

Predizborne aktivnosti koje je zvanično započela vidovdanskim mitingom, Srpska pravoslavna crkva je nastavila današnjim saopštenjem. U maniru stranačkih organizacija, koje psihološko-populističkim frazama žele da pridobiju glasače, Crkva je konačno ogolila svoje političke namjere, poručuju iz Demokratske partije socijalista.




Foto: Demokratska partija socijalista

MCP: Teško je biti građanin države u kojoj zakone najmanje poštuju oni koji su ih sami donosili

“Licemjerno je da bilo kome drže lekcije o bilo čemu oni koji ne poštuju zakone države Crne Gore, koji su prepoznati po nezakonitom upisu imovine, neplaćanju poreza, po neprijavljenom boravku sveštenika, netransparentnom trošenju ogromnih priloga svojih vjernika, i poslovanju u zoni sive ekonomije. Čudi, dakle, kada se već bave socijalnim temama da predmet njihovog interesovanja nikad nisu bili crkveni velikodostojnici koji svojim raskošnim načinom života godinama skandalizuju javnost, i koje građani odavno nazivaju biznismenima, ili tajkunima u mantijama. O skaradnom ponašanju  pojedinaca među njima, i skandalima koji sablažnjuju ‘vjerni narod’, da i ne govorimo”, navode oni.

Iz DPS-a ističu da je jasno da posljednim saopštenjem SPC i konačno podnijela kandidaturu za predstojeće izbore.

“Srešćemo se konačno na političkom terenu 30. avgusta na kome ćete imati prilike da izmjerite svoju snagu, i da i vi shvatite zašto je DPS toliko godina na vlasti”, naglašavaju u ovoj partiji.

KOMENTARI (6)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Niksic povija
03.07.2020 22:14

Posle glasanja 20 i kusur godina , shvatili smo ja i moja porodica i mnogo nasih brastvenika ,kumova ,prijatelja , drugova da ste vi jedni od najeftinijih , naj--- nekorektnih , zivimo sve ove godine u Lazi i obecanjima , sve ste unistili , i jos ocete da nam vjeru oduzmete ,e to necete uspjeti DPS i .. Oteli ste sva radna mjesta , zivot ,budućnost , i ocete svetinje , SVETINJE mogu lako da vam se OSVETE !!!!

6 1
Niksic povija
03.07.2020 22:21

Vi ste unistelji Crne Gore i Crnogoraca

5 2
Marko
03.07.2020 22:40

Počeli ste se gubiti pomalo. I vidim da je malo prpa pred izbore, kad smo već kod nezakonitog upisa imovine, neplaćanja poreza i afera koverta...Crkva netransparentno troši PRILOGE od svojih vjernika a vi gradite vile i zamkove kradući novac građana koji nemaju hljeba da jedu...

5 1
Sirotanovicka
04.07.2020 13:05

U odnosu na vasu kampanju svaka druga je siromasna jer su pare pare kod vas

1 1
Istina
04.07.2020 13:46

Niste ih mogli bolje opisati. Crkva godinama drze neprijavljene radnike,sveštenike,ne plaća porez.Svestenici voze skupe dzipove,uzivaju ,a ovamo propagiraju post i skromnost.Vecih licemerja nema ..

0 1
Laz
05.07.2020 12:37

A ovo drugi ne drze neprijavljene radnike,nemaju vile I vikendice D&G tasne ,skupe automobile,sve gola sirotinja

0 0

OSTALE VIJESTI

Mašković: Injac nije dostavila godišnji izvještaj o radu, iniciraćemo razgovore o njenoj SMJENI

Utorak, 16.04.2024 | 12:27

Odbornik SD-a Miloš Mašković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac nije u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu i Statutom Glavnog grada do kraja marta ove godine, dostavila Izvještaj o radu gradonačelnika, organa uprave Glavnog grada i službi za 2023. godinu, što je po Statutu Glavnog grada razlog za njenu smjenu.

Huter: Ivanović da se izvini što je saopštio neistinu, namjerno doveo građane u zabludu

Utorak, 16.04.2024 | 11:45

Juče je javnosti predočena protestna nota Federacije BiH povodom posjete Milorada Dodika, za koju je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović tvrdio da ne postoji, saopštio je poslanik DPS-a Oskar Huter.

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.

PES: DPS spinovima pokušava da RELATIVIZUJE aktuelna hapšenja

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 19:25

Spinovi na račun ministra vanjskih poslova, kojima se služi Demokratska partija socijalista jesu pokušaj da se relativizuju aktuelna hapšenja, koja svjedoče o sprezi organizovanog kriminala sa najvišim policijskim i pravosudnim funkcionerima iz perioda neprikosnovene DPS vlasti, saopštio je Pokret Evropa sad.

DPS: Da li Ivanović MIJENJA državni stav po pitanju Kosova ili se samo ZABRINUO da ne prođe kao Gorčević?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 17:53

Pokušaj ministra Filipa Ivanovića da relativizuje stav svoje koleginice ministarke Majde Gorčević koja je u Tirani rekla da će Crna Gora glasti za prijem Kosova u Savjet Evrope, i za to dobila uvrede od predsjednika Srbije, novi je vid podešavanja spoljne politike po zahtjevima bivšeg Demokratskog fronta, ili pak izraz straha ministra vanjskih poslova da jasno saopšti stav, i prođe isto kao i njegova koleginica, saopšteno je iz DPS-a.

Demokrate predlažu POVEĆANJE JEDNOKRATNE NAKNADE za novorođenčad, iznosi od 1.000 do 2.500 eura

Utorak, 16.04.2024 | 12:31

Demokratska Crna Gora predala je parlamentu Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojim se predlaže povećanje jednokratne naknade za novorođeno dijete.

Mašković: Injac nije dostavila godišnji izvještaj o radu, iniciraćemo razgovore o njenoj SMJENI

Utorak, 16.04.2024 | 12:27

Odbornik SD-a Miloš Mašković saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da gradonačelnica Glavnog grada Olivera Injac nije u skladu sa Zakonom o Glavnom gradu i Statutom Glavnog grada do kraja marta ove godine, dostavila Izvještaj o radu gradonačelnika, organa uprave Glavnog grada i službi za 2023. godinu, što je po Statutu Glavnog grada razlog za njenu smjenu.

PRONAĐENO tijelo podoficira Vojske Srbije: Upao u kanal Dunav-Tisa-Dunav tokom redovnih vježbi

Utorak, 16.04.2024 | 12:26

Tijelo zastavnika prve klase M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saznaje Nova.rs. Jedan podoficir Vojske Srbije je teže povrijeđen, dok se za drugim tragalo poslije incidenta tokom vježbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, podsjeća Nova.rs. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

Biće MEKANA KAO SVILA - JEFTINI i PRIRODNI sapun koji čini čuda za vašu kožu

Utorak, 16.04.2024 | 12:21

Dok mnogi traže savršene proizvode za njegu kože, sapun od kozjeg mlijeka se stidljivo probija na scenu kao odlično sredstvo za njegu kože.

Jakšić Stojanović: Novim granskim ugovorom predviđeno 50 odsto PARTICIPACIJE nastavnicima koji putuju

Utorak, 16.04.2024 | 12:11

Na poslanička pitanja danas je u Skupštini Crne Gore odgovarala ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović koja je između ostalog najavila da je novim granskim ugovorom predviđeno 50 odsto participacije nastavnicima koji putuju.

Piperović: Suđenje ODLOŽENO na inicijativu Abazovića

Utorak, 16.04.2024 | 12:03

Advokat Zoran Piperović, reagovao je na tvrdnje bivšeg premijera Dritana Abazovića, koji je jutros u emisiji Link na TVCG kazao da se na suđenju protiv Zorana Lazovića, koje je trebalo da bude održano u aprilu, niko nije pojavio.

"Crna Gora da SPONZORIŠE Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici"

Utorak, 16.04.2024 | 11:50

Predstavnici 14 nevladinih organizacija i građanske aktivistkinje Jovana Marović i Dina Bajramspahić, uputile su danas premijeru Vlade, Milojku Spajiću, inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

Huter: Ivanović da se izvini što je saopštio neistinu, namjerno doveo građane u zabludu

Utorak, 16.04.2024 | 11:45

Juče je javnosti predočena protestna nota Federacije BiH povodom posjete Milorada Dodika, za koju je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović tvrdio da ne postoji, saopštio je poslanik DPS-a Oskar Huter.

NOVI TREND - Redosljed kojim JEDETE HRANU može vam pomoći da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 11:34

Novi trend ishrane pomaže nam u tome da ne skupljamo kilograme.

Podgorica: U saobraćajnoj nezgodi POVRIJEĐEN pješak

Utorak, 16.04.2024 | 11:17

Saobraćajna nezgoda.