Ponedjeljak, 06.07.2020 | 18:52
IZVOR: cdm.me

MCP: Bošković pokazao svoj ostrašćeni anticrkveni stav

Mitropolija crnogorsko primorska reagovala je na današnju izjavu ministra odbrane Predraga Boškovića, u kojoj je, između ostalog, kazao kako MCP krši zakone zemlje u kojoj ilegalno posluje.




Foto: arhiva, Kolektiv.me

///Bošković: Crna Gora, građanska, nezavisna država uvijek će biti naša jedina svetinja///

Oni su kazali kako je ministar u današnjoj izjavi još jednom pokazao svoj ostrašćeni anticrkveni stav, pokušavajući da proturi režimsku propagandnu izmišljotinu o tome da su litije nekakva politička platforma i dio navodne izborne kampanje.

“Kao i njegovi istomišljenici, potpuno prenebregava činjenicu da su Mitropolija, ali i Episkopski savjet Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori, javno, nedvosmisleno i višekratno saopštili da litije imaju za cilj promjenu neustavnog, diskriminatornog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da će prestati čim do takve promjene dođe, što će označiti i ponovno uspostavljanje, danas grubo narušenog, prava na punu slobodu vjere, kao civilizacijske i demokratske svečovječanske tekovine”, kazali su iz Mitropolije.

Kako su rekli, ministar iznosi sramne i neistinite kvalifikacije o tome da ”Crkva ne priznaje državu”.

“Da u njoj ”ilegalno posluje” (jadnog li izbora riječi za označavanje vjekovnog djelovanja i postojanja ove Crkve u Crnoj Gori), ne prijavljuje boravak sveštenika (što je tako nevjerovatna manipulacija, da je mnogo i od ovog i ovakvog ministra), kao i ostali obmanjivački navodi, nemaju za cilj ništa drugo, osim nečasno satanizovanje ustanove koja osam vijekova bez prestanka postoji i izgrađuje ovu zemlju, a uz to očigledno predstavljaju i pokušaj pridobijanja glasova anticrkvenih ekstremista za potrebe najavljenih izbora”, rekli su oni.

Oni su predložili ministru da bi, umjesto što uči duhovnosti mitropolita Amfilohija, mogao da pokuša da najviše funkcionere svoje partije posavjetuje da nije pametno ni dobro ni moguće da sekularna partija, kojoj su na čelu javno deklarisani ateisti, ima ambiciju da pravi svoje vjerske zajednice.

“Na kraju, najdobronamjernije savjetujemo ministru odbrane režima, da zamisli, a mi to već znamo, kako bi na njegove otrovne strelice prema Crkvi reagovali oni časni i odvažni ministri odbrane Knjaževine i Kraljevine Crne Gore: na primjer, Ilija Plamenac, Janko Vukotić ili Mitar Martinović. No, ko zna je li mu stalo, jer su možda i oni za režimskog ministra i njegovu družinu takođe ”izdajnici”?”, zaključuju iz Mitropolije.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Branko
06.07.2020 19:54

Ima li ijedan pop u ovoj SPC koja ilegalno djeluje u Crnoj Gori da se izjašnjava kao Crnogorac ??????????????????

4 7
Marko
06.07.2020 20:12

Osrednji asistent i profesor, nikakav ministar, ali zato vrhunski uvlakač koji "mjenja vjeru za večeru"...

7 4
Serdar
06.07.2020 20:49

Boškovic je izjavio ono , što svi mi pravi Crnogorci mislimo .Ne damo našu SVETINJU CRNU GORU .

4 4
Marko
06.07.2020 23:46

Hahahahah...E ti i on ste pravi crnogorci. Da nisi i ti srbin bio prije?

3 0
Niksic povija
07.07.2020 00:45

Mali je ubacen ne zamjerite mu

4 0

OSTALE VIJESTI

Perović PRIVEDENA u SDT

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:17

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović koja je juče uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) privedena je u SDT gdje će biti saslušana zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj u produženom trajanju, javila je Televizija Vijesti.

ODLOŽENO suđenje Vesni Medenici

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:03

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije optužene za izvršenje više teških krivičnih djela ponovo je odloženo, jer se nisu stekle procesne pretpostavke da se isto održi.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

SEZONA na pragu - U ovom CRNOGORSKOM GRADU dnevno se izda 130 DOZVOLA za strance

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:03

Ministarstvo unutrašnjih poslova uvodi "upravne dane" u Budvi kako bi građani lakše došlo do dokumenata. Sezona je na pragu, a veliki broj stranaca koji su u tom gradu, pravi velike gužve na šalterima.

Kakav vazduh UDIŠEMO? Tokom tri mjeseca, zagađenje bilo najveće u ove ČETIRI OPŠTINE

Četvrtak, 18.04.2024 | 07:05

Nakon dva mjeseca zagađenja vazduha u prekograničnoj vrijednosti i po dvadesetak dana u sjevernom dijelu naše države, situacija u martu je nešto bolja, sudeći prema podacima Centra za ekotoksikološka ispitivanja (CETI).

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

"Bio sam SVJEDOK tome": Danijel Alibabić o razvodu Meline i Harisa Džinovića - "Moja žena je jako bliska sa..."

Srijeda, 17.04.2024 | 16:57

Danijel Alibabić gostovao je u  emisiji „Moj dan, Blic dan” i izrazio svoj stav povodom sve češćih razvoda koji se dešavaju na javnoj sceni.

VIDEO - Jokić u sceni o kojoj priča svijet i videu koji se masovno dijeli internetom

Srijeda, 17.04.2024 | 12:13

Košarkaši Denver Nagetsa spremaju se za plej-of NBA lige i saznali su protivnika u utorak na srijedu.

NOVO ISTRAŽIVANJE - Klimatske promjene će do 2050. SMANJITI globalnu ekonomiju za petinu

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:39

Nevezano za to koliko agresivno budemo radili na smanjivanju zagađenja, klimatske promJene uzrokovane ogromnim količinama ugljen-dioksida koji se već nalazi u atmosferi će do 2050. godine smanjiti globalni BDP za oko 38 biliona dolara, odnosno za skoro petinu.

Megan Foks pokazala kako IZGLEDA BEZ ŠMINKE - U istp vrijeme ODUŠEVILA i RAZOČARALA FANOVE (FOTO)

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:29

Megan Foks poznata je kao jedna od najatraktivnijih glumica svijeta, a nakon što je objavila fotografiju bez šminke izazvala je brojne komentare.

Crnogorka "ODUVALA" konkurenciju - Podgoričanka OSTVARILA VELIKI UPSJEH i zaradila duet sa folk zvijezdom

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:08

“Pevaj sa mnom”, šou program, kako organizatori kažu, jednog od najpopularnijih folk pjevača na ovim prostorima Slobe Radanovića, sinoć je okončan u znaku sjajne izvedbe Podgoričanke Tamare Vujačić.

ODLOŽENO suđenje Vesni Medenici

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:03

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije optužene za izvršenje više teških krivičnih djela ponovo je odloženo, jer se nisu stekle procesne pretpostavke da se isto održi.

Teško se odlučuju za SAMOSTALNI ŽIVOT - Mladi u Evropi sve duže ostaju da ŽIVE sa roditeljima

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:51

Mnogi mladi Evropljani danas se suočavaju s izazovom pronalaženja sopstvenog stambenog prostora i finansijskom nezavisnošću, što je dovelo do toga da neki od njih ostaju da žive u zajednici sa roditeljima duže nego što je to bio slučaj ranije.

Ćerka milijardera SNIMILA FILM o siromaštvu, pa naišla na OŠTRE KRITIKE - "Loš je koliko i mislite" (VIDEO)

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:39

Rediteljski prvijenac Nikl Pelc Bekam o tinejdžerki koja se bori da spoji kraj s krajem u srednjoj Americi nailazi na oštre kritike kritičara.

Ove NAMIRNICE podstiču RAZVOJ DJEČIJEG MOZGA

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:27

Psihijatar dr Dru Remzi kaže da su namirnice koje deca konzumiraju jako važne jer su značajne za razvoj mozga, a ono što klinci jedu ima veliki uticaj i na njihovu koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:13

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Astrolozi predviđaju - Ovi DATUMI u APRILU donose VELIKE PROMJENE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:02

Četiri datuma u aprilu koja će uticati na naše živote.