Ponedjeljak, 27.07.2020 | 10:11
IZVOR: klix.ba

U redu je biti TUŽAN: Pet savjeta kako da PREBOLITE ljubav svog života!

Ako patite nakon raskida, budite sigurni da možete preboljeti osobu za koju ste nekada mislili da ćete je zauvijek voljeti.




Foto: Ilustracija, unsplash.com

Bez obzira jeste li vi ta osoba koja raskinula vezu ili vaš partner, vrijeme je da izliječite svoje slomljeno srce.

Voljeti sebe treba vam biti na vrhu prioriteta. Morate sebi dati vremena da prebolite. Ljudi prečesto uvjeravaju sebe kako moraju ostati pozitivni, no morate prvo osjetiti bolne i negativne emocije. Morate osloboditi svoj um i dati si do znanja da je sasvim u redu biti tužan.

Zamolite svoje najdraže za podršku

Iako je bol u vašem srcu vaša ličan, kroz sve tužne trenutke ne morate prolaziti sami. Sigurno da niko neće osjećati ono što i vi, ali se ipak možete osloniti na ljude koje volite. Svako od članova porodice do prijatelja može vam biti rame za plakanje. Bivšeg partnera morate oplakati prije nego li krenete dalje.

Volite sebe

Nakon raskida razmislite o svojim željama i potrebama i vodite računa o svojim emocijama. Odlazak u planinarsko društvo ili na sate joge dobro je rješenje. Osim toga možete i meditirati, ići na časove kuvanja ili masažu. Sve što vam može pomoći da se osjećate dobro, uradite to.

Provedite vrijeme u prirodi

Izlazak u prirodu odličan je način da se riješite osjećanja koje je uzrokovao raskid. Pođite u šumu ili na pustu plažu kako bi imali svoje mjesto za razmišljanje. Zapišite koje su to stvari koje želite zaboraviti, a zatim ih bukvalno pustite. Zapalite papir ili ga stavite u bocu i bacite u more.

Razmislite o audio dnevniku

Tradicionalno pisanje dnevnika nije djelotvorna strategija za sve. Ako vam je prijatnije kad razgovarate o stvarima nego kada ih zapisujete, razmislite o audio dnevniku.

Nemojte dopustiti da vas raskid uništi

Najgore mjesto za prevazilaženje raskida je na kauču u dnevnoj sobi, gdje ste skloni sakriti se u svoje emocije. Umjesto toga, budite otvoreni u uspostavljanju novih veza i doživljavanju novih iskustava (čak i ako to znači iskoračiti van svoje zone komfora). Istinsko ispunjenje možete postići samo ako ste spremni da dozvolite sebi da iskusite ono što život može ponuditi.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Razmislite dobro PRI KUPOVINE - Ovi automobili su NAJJEFTINIJI za održavanje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:02

U početku su troškovi održavanja niski i slični za većinu brendova.

Ni nalik današnjem - POGLEDAJTE kako je Dubai izgledao '70-ih i '80-ih godina

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:53

Na stranici Dubai Scoops objavljena je kompilacija fotografija Dubaija iz perioda '70-ih i '80-ih godina kada se izgled grada u mnogome razlikovao u odnosu na danas.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Bliži se NAJPRESTIŽNIJI modni događaj godine - Za ULAZNICU treba IZDVOJITI "VRTOGLAVU CIFRU"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:21

Bliži e prvi ponedjeljak u  maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu - Met Galu. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Nova studija - Ovo su TOP 10 GRADOVA koje turisti žele ponovo da POSJETE

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:02

Dominiraju na listi top deset gradova koje turisti žele opet da posjete.

Ponovo da ZABLISTA - SPASITE NAKIT uz pomoć JEDNE SITNICE iz kupatila

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:47

Ovaj trik se takođe može primijeniti i kod srebrnog nakita koji je oksidirao.