Srijeda, 29.07.2020 | 18:52
IZVOR: cdm.me

Sekulić: Sarađujmo regionalno, to će ubrzati EU proces svih nas

Naša poruka je jasna, kada govorimo o regionalnoj saradnji činimo to na način koji će ubrzati proces pristupanja EU svakog od nas, na osnovu individualnih mjerila, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić na video Samitu Zapadno Balkanskog partnerstva u organizaciji Atlantskog savjeta.




Foto: Gov.me/B. Ćupić

Sekulić je podsjetila da je Crna Gora nedavno otvorila posljednje poglavlje u pregovaračkom procesu sa EU i da to smatra jako važnim kako za državu Crnu Goru i njene građane tako i za naše susjede.

Kazala je da je urađeno puno na harmonizaciji naše legislative sa EU pravilima i na taj način je stvoren povoljan poslovni ambijent za investitore.

“Za nas je od najvećeg značaja da su sve regionalne inicijative međusobno harmonizovane i da u svakoj od njih prepoznajemo šansu za dalji napredak u dostizanju standarda i članstvo u EU”, rekla je ministarka ekonomije.

Ona je kazala da najveći investicioni potencijal svih zemalja regiona čine zelena energija i digitalni infrastrukturni projekti.

“Imamo pamet i radnu snagu i još uvijek imamo šansu da sačuvamo našu okolinu – dobre puteve, sigurnu čistu energiju, zdravu hranu. Moramo da učinimo da naše zemlje evoluiraju sa ugodnog mjesta za odmor u ugodnu radnu destinaciju. Naše razlike moraju biti naša snaga. Ne moramo imati iste strategije, ne moramo promovisati iste sektore, ali moramo omogućiti da se ono najbolje od nas i naših EU susjeda širi na sve nas“, zaključila je Sekulić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Crna Gora - RAST cijena i u MARTU, evo koliko IZNOSI INFLACIJA

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 16:45

Porast cijena i u martu. 

Konatar: URA će za korisnike srazmjernih penzija ponovo predložiti POVEĆANJE minimalne penzije na 450 EURA

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 14:53

Šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podsjetio je da je Skupština Crne Gore 29. decembra 2023. godine donijela Zaključak kojim je zadužila Vladu Crne Gore da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži povećanje penzija i za korisnike srazmjernih penzija u Crnoj Gori, a za koje trenutno ne važi visina minimalne penzije od 450 eura i da je to nepravda koja je učinjena prema njima.

JPNPCG bilježe rekorde, prihodi veći za 94 odsto

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 11:07

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore nastavlja sa rekordima i 2024. godine, preduzeće je od početka godine do 14. aprila prihodovalo 155.761,35 eura što je za 94,78 odsto više nego lani kada je za isti period prihod bio 79.968,50 eura.

Znate li koji je najpopularniji edukativni kviz na mobilnim telefonima u posljednih deset dana?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 08:32

“Dobra energija” je kviz znanja koji je u formi mobilne igre objavila Elektroprivreda Crne Gore 3. aprila i koji je od tada na vrhu ili pri vrhu besplatnih top igrica u Crnoj Gori.

Izvještaj zaštitnika: Izgubljeni sporovi državu KOŠTALI preko 14 MILIONA EURA

Nedjelja, 14.04.2024 | 08:04

Iz državne kase se prošle godine po osnovu izgubljenih sporova odlilo preko 14 miliona eura, dok je naplatila skoro 112 hiljada eura, pokazuje Izvještaj o radu Zaštitnika imovinsko – pravnih interesa Crne Gore za 2023.

Zašto bi trebalo da držite FOLIJU u ZAMRZIVAČU?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:58

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

POGLEDAJTE - Viktor Đukanović postigao PRVI GOL u novoj sezoni (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:46

Crnogorski reprezentativac i fudbaler švedskog Hamarbija, Viktor Đukanović postigao je prvi gol u novoj sezoni šampiona Švedske koji je počeo nedavno.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja ODBIO hranu i terapiju?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:39

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je jutros hranu i da popije ljekove.

Jakara: Ofanzivni skokovi su ODLUČILI MEČ

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:32

Svima je jasno da je SC Derbi propustio veliku šansu u Beogradu.

Popularni pjevač NAPAO publiku na nastup -"Nikada nas ovdje više nećete vidjeti" (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:22

Na mrežama su stigle brojne prozivke na račun publike.  

Počelo SASLUŠANJE Lazovića, ODBIJEN zahtjev za izuzeće sudije

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:07

Bivši policijski funkcioner Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužičac Milivoje Katnić, koji su hapšeni juče ujutro po nalogu Specijalnog državnog tužiilaštva zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, privedeni su kod sudije za istragu Gorana Šćepanovića. Advokati Zorana Lazovića, Zoran Piperović i Stefan Jovanović, zatražili su izuzeće sudije za istragu, kazao je CdM-u Jovanović.

Dragović: HAPŠENJA pokazatelj karaktera prethodne vlasti

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:58

"Hapšenja bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoje Katnić i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića predstavlja vid odlučne borbe državnih organa protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije i ona su pokazatelj karaktera prethodne vlasti", istakao je poslanik PES-a Darko Dragović.

Da lice ZABLISTA - Šargarepa, jagode sa čokoladom u SLUŽBI LJEPOTE

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:47

Od sezonskog voća i povrća možete da napravite maske za lice koje će vam pomoći da izgledate mlađe, svježe i odmorno, da ublažite bore, da se oslobodite pjega od sunca...

ZEMLJOTRES u BiH: Treslo kod Mostara

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:37

Zemljotres još uvijek neutvrđene magnitude prije nekih sat vremena zatresao je Bosnu i Hercegovinu.

Srbija: Podoficir teško POVRIJEĐEN, za drugim se traga nakon pada u vodu iz helikoptera

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:35

Podoficir Vojske Srbije teško je povrijeđen tokom vježbe na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, dok se za drugim podoficirom nakon pada u vodu i dalje traga, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države.