Subota, 08.08.2020 | 11:16
IZVOR: rts.rs

"Imao sam samo nekoliko loših dana, bio sam..." Dimitrov ISKRENO nakon borbe sa koronavirusom

Bugarski teniser Grigor Dimitrov prvi put je javno pričao o svojoj borbi sa koronavirusom, kojim se zarazio na Adrija turu, seriji turnira koje je organizovao Novak Đoković. Dimitrov je poslije nastupa u Beogradu učestvovao i na turniru Adrija tura u Zadru, sa kojeg se povukao zbog bolesti.




Foto: Instagram, grigordimitrov

Vratio se u Monte Karlo gdje je testiran, poslije čega je obavijestio javnost da boluje od kovida 19.

To je pokrenulo lančanu reakciju, pa je prvo čitava turneja otkazana, a testovima povrđeno da su zaraženi i Novak Đoković i njegova supruga Jelena, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Viktor Troicki...

Optužen je čak i da je krio simptome tokom turnira i da je mnoge ljude, kako učesnike, tako i navijače, izložio riziku.

"Zamislite ljude u situaciji u kojoj su imali kontakt sa mnom. Dijete ili porodica koja ne može da priušti ništa sebi. Šta da radite? Ne mogu da imam tu vrstu odgovornosti, da mi visi nad glavom do kraja života", iskreno je počeo Dimitrov.

Trenutno 19. igrač na ATP rang-listi otkrio je i zašto je na društvenim mrežama, neposredno prije finala turnira u Zadru, objelodanio da je zaražen.

"Morao sam da obavijestim ljude kako bi odmah mogli da preduzme sve preventivne mjere. Iskreno, da saznam da sam prouzrokovao nešto ovako, vjerovatno bih određenoj osobi sam pomogao. Da, mi smo profesionalni sportisti koji se takmiče na najvišem nivou, ali smo kao i svi ostali."

Momak iz Haskova je nekoliko puta objašnjavao kako se borio sa virusom, da je izgubio čulo mirisa i ukusa, ali je sada prvi put pričao o odgovornosti koju ima kao neko na koga se mladi ugledaju.

"Imao sam samo nekoliko loših dana, bio sam istrošen. Morao sam da smanjim intenzitet treninga, ali to je proces", podsjetio se liječenja i nastavio:

"Ako bih mogao da dam dobar opis šta je u pitanju, otvoren sam za to. Nemam šta da krijem, oduvijek sam bio otvorena i iskrena osoba. Ono što vidite jeste ono što dobijete od mene. Jedna od najboljih stvari koje sam naučio jeste da, u ovakvim momentima, gotovo da tražite ljude koji vas održavaju u životu. Ljude na koje uvijek možete da se oslonite."

Za kraj, potvrdio je da se dosta toga promijenilo u njegovom životu otkad je pobijedio kovid 19.

"U stvari, zahvalan sam na tom vremenu tokom kojeg sam bio sam. Nije bilo lako, niko ne voli da tri nedjelje bude sam, zar ne? Oduvijek sam bio zahvalna osoba, ali u posljednje vrijeme sam još zahvalniji što imam šansu da izađem napolje i uživam u jednostavnosti", zaključio je Dimitrov.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.