Ponedjeljak, 07.09.2020 | 10:52
IZVOR: kolektiv.me

ANKETA: Da li je kazna DISKVALIFIKACIJE Đokovića sa US Open-a PRESTROGA?

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković diskvalifikovan je sa US Opena u četvrtom kolu, pošto je pogodio lopticom linijskog sudiju poslije 11 odigranih gemova.




Foto: US Open Tennis Championships

Đoković je na kraju 11. gema, koji je izgubio protiv Španca Pabla Karenja Buste, nervozno udario lopticu bez gledanja iza leđa i tom prilikom pogodio linijskog sudiju.

Taj potez glavni sudija je okarakterisao kao namjeran, iako se Novak odmah izvinio, pritrčao da pomogne i rekao da nije imao namjeru da povredi linijskog arbitra.

Oglasili se organizatori US Open-a koji su rekli kako će Đoković biti kažnjen.

"U skladu sa pravilnikom Grend slema, nakon namjernog i opasnog udaranja lopticom ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranje lopte sa zanemarivanjem posljedica, sudija US opena je diskvalifikovao Novaka Đokovića sa US open 2020 turnira. Zbog ove diskvalifikacije, Đoković će izgubiti sve poene koje je zaradio na tekućem US openu i biće kažnjen novčano sumom koju je zaradio do sada na turniru, sve u vezi sa uvredljivim incidentom".

Izgubiće novac koji je do sada zaradio na ovom turniru plasmanom u četvrtu rundu takmičenja.

U pitanju je svota od 250.000 dolara.

Povodom ove situacije oglasio se i Đoković.

"Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovjek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve", napisao je Đoković.

DA LI SMATRATE DA JE KAZNA DISKVALIFIKACIJE ZA ĐOKOVIĆA PRESTROGA?

DA
238
NE
185

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Darko
08.09.2020 00:37

Djokovic zaslužuje kaznu ai izbacivanje sa turnira veliko NE. Napravio je grešku,mogao je da povrijedi ozbiljno,Ali sve je bilo slučajno. Zato jetrebala samo kazna i da se nastavi meč. Dva dana prije toga teniser je pogodi kamermana i sveje bilo u redu. Nikom ništa,ali kada je djokovic u pitanju to je onda nešto drugo. John mekenro,james blake i pojedine žene koje komentarišu mečeve su toliko odvratne bile. Toliko su loše pričali o njemu. Ali nije važno,izaći će novak još jačo posle ovoga. Pozdrav i živjela nam slobodna crna gora

7 0
Zoro
08.09.2020 07:40

Nek je vjecna Crna Gora

5 1
Colle
08.09.2020 10:06

Prosto sam gledao i nisam mogao povjerovati, ona ISPIČUTUTA (dokazao), krkljala je kao da je kolju, sad koliko mi se cini da i nije bio neki bas toliko jak udarac s obzirom da je ona linijski sudija sa dugim iskustvom. Kazna za Novaka je prestroga za razliku od drugih slucaja slicni ovom. Sve ovovo mi smrdi na jednu veliku zavjeru !!!

7 1

POZNATI TERMINI polufinala ABA lige - Evo kada IGRAJU Partizan i Budućnost Voli

Srijeda, 24.04.2024 | 15:15

Sve je spremno za početak završnih borbi Admiralbet ABA lige – regionalno takmičenje danas je odredilo termine polufinalnih duela, ali kada startuje finalna serija.

Šta treba da URADITE ako ste u AUTOMOBILU dok napolju JAKO GRMI?

Srijeda, 24.04.2024 | 15:05

Mnogi vjeruju da je automobil sigurno utočište tokom grmljavine, ali koliko je ta tvrdnja zapravo tačna?

KRALJ ČARLS POKAZAO KOLIKO VOLI KEJT: Poslije 100 godina je nekom članu kraljevske porodice ukazana ovakva čast

Srijeda, 24.04.2024 | 15:03

Princezi Kejt Midlton je ukazan veliki znak ljubavi i poštovanja

Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Srijeda, 24.04.2024 | 14:34

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za “Dan” gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište.

Kada početi sa zalijevanjem trave i u koje doba dana to činiti

Srijeda, 24.04.2024 | 14:26

Ako želite da vaša bašta bude zelena s travom koja dobro raste - počnite s osnovama tj. od zalijevanja. Dobar režim navodnjavanja zahtijeva dosljednost.

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica NEOSNOVANO u pritvoru

Srijeda, 24.04.2024 | 14:24

Ustavni sud usvojio je žalbu.

Tri znaka koja otkrivaju narcisoidnu majku

Srijeda, 24.04.2024 | 14:13

Narcisoidni roditelji se često fokusiraju na sopstvene potrebe i želje, zanemarujući potrebe svoje djece. Međutim, ponekad možda nije lako prepoznati narcise, posebno kada su u pitanju naši najbliži.

Gorčević: Usvojen Plan rasta za Zapadni Balkan, Crnoj Gori 400 miliona eura

Srijeda, 24.04.2024 | 14:00

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, čime Crna Gora dobija pristup preko 400 miliona eura povoljnih kredita i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi, objavila je na mreži X ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Stao čuveni londonski Big Ben

Srijeda, 24.04.2024 | 13:49

Čuveni londonski sat Big Ben, smešten na sjeveroistočnom kraju Vestminsterske palate, stao je danas, što je iznenadilo stanovnike Londona

Veterinar otkriva PET ŽIVOTINJA koje NIKADA ne bi izabrao za KUĆNE LJUBIMCE

Srijeda, 24.04.2024 | 13:20

Ističući svoje iskustvo sa različitim životinjama, veterinar je objasnio prednosti i mane pojedinih kućnih ljubimaca.