Četvrtak, 10.09.2020 | 08:36
IZVOR: klix.ba

FOTO: NESTVARNO - Ovaj grad izgleda poput MARSA dok se razorni POŽARI šire

Zaljevsko područje Kalifornije osvanulo je poput Marsa, sa crveno-narandžastim nebom koje se nadvilo nad San Francsiscom, Oaklandom i Berkeleyjem usljed širenja razornih požara.




Foto: Screenshot, Zneha/Twitter

"Kada dim i pepeo postaju gušći u blizini šumskih požara, to može dovesti do potpunog odsustva sunčeve svjetlosti, čineći da sve izgleda poput gluve noći", kazao je CNN-ov meteorolog Judson Jones.

Iako požari razaraju šumska područja na udaljenosti većoj od 300 kilometara od San Francisca, njihovo prisusustvo može se osjetiti u kalifornijskom zalivu. Na drugim mjestima, poput Salema u Oregonu, stanovnici takođe svjedoče sličnom apokaliptičnom stanju.

Foto: Screenshot, Zneha/Twitter

Stanovnici kažu da sve izgleda nerealno te da se osjećaju kao da su na drugoj planeti. Mnogi putem društvenih mreža pišu kako decenijama žive u San Franciscu, ali da nikada nisu svjedočili ovakvim prizorima.

Ogromni oblaci dima koji su se izdigli iznad Kalifornije dok bjesne šumski požari, doveli su do najdužeg niza pada kvaliteta vazduha zabilježenog u ovom području. Već 25 dana zaredom stručnjaci upozoravaju stanovništvo na izuzetno štetne čestice u vazduhu.

Foto: Screenshot, Zneha/Twitter

Foto: Screenshot, Zneha/Twitter

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Jakšić Stojanović: Novim granskim ugovorom predviđeno 50 odsto PARTICIPACIJE nastavnicima koji putuju

Utorak, 16.04.2024 | 12:11

Na poslanička pitanja danas je u Skupštini Crne Gore odgovarala ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović koja je između ostalog najavila da je novim granskim ugovorom predviđeno 50 odsto participacije nastavnicima koji putuju.

Piperović: Suđenje ODLOŽENO na inicijativu Abazovića

Utorak, 16.04.2024 | 12:03

Advokat Zoran Piperović, reagovao je na tvrdnje bivšeg premijera Dritana Abazovića, koji je jutros u emisiji Link na TVCG kazao da se na suđenju protiv Zorana Lazovića, koje je trebalo da bude održano u aprilu, niko nije pojavio.

"Crna Gora da SPONZORIŠE Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici"

Utorak, 16.04.2024 | 11:50

Predstavnici 14 nevladinih organizacija i građanske aktivistkinje Jovana Marović i Dina Bajramspahić, uputile su danas premijeru Vlade, Milojku Spajiću, inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici.

Huter: Ivanović da se izvini što je saopštio neistinu, namjerno doveo građane u zabludu

Utorak, 16.04.2024 | 11:45

Juče je javnosti predočena protestna nota Federacije BiH povodom posjete Milorada Dodika, za koju je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović tvrdio da ne postoji, saopštio je poslanik DPS-a Oskar Huter.

NOVI TREND - Redosljed kojim JEDETE HRANU može vam pomoći da se NE GOJITE

Utorak, 16.04.2024 | 11:34

Novi trend ishrane pomaže nam u tome da ne skupljamo kilograme.

Podgorica: U saobraćajnoj nezgodi POVRIJEĐEN pješak

Utorak, 16.04.2024 | 11:17

Saobraćajna nezgoda. 

Srbija: Majka OSUMNJIČENOG za ubistvo Danke Ilić saslušana u tužilaštvu

Utorak, 16.04.2024 | 11:16

U zaječarskom tužilaštvu saslušana je S. D., majka jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić.

Čuveni glumac i SRCOLOMAC postaje OTAC - Supermen čeka prvo dijete

Utorak, 16.04.2024 | 11:09

Čuveni glumac i srcelomac uskoro će se prvi put ostvariti kao otac.

Potrebno je samo PET MINUTA - Osvježavajući dezert u čaši koji će uspješno napraviti i POČETNICI u kuhinji

Utorak, 16.04.2024 | 11:01

Ljubitelji jagoda već mogu uživati u ovom slatkom voću, a uz ovaj vrlo jednostavan recept konzumacija jagoda može biti poseban užitak.

Abazović: SDT treba da UTVRDI kako su Lazović i Katnić bili u službi kavačkog klana, slijedi i superfinale

Utorak, 16.04.2024 | 10:52

Specijalno državno tužilaštvo treba da utvrdi kako su nekadašnji visoki funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bili u službni kavačkog klana - poručio je poslanik Građanskog pokreta Ura Dritan Abazović.