Srijeda, 16.09.2020 | 09:15
IZVOR: Kolektiv.me

Sudbonosno „DA“ pod maskama: Zbog korone, PREPOLOVLJEN broj sklopljenih brakova u PG

Kada su se u septembru prošle godine vjerili, Anđela i Filip nijesu mogli ni da pretpostave šta će se izdešavati sa koronavirusom i kako će to uticati na njihovo vjenčanje koje su planirali na proljeće.




Foto: Kolektiv.me/Pixabay

Ali, kao i mnogi drugi parovi koji su se našli u sličnoj situaciji, morali su da se prilagode situaciji.

Kako ističu u razgovoru za naš portal, planirali su svadbu sa oko 200 zvanica, međutim, zbog epidemiološke situacije to nije bilo moguće organizovati, i još uvijek nije.

„Svadbu smo planirali da održimo u maju mjesecu, ali kao što svi znaju, to nije bilo moguće. Moram biti iskrena i reći da me je to razočaralo, jer smo željeli na jednom mjestu da okupimo sve nama drage ljude. Međutim, zdravlje je najvažnije“, kaže Anđela za Kolektiv.me.

Uprkos svemu, ovaj par nije želio da otkaže zakazano vjenčanje.

Poštujući sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), Anđela i Filip su sklopili brak u gradskoj opštini, uz kumove.

Bio je to kažu, poseban momenat koji će pamtiti, i sjutra prepričavati svojoj djeci da su se vjenčali u jeku epidemije koja je „paralisala“ cijeli svijet.

„Uz obavezne zaštitne maske, mi smo bili jedni od onih koji su tokom prvog talasa epidemije koronavirusa rekli sudbonosno „da“. Uz nas su bili kumovi, a uz organizovani ručak sa dragim ljudima, obilježili smo taj značajan dan u našim životima“.

Foto: Ilustracija, Pixabay 

Ipak, bilo je onih koji su svoje vjenčanje odložili. 

Tako su od početka epidemije COVID-a 19, u Podgorici otkazana 22 vjenčanja, a sklopljeno je njih 244.

Kada uporedimo podatke sa istim periodom prošle godine – do septembra 2019. u Podgorici je sklopljeno 410 brakova.

„Čin sklapanja braka za vrijeme epidemije je isti kao i do sada, jedine izmjene su pridržavanje mjera koje je predložilo NKT, što znači da je vjenčanje moguće obaviti uz prisustvo mladenaca i njihovih kumova, kao i službenih lica uz poštovanje socijalne distance i korišćenje zaštitne opreme, maske i rukavice“, ističu iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu za Kolektiv.me.

A svi oni koji su svoje vjenčanje odložili za narednu godinu, moraju biti strpljivi – sada se ne može zakazivati vjenčanje za narednu godinu, jer dokumentacija koja je nophodna za sklapanje braka ne može biti starija od tri mjeseca od dana same prijave za sklapanje braka.

Naša sagovornica sa početka priče sada uživa u bračnim vodama, ali ne odustaje od prvobitnog plana – organizovanja svadbe: proslaviti već održano vjenčanje i dobro se zabaviti.

„Mi ne odustajemo od svadbe poslije svega. Nadamo se da će doći i taj momenat kada će koronavirus biti naša prošlost i kada ćemo moći da organizujemo veliku zabavu sa svim dragim ljudima, i proslavimo ljubav na pravi način“, zaključila je Anđela za Kolektiv.me.

Marija BOJOVIĆ

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Bivši dečko Tejlor Svift komentarisao pjesmu koja je POSVEĆENA NJEMU - "Nisam je SLUŠAO, ali...."

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:16

Tejlor Svift  nedavno je objavila novi album The Tortured Poets Department koji je postao apsolutni hit.

Razmislite dobro PRI KUPOVINE - Ovi automobili su NAJJEFTINIJI za održavanje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:02

U početku su troškovi održavanja niski i slični za većinu brendova.

Ni nalik današnjem - POGLEDAJTE kako je Dubai izgledao '70-ih i '80-ih godina

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:53

Na stranici Dubai Scoops objavljena je kompilacija fotografija Dubaija iz perioda '70-ih i '80-ih godina kada se izgled grada u mnogome razlikovao u odnosu na danas.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Bliži se NAJPRESTIŽNIJI modni događaj godine - Za ULAZNICU treba IZDVOJITI "VRTOGLAVU CIFRU"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:21

Bliži e prvi ponedjeljak u  maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu - Met Galu. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"

Nova studija - TOP 10 GRADOVA koje turisti žele ponovo da POSJETE

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:02

Dominiraju na listi top deset gradova koje turisti žele opet da posjete.