Srijeda, 16.09.2020 | 09:15
IZVOR: Kolektiv.me

Sudbonosno „DA“ pod maskama: Zbog korone, PREPOLOVLJEN broj sklopljenih brakova u PG

Kada su se u septembru prošle godine vjerili, Anđela i Filip nijesu mogli ni da pretpostave šta će se izdešavati sa koronavirusom i kako će to uticati na njihovo vjenčanje koje su planirali na proljeće.




Foto: Kolektiv.me/Pixabay

Ali, kao i mnogi drugi parovi koji su se našli u sličnoj situaciji, morali su da se prilagode situaciji.

Kako ističu u razgovoru za naš portal, planirali su svadbu sa oko 200 zvanica, međutim, zbog epidemiološke situacije to nije bilo moguće organizovati, i još uvijek nije.

„Svadbu smo planirali da održimo u maju mjesecu, ali kao što svi znaju, to nije bilo moguće. Moram biti iskrena i reći da me je to razočaralo, jer smo željeli na jednom mjestu da okupimo sve nama drage ljude. Međutim, zdravlje je najvažnije“, kaže Anđela za Kolektiv.me.

Uprkos svemu, ovaj par nije želio da otkaže zakazano vjenčanje.

Poštujući sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), Anđela i Filip su sklopili brak u gradskoj opštini, uz kumove.

Bio je to kažu, poseban momenat koji će pamtiti, i sjutra prepričavati svojoj djeci da su se vjenčali u jeku epidemije koja je „paralisala“ cijeli svijet.

„Uz obavezne zaštitne maske, mi smo bili jedni od onih koji su tokom prvog talasa epidemije koronavirusa rekli sudbonosno „da“. Uz nas su bili kumovi, a uz organizovani ručak sa dragim ljudima, obilježili smo taj značajan dan u našim životima“.

Foto: Ilustracija, Pixabay 

Ipak, bilo je onih koji su svoje vjenčanje odložili. 

Tako su od početka epidemije COVID-a 19, u Podgorici otkazana 22 vjenčanja, a sklopljeno je njih 244.

Kada uporedimo podatke sa istim periodom prošle godine – do septembra 2019. u Podgorici je sklopljeno 410 brakova.

„Čin sklapanja braka za vrijeme epidemije je isti kao i do sada, jedine izmjene su pridržavanje mjera koje je predložilo NKT, što znači da je vjenčanje moguće obaviti uz prisustvo mladenaca i njihovih kumova, kao i službenih lica uz poštovanje socijalne distance i korišćenje zaštitne opreme, maske i rukavice“, ističu iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu za Kolektiv.me.

A svi oni koji su svoje vjenčanje odložili za narednu godinu, moraju biti strpljivi – sada se ne može zakazivati vjenčanje za narednu godinu, jer dokumentacija koja je nophodna za sklapanje braka ne može biti starija od tri mjeseca od dana same prijave za sklapanje braka.

Naša sagovornica sa početka priče sada uživa u bračnim vodama, ali ne odustaje od prvobitnog plana – organizovanja svadbe: proslaviti već održano vjenčanje i dobro se zabaviti.

„Mi ne odustajemo od svadbe poslije svega. Nadamo se da će doći i taj momenat kada će koronavirus biti naša prošlost i kada ćemo moći da organizujemo veliku zabavu sa svim dragim ljudima, i proslavimo ljubav na pravi način“, zaključila je Anđela za Kolektiv.me.

Marija BOJOVIĆ

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalng staranja.

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč.

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.