Subota, 19.09.2020 | 14:40
IZVOR: Kolektiv.me

Najavljena STRIKTNA KONTROLA javnih površina, objekata i nošenja zaštitnih maski

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove u kontinuitetu sprovoditi koordinirane inspekcijske kontrole striktnog poštovanja epidemioloških mjera – zaključeno je danas na sastanku Operativnog štaba NKT-a za inspekcijske poslove.




Foto: gov.me

„Ono na čemu ćemo posebno insistirati kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivo jeste dosljedno poštovanje svih mjera" – rekao je nakon sastanka sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinja Dejan Lučić. Dodao je da se to posebno odnosni na nošenje zaštitnih maski i na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Šefica Operativnog štaba za koordinaciju realizacije mjera za sprečavanje širenja korona virusa Prof. dr Vesna Miranović upoznala je nadležne lokalne organe sa epidemiološkom situacijom i sa zaključicima Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koje zahtijeva efikasniji rad organa nadležnih za kontrolu sprovođenja mjera kako bi lokalna transmisija bila smanjena na najmanji nivo prije početka školske godine.

ČITAJTE I OVO: 

* NIKŠIĆ: Pojačane KONTROLE poštovanja mjera NKT i narednih dana

* Kavarić: PAD broja pregleda u kovid ambulantama, takvi podaci OHRABRUJU

* Prosvjetna inspekcija: Kontrolisaće se rad VRTIĆA koji rade mimo mjera NKT-a

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Pg03
19.09.2020 16:54

Treba da vas je stid. Narod vam vise nista ne vjeruje. Zakasnili ste malo. Dje ste bili da zabranite skupove no su pojedini iz nkta isli na iste. I sad kad je sve poslo u djavola,maske. Da ja nosim sam sa sobom masku,a ovi sto idu i prave zurke i u kafancine po dvadestoro ne nose,jer zaboga,piju. Ama sve ste pogresno radili. Za prvi krug svaka cast,za drugi,katastrofa

12 5
Eva
19.09.2020 21:30

Mislim da ti koji su zakasnili su svi ovi koji ne vjeruju ni da virus postoji. Jako su zakasnili u svojim glavama.

3 1
Marija
20.09.2020 01:12

O kakvoj kontroli pricate, u Nk veceras kao mravinjak u pojedine lokale, npr "Recesija", na nepuno 100m dalje na trgu ukupno 6-ro iz komunalne policije ćaskaju i lupaju kazne po sofersajbnama praveci se da nit vide sta nit cuju... Uzas, i veceras su ih bar petoro tamo zarazili drugih 50...

1 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".