Subota, 26.09.2020 | 09:02
IZVOR: telegraf.rs

Oglasio se Vilander: Izbacivanje sa US Opena je nešto najbolje što se dogodilo Novaku u karijeri

Mats Vilander, komentator Eurosporta i godinama jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, iznio je očekivanja od predstojećeg Rolan Garosa.




Foto: US Open Tennis Championships

Šveđanin je u intervjuu za Večernje novosti pričao o "velikoj trojci" - Rafi, Rodžeru i Novaku - koji nastavljaju borbu za Grend slemove i mjesto u istoriji "bijelog sporta".

- Rodžera prepoznaju kao elegantnog, opuštenog sportistu. Rafael Nadal je skromni ratnik koji je strastven. Mislim da je Novak uvijek bio... Šta je bio? Osim što je bolji od Nadala i Federera u ukupnom skoru. Da li je dobar momak, teniser sa dobrim smislom za humor? To je nekada bio. Sada ima identitet temperamentnog igrača koji nekada ne može da se kontroliše u granicama pravila. Meni se to dopada. Mislim da će se većini navijača to dopasti - rekao je Vilander.

- Ne kažem da je Novak loš momak, sada nastupa na ivici pravila. To je dobro za igru, dobro je za Novaka. Mislim da ga to pokreće. "Pogriješio sam, sada ću osvojiti sve. Osvojiću Rolan Garos. Uzeću 18. trofej i nastaviti da treniram". Mislim da će događaji iz Njujorka biti nešto najbolje što se dogodilo njegovoj karijeri u posljednjih nekoliko godina.

Vilander je zainteresovan da vidi Novakovu reakciju poslije izbacivanja sa US Opena.

- Mislim da će biti baš suprotno. Mislim da će ući sa stavom: "Pokazaću svima da ne moram da se naljutim, mogu da pobijedim i bez toga". Zapravo, da je osvojio US Open navijači koji vole Federera bi rekli: "Ne računa se, Rafa nije učestvovao i vladala je korona". Naravno, nadam se da Novak neće pogoditi nikoga u lice na Garosu. To je bio nespretan i nesrećan događaj. Prekršio je pravila i kažnjen je zbog toga. Žena je sada dobro i znamo da se tako nešto ne smije uraditi ponovo.

Šveđanin je uvjeren da bi Novak pobijedio u Njujorku da nije diskvalifikovan.

- Mislim da bi pobijedio, ali bi imao problema protiv Dominika Tima u svakom slučaju. Nisam siguran da je Novak uživao na turniru, on voli da igra pred navijačima. Rafa bi bio zadovoljan i bez publike. On je više čovjek za borbu prsa u prsa. Federer bi se dobro snašao. Kod njega se sve svodi na njega samog i pogađanje dobrih udaraca, pokušaja da se taktički nadmudri protivnik, ali bez strasti i logike.

- Novak ima jednodimenzionalnu taktiku, mislim da mu to ponekad dosadi: 'Pobijediću ovog momka 6:2,6:2, ali ne želim da ostajem ovdje duže nego što je potrebno'. To se upravo desilo u meču protiv Karenjo-Buste i to ga je iznerviralo. Novak uživa da igra pred publikom, potrebni su mu navijači da bi prikazao najbolju igru.

Čuveni ekspert kaže i da se skoro bliži kraj velikoj trojci.

- Veoma je blizu toga da bude završena. Mislim da imaju još mnogo toga da daju tenisu, kao što radi Serena u ženskoj konkurenciji. Ipak, dolaze mlade snage, ovi momci više nisu toliko zastrašujući. Psihički su jači, ali dolazi vrijeme promjena. Novak ima svoju šansu, ali očekujem dosta novih osvajača Grend slem titula u narednih nekoliko godina - zaključio je Mats Vilander.

Izvor: www.telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

ANKETA: Da li teba POVEĆATI kazne za NEPROPISANI PARKIRANJE u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Za UKLANJANJE nečistoće i NJEGU kože iskoristite ove PRIRODNE SASTOJKE koje imate kod kuće

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:07

Zdraviji su od hemijskih, zagađujućih i opasnih proizvoda.

Važio je za NEŽENJU, a onda je ONA osvojila njegovo SRCE - Otkrivena TAJNA SREĆNOG BRAKA Džordža i Amal Kluni

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Stručnjak za govor tijela otkriva ključ uspjeha veze najintrigantnijeg para u Holivudu.

USTAVNI ODBOR: Svi kandidati ISPUNJVAJU USLOVE za sudiju Ustavnog suda

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:40

Svi prijavljeni kandidati za izbor jednog sudije Ustavnog suda ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog poziva, konstatovano je na današnjoj sjednici Ustavnog odbora.

Podgorica: Ovo naselje BEZ VODE do 15 sati

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:37

Stari Aerodrom bez vode nekoliko sati. 

VIDEO: NESVAKIDAŠNJI PRIZOR - 140 kitova pilota se nasukalo u plitkim vodama ušća

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:33

U uvali Tobi na obalama zapadne Australije na oko 250 kilometara od Perta, u blizini Dansboroa, nasukalo se 140 kitova pilota u plitkim vodama ušća.

Nutricionistkinja Novaka Đokovića OTKRIVA šta treba da jedemo PRIJE, a šta POSLIJE TRENINGA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:30

Ishrana sportista je veoma bitan deo njihovih života, te uopšte ne čudi što se i Novak Đoković 2010. godine odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa.

APEL Ministarstva zdravlja: VAKCINISATI djecu i spriječiti ozbiljne posljedice

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:13

Povodom registrovanog drugog slučaja obolijevanja od morbila u Crnoj Gori, Ministarstvo zdravlja još jednom snažno apeluje na roditelje čija djeca još nisu primila MMR vakcinu, da ih u što kracem roku imunizuju  i na taj način doprinesu sprečavanju širenja ove zarazne i po zdravlje opasne dječje bolesti.

Odbor ODBIO predlog Aleksandre Vuković Kuč da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju o Srebrenici

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:09

Odbornica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč danas je na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike predložila da se dnevni red dopuni inicijativom da se članovi odbora izjasne o kosponzorstvu Rezolucije o genocidu u Srebrenici.