Subota, 26.09.2020 | 13:11
IZVOR: cdm.me

Bečić: Svaki kutak Crne Gore zaslužuje PONOS i PAŽNJU građana

Neka Svjetski dan turizma, 27. septembar, bude poziv da još bolje upoznamo svoju zemlju, čiji svaki kutak zaslužuje ponos i pažnju građana Crne Gore, poručio je danas predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.




Foto: Skupština Crne Gore

Kako je saopštenoiz kabineta predsjednika Skupštine, Bečić je naglasio da Svjetski dan turizma, koji se obilježava od 1980. godine, Crna Gora kao i cijeli svijet dočekuje suočena sa krizom javnog zdravlja izazvanom pandemijom kovida 19, koja je dovela do najvećih ograničenja međunarodnih putovanja u istoriji modernog turizma.

“Upravo u ovoj teškoj godini i nikad složenijim okolnostima, moramo odati posebno priznanje svim našim turističkim poslenicima na uloženom trudu u očuvanju supstance crnogorskog turizma, posebno radnih mjesta u ovoj oblasti, te iskazanom razumijevanju i strpljenju kroz solidaran odnos očuvanja zdravlja cijele nacije i teškoj borbi za ostvarivanje turističkog prometa”, naveo je Bečić.

Potrebno je, smatra on, da ovu priliku iskoristimo za sagledavanje mogućnosti koje su pred nama, kao i brojnih potencijala u što kvalitetnijoj pripremi za narednu sezonu, na području cijele države koja obiluje prirodnim potencijalima, ali i izuzetnom kulturnom baštinom i ljudskim resursima koji su nosioci ove najznačajnije grane naše ekonomije.

“Skupština Crne Gore će u okviru svojih nadležnosti i radnih tijela pokazati puni angažman u doprinosu očuvanju, daljem razvoju i modernizaciji jedne od ključnih privrednih oblasti. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim naporima učiniti da Crna Gora strateškim pristupom postane prestižna moderna turistička destinacija, čime ćemo obezbijediti značajan broj radnih mjesta za naše građane, kao i mnogo veći turistički promet na dobrobit zaposlenih u ovoj oblasti i crnogorskog budžeta”, poručio je Bečić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Milović: Budva mora opet postati najprivlačniji grad za život i rad

Srijeda, 24.04.2024 | 12:35

Sistemsko urušavanje, neprepoznatljivost, stihijski razvoj, loši međuljudski odnosi, stanje komunalnog reda, pad sportskih rezultata, kulturna devastacija, negativni imidž, afere, korupcija, pad sistema vrijednosti, predstavljaju vrlo teško stanje u našem gradu koje traje skoro deceniju. Budva kao nekada vodeća turistička destinacija je nažalost izgubila vodeću poziciju grada koji diktira tempo razvoja Crne Gore, saopštio je nosilac liste nosilac liste “Budva može bolje” prof. dr Nikola Milović.

Mugoša: Potrebna hitna diskusija o statusu Montefarma, pacijente ne zanima prebacivanje odgovornosti

Srijeda, 24.04.2024 | 10:58

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša komentarisao je probleme onkoloških i drugih pacijenata koji se ovih dana suočavaju sa nestašicom ljekova.

Spajić: Kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica

Srijeda, 24.04.2024 | 10:51

Premijer Milojko Spajić je danas na konferenciji za novinare najavio da danas ili sjutra kreće pretkvalifikacioni tender za dionicu autoputa Mateševo – Andrijevica.

Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Utorak, 23.04.2024 | 21:32

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

Komisija za zdravstvo DPS: Još jedan slučaj MALIH BOGINJA u Rožajama, nadležni da preduzmu KONKRETNE MJERE

Srijeda, 24.04.2024 | 16:17

Prvi slučajevi obolijevanja djece od malih boginja potvrđeni su u Crnoj Gori i samo je pitanje dana kada će epidemija početi i u Crnoj Gori. Po našim saznanjima registrovan je još jedan slučaj u Rožajama iako se još niko nije zvanično oglasio povodom toga, saopštila je Komisija za zdravstvo DPS.

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

NOVI TREND konturisanja lica - Evo kako da NAGLASITE sve što ŽELITE samo u dva poteza

Srijeda, 24.04.2024 | 16:00

Nezaobilazan korak u skoro svakoj makeup rutini.

Tamara Dragičević OŠTRO o BRAKU - "Nisam mu PRIŠLA na ulici i rekla da mi napravi dijete"

Srijeda, 24.04.2024 | 15:46

Tamara Dragičević, koja će uskoro roditi treće dijete, vrlo iskreno je govorila o pitanjima s kojima se suočava.

Prošlo je 19 GODINA od PRVOG SNIMKA na platformi YouTube: Sada ima preko 317 MILIONA PREGLEDA, a evo ko je na NJEMU (VIDEO)

Srijeda, 24.04.2024 | 15:34

A znati li koji je video najgledaniji ikada.

POZNATI TERMINI polufinala ABA lige - Evo kada IGRAJU Partizan i Budućnost Voli

Srijeda, 24.04.2024 | 15:15

Sve je spremno za početak završnih borbi Admiralbet ABA lige – regionalno takmičenje danas je odredilo termine polufinalnih duela, ali kada startuje finalna serija.

Šta treba da URADITE ako ste u AUTOMOBILU dok napolju JAKO GRMI?

Srijeda, 24.04.2024 | 15:05

Mnogi vjeruju da je automobil sigurno utočište tokom grmljavine, ali koliko je ta tvrdnja zapravo tačna?

Kralj Čarls pokazao koliko VOLI Kejt: Poslije 100 godina je nekom članu kraljevske porodice ukazana ovakva čast

Srijeda, 24.04.2024 | 15:03

Princezi Kejt Midlton je ukazan veliki znak ljubavi i poštovanja.

Injac: Asfaltiranje Balšićeve za desetak dana

Srijeda, 24.04.2024 | 14:34

U narednih desetak dana počeće asfaltiranje Balšićeve ulice, a nakon toga postavljanje kamena, rekla je za “Dan” gradonačelnica Podgorice Olivera Injac koja je jutros sa direktorom Agencije za izgradnju i razvoj grada Draganom Senićem obišla gradilište.

Ustavni sud usvojio žalbu: Miloš Medenica NEOSNOVANO u pritvoru

Srijeda, 24.04.2024 | 14:24

Ustavni sud usvojio je žalbu.