Subota, 26.09.2020 | 18:39
IZVOR: Mondo.rs

"Mislim da postoji velika konfuzija u svijetu...": Đoković iskreno o koronavirusu i mjerama na RG

"Samo se priča o mjerama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vježbe disanja i tako te stvari".




Foto: Screenshot YouTube/Graham Bensinger

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razgovarao je s novinarima uoči početka Rolan Garosa, na kome će pokušati da dođe do 18. grend slema, a uprkos tome što je bio fantastičan u Rimu - fokus je ponovo bio na korona virusu...

Zbog toga je sve tokom opširnog razgovora najviše zanimali da li je već testiran, koliko puta je testiran... Iako je već imao korona virus.

"Da, testiran sam. Testirali su me nekoliko puta u Rimu, pa prije dolaska u Pariz, pa onda kada sam došao ovde, gdje sam bio u karantinu prije nego što su stigli rezultati. Pratiću instrukcije koje svi imamo i testiraće me kao i sve ostale, na svakih četiri, pet dana", kazao je Đoković

"Uprkos tome što imam anti-tijela moraće da bude tako".

Ispričao je da je drugačija procedura bila u Njujorku, gdje je poslije prvog testa bio negativan i poslije nije testiran zbog anti-tijela, ali ističe da razumije da svi imaju drugačiji pristup...

"Ne razmišljam o tome da li i dalje imam virus u sebi, testiran sam mnogo puta (negativno) od kada sam dobio virus. I dalje se ne zna da li virus može da vam se vrati nakon što ga dobijete. Ima mnogo nesporazuma, neke zemlje tvrde jedno, neke drugo... Mi moramo da pratimo pravila, ona su dosta striktna u Francuskoj, ali mislim da mora da bude tako. Zahvalan sam kao teniser što mogu da igram tenis i da se takmičim za još jedan grend slem", objasnio je Đoković.

Srpski teniser je istakao da odsjeda u zvaničnom hotelu određenom za učesnike Rolan Garosa, poručuje da ih konstantno prate gdje god krenu, ali da uprkos tome što su pravila "nedefinisana" prihvatio ih je jer mora da bi igrao turnir.

Takođe, Đoković se dotakao i korona virusa...

"Mislim da postoji velika konfuzija u svijetu, ja nisam medicinski stručnjak ili sam iz te oblasti, ali ovako, sa strane kao neko ko posmatra šta se događa, ima puno različitih mišljenja oko toga. Šta je ovaj virus, da li je virus, koliko je jak, da li je toliko opasan illi nije, koje su mjere da bi se borili sa virusom. Ima pregršt informacija i na jednoj i na drugoj strani spektra, tako da...", naveo je Đoković, pa se potom raspričao o onome što mu smeta.

"Ja mislim da je generalno većina stanovništva svijeta veoma zbunjena količinom informacija, što se dobija preko zvaničnih što preko alternativnih medija. Ja nemam neki izraženi stav o tome, ne mogu stručno da pričam, ali ono što meni smeta što ne vidim kako pričaju mediji u svijetu o tome kako može da se ojača imunitet. Samo se priča o mjerama predostrožnosti, to smo svi napamet naučili, ali ne čujemo stručna lica o tome kako ojačati svoj imunitet, kroz ishranu, dobar san, vježbe disanja i tako te stvari. Postoji razlog zašto se to ne dijeli, očigledno. Ja mislim da bi to poslužilo ljudima jer su u strahu. Toliko različitih informacija drži ljude u strahu i to je normalno".

Podsjetimo, Đoković u prvom kolu Rolan Garosa (ponedeljak) igra protiv Mikaela Imera.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Spasite boju vaše odjeće: Dovoljno je da dodate samo jednu kašičicu ovog začina u deterdžent

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:55

Pored soli, postoji još jedan začin koji se najviše upotrebljava i nekako je neizostavan u svim kuhinjama, i to na bilo kojoj tački svijeta.

Huter: Reakcija Višeg tužilaštva u odnosu na Đukanovićeve izjave zlonamjerna interpretacija i nastavak selektivnosti u postupanju

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:28

Reakcija dijela medija, parapolitičkog NVO sektora i parlamentarne većine u odnosu na izjave bivšeg predsjednika Mila Đukanovića predstavljaju svjesnu zlonamjernu interpretaciju njegovih riječi sa ciljem nastavka crtanja mete što bi u finalu trebalo da dovede do njegovog procesuiranja, kazao je Oskar Huter, poslanik Demokratske partije socijalista DPS u Skupštini Crne Gore.

Bečić: Vjerujem da će dobijanje IBAR-a u junu i zatvaranje velikog broja poglavlja biti kruna najuspješnije pregovaračke godine

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:24

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić obratio se na zatvaranju ESG Samita u Tivtu, čestitajući na sjajnoj organizaciji, sadržajnom programu i porukama koje su poslate prethodnih dana, navodeći da su sa samita poslate poruke zajedništva, saradnje, građenja mostova, spajanja različitosti, ekonomskog progresa, održivog razvoja, zelene tranzicije.

Univerzitet Crne Gore pokreće novi master program „Studije roda“

Četvrtak, 25.04.2024 | 16:18

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kojom je predsjedavala Rajka Glušica, usvojen je Elaborat o osnivanju akademskog master programa „Studije roda“, u okviru Centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:50

Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu izbori.prigovor@mup.gov.me .

Ovo su dodatni termini za vakcinaciju protiv morbila, zauški, rubele, humanog papiloma virusa…

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:38

Institut za javno zdravlje pozvao je roditelje čija djeca nisu vakcinisana da ih dovedu na vakcinaciju u predviđenim terminima radnim danima, i u dodatnim terminima tokom vikenda, 27. i 28. aprila.

Uhapšen vozač u Kolašinu, osumnjičen da je udario pješaka, sa teškim povredama hitno prebačen u KCCG

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:16

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, uhapsili su Š.V. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Ljepota NEMA ROK TRAJANJA - Ima 60 godina i nova je MIS Buenos Ajresa

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:02

Alejandra se kvalifikovala za izbor za mis univerzuma Argentine pobjedivši daleko mlađe djevojke.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Šćekić: Crna Gora posvećena saradnji sa Srbijom

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:56

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, upriličio je prijem ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Nebojše Rodića.