Nedjelja, 18.10.2020 | 11:11
IZVOR: klix.ba

LEGENDARNI golman: Bufon postao REKORDER, evo koliko je mečeva odigrao od debija u Seriji A

Italijanski golman Gianluigi Buffon (42) sinoć je na meču između Crotonea i Juventusa (1:1) upisao 650. nastup u prvenstvu čime je postao rekorder Serije A.




Foto: Screenshot YouTube/Juventus

Buffon je debitovao u Seriji A u novembru sada već davne 1995. godine u dresu Parme i te je sezone upisao devet nastupa.

Za Parmu je igrao sve do 2001. godine kada prelazi u Juventus. Ponovo je bio standardan, a onda je 2006//07 odigrao sezonu u Seriji B nakon što je Stara dama bila izbačena iz lige zbog namještanja utakmica.

Već naredne sezone Juventus i Buffon su se vratili u Seriju A, koju slavni golman napušta 2018. godine kako bi odigrao jednu sezonu za PSG. Prošle godine se vratio u Juventus, a sinoć je branio u svom prvom nastupu u novoj sezoni.

Zanimljivo da se čak sedam od njegovih deset saigrača na sinoćnjem meču protiv Crotonea još nije bilo ni rodilo kada je Buffon debitovao - Demiral, Arthur, Bentancur, Chiesa, Frabotta, Kuluševski i Portanova.

Bonucci je imao osam godina, Danilo četiri i preostali starter Morata tri godine kada je počela nevjerovatna karijera legendarnog Buffona.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Prvo OGLAŠAVANJE Nikole Rokvića nakon što je krenuo PJEŠKE na put od 1.060 kilometara (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 08:11

PJevač Nikola Rokvić danas je krneuo pješke na put dug 1.060 kilometara, tačnije do Egine, gdJe će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom.

Nikolić: Vlada po principu PAF-PAF završava posao; Nišić: Ukidanje Fonda PIO niko NIJE POMENUO

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 15:46

Šef Poslanikog kluba DPS Andrija Nikolić pitao je ministarku rada i socijalnog staranja Naidu Nišić šta vlada namjerava da uradi po pitanju ispravljanja nepravde, i diskriminacije velikog broja penzionera kojima penzije nijesu uvećane? Ako je planirano usklađivanje penzija, jeste li odredili rok za uvećanje preostalih penzija?

Milović: Abazoviću svaka ISTINA OVAKVA, đe je plitko tu huči

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 15:34

Iako smo Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću radili u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope, SDT-om i drugim relevantnim institucijama, Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi, saopštio je ministar pravde Andrej Milović.

Perast: UHAPŠENA strana državljanka zbog SUMNJE da je ubila majku

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 18:08

Državljanka Južnoafričke Republike N.L.T. (29) uhapšena je zbog sumnje da je jutros ubila majku u Perastu, saopštila je policija.

Podgorica: Naloženo HAPŠENJE osam policajaca

Utorak, 23.04.2024 | 09:51

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) saopštilo je da je u predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita dalo nalog za hapšenje osam policijskih službenika.

Rasta HITNO hospitalizovan: Reper ima jake bolove (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 15:10

Reper Stefan Đurić Rasta završio je u Hitnoj pomoći, a pored njega je kao podrška i djevojka Marija Balaban.

IRF podržao razvoj mladih košarkaških talenata i još jednom pokazao društvenu odgovornost

Utorak, 23.04.2024 | 15:09

Investiciono-razvojni fond i Košarkaški savez Crne Gore potpisali su danas Ugovor o sponzorstvu u cilju pružanja finansijske podrške crnogorksoj košarci i njenoj reprezentaciji.

UP: Blokada puta Cetinje - Podgorica bivših zaposlenih farbike "Košuta" održaće se u četvrtak

Utorak, 23.04.2024 | 15:02

Blokada magistralnog puta Podgorica – Cetinje – Budva u organizaciji bivših zaposlenih u fabrici "Košuta" održaće se u četvrtak 25. aprila, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Sindikat Čistoće: SMANJENJE ZARADA zaposlenima nesumnjivo će proizvesti VELIKE ŠTETE po preduzeće

Utorak, 23.04.2024 | 14:50

Ukoliko dođe do smanjenja zarada zaposlenih u podgoričkoj Čistoći za 10%, kako ovih dana imamo priliku da čitamo u medijima, zaposleni koji obavljaju najteže poslove na terenu, po svim vremenskim uslovima, 365 dana u godini, prije svih će osjetiti posljedice loših odluka i nemogućnosti organa upravljanja i rukovodstva da obezbijede dovoljan iznos sredstava za zarade i investiciona ulaganja, što je jedan od osnovnih postulata za poslovanje svakog privrednog društva, ocijenio je predsjednik Sindikalne organizacije Čistoće Srđan Pejović.

Unija slobodnih sindikata - Hitno SNIZITI AKCIZE na gorivo

Utorak, 23.04.2024 | 14:26

Unija slobodnih sindikata Crne Gore poziva Vladu Crne Gore da, ne čekajući novo poskupljenje nafte i naftnih derivata, iskoristi mogućnost umanjenja akciza i time, prateći akciju ograničavanja marži na 43 proizvoda (cca 500 artikla), zaokruži paket pomoći i podrške građanima i privredi u zaštiti od izražene inflacije.

ANKETA: U gradu u regionu uveli BESPLATNIH 30 sati parkiranja za NOVOPENE RODITELJE: Da li bi nešto slično trebalo UVESTI i kod nas?

Utorak, 23.04.2024 | 14:24

Glasajte u našoj novoj anketi. 

Vuković: DUG opština na kraju prošle godine iznosio 107,7 MILIONA EURA

Utorak, 23.04.2024 | 14:16

Poslanici crnogorskog parlamenta imali su danas pitanja i za ministra finansija Novicu Vukovića.

PUNO VIŠE od ukrasa: RAZLOZI zbog kojih bismo u domu trebali IMATI CVIJEĆE

Utorak, 23.04.2024 | 14:09

Ako ste primijetili da se u blizini cvijeća osjećate nekako drgačije i bolje, nemojte misliti da je to slučajnost.

Milatović: IZNENAĐEN sam odlukom da Zenović predvodi listu PES-a, državni interes NAJVAŽNIJI

Utorak, 23.04.2024 | 14:01

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je iznenađen odlukom da glavni pregovarač Predrag Zenović bude imenovan za nosioca izborne lliste PES-a za lokalne izbore u Budvi. On je poručio da državni interes, a to je dobijanje privremenih mjerila, mora biti ispred bilo kog partijskog i ličnog interesa.

ODBIJENA žalba SDT: POTVRĐENA odluka da se Mijajlović brani sa slobode

Utorak, 23.04.2024 | 13:48

Vanrapsaravno vijeće Višeg suda odbilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo odluku da se Aleksandar Mijajlović sa slobode brani optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i šverc cigareta.