Utorak, 20.10.2020 | 13:28
IZVOR: Vijesti.me

Popović: Crna Gora se mora SPAŠAVATI; Radunović: Nemojte da dijelite i prepadate CG

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović kazao je danas da njegova partija neće podržati nijedan akt, nijedno imenovanje i razrješenje u Skupštini jer je, kako kaže "država u opasnosti".




Foto: Skupština Crne Gore/YouTube screenshot

"Spremni smo u okviru svojih političkih moći za politički rat koji će trajati jer se Crna Gora mora spašavati jer svi znamo pedigre prve, druge članice vladajuće koalicije", kazao je Popović.

Dodao je da LP neće podržati izbor članova i predsjednik Administrativnog odbora jer je od konstitutivne Skupštine „počela okupacija CG, da je to repriza podgoričke skupštine iz 1918. kad je Crna Gora izgubila sve atribute države“.

"Suverenistička većina postizbornim inženjeringom postala parlamentarna manjina. Parlamentarnu većinu Liberali vide kao većinu opasnih namjera, takva će biti i vlada koja će uskoro biti izabrana, takav je i mandatar", kazao je Popović.

Reagovao je Slaven Radunović (DF) koji je kazao da "nas i dalje prepadaju ratovima, komitima, četnicima..."

"Ne shvataju da država tek sad nije u opasnosti, makli smo sa tijela Crne Gore krpelj koji se zove DPS i još jedan mali, mali, krpeljčić jedva vidljiv zove se LP. Nemojte da dijelite i prepadate Crnu Goru u momentu kada država kreće u revitalizaciju“, poručio je Radunović.

On je dodao da se sad pojavlju priče o popisu i strahu od popisa.

"Prepali ste se što će prvi put u normalnim demokratskim uslovima ljudi moći da kažu ko su i šta su. Kakvi neprijatelji, kako Vas nije sramota da nas nazivate neprijateljima CG. Svaki od poslanika pobjedničke koalicije voli više CG od bilo koga od vas. Dajte sad kao opozicija pomognite da krenemo naprijed, kad nijeste mogli kao vlast“, rekao je Radunović.

Foto: Skupština Crne Gore/YouTube screenshot

Popović je odgovorio da je u ovakvim uslovima Crna Gora teško da može izdržati takav popis imajući u vidu podršku i kampanju iz Srbije.

Marko Milačić (Prava Crna Gora) najavio je podršku Milunu Zogoviću, koji je predložen za predsjednika Administrativnog odbora, i osvrnuo se na dešavanja na Sinjajevini.

Jovan Vučurović (DF) podsjetio je da je Administrativni odbor u ranijem sazivu kažnjavao poslanike zbog izgovorene riječi. I on je govorio o Sinjajevini uz ocjenu da je to pokušaj izazivanja incidenata Ministarstva odbrane i policije.

"Treba da sasiječemo krake kriminalne hobotnice. I ovdje i gdje god stignemo moramo podsjećati na zločinački režim koji je vladao 30 godina da se to ne bi ponovo desilo. Pred budućim predsjednikom i članovima Administrativnog odbora je veliki psoao koji će oni obavljati časno korektno i pravedno za razliku od njihovih prethodnika“, kazao je Vučurović.

Danijel Živković (DPS) kazao je da „to što vi imate problem u formiranju vlasti ne možete prebacivati na teren DPS i njegovog lidera“.

Milan Knežević (DF) kazao je da će se formiranjem Administrativnog odbora steći uslovi za formiranje radne grupe o otvaranju parlamentarne istrage pa će se znati "ko je bio lopov, ko je bio kriminalac, a ko patriota počev od mene, a završno sa Milom Đukanovićem".

On je zamolio eksperte koji mu se javljaju iz "Toronta, Albukerkija i Majamija" da mu se ne javljaju i nek stanu u red.

"Imam obavezu prema kolegama koji su gutali suzavac i jer će ispred njih biti prva Dara sa Smokovca sa njenim transparentima", kazao je Knežević.

On se osvrnuo na rad prethodnog saziva Administrativnog odbora koji su "vodili mitraljesci Luiđ Škrelja i Marta Šćepanović iz DPS-a" i kada su hapšeni poslanici.

Reagovao je Škrelja, a Knežević je pojasnio da je mislio na "političke mitraljesce".

Škrelja je kazao da Administrativni odbor nikome nije skidao imunitet i da se zna šta su ovlašćena tog odbora.

KOMENTARI (6)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
20.10.2020 14:42

U okviru vaših političkih moći....hahahahha...dobar vic. Dobra ti je ta zelena maska, fašisto.

8 5
he
20.10.2020 15:55

Ka da je svesku pod bradu bačijo

6 2
Miki
20.10.2020 16:07

Prvo sto treba da ukinu fiskalizaciju elektronsku kao Srbija jer nema sade preduzetnici centa nemaju pogotovo u ovoj situaciji mnogo ce se firmi zbog toga zatvoriti jer je najzeza sade situacija za to neka odloze za 2-3 god dokle se ne izvuce iz krize

2 0
Milica
20.10.2020 16:09

Bravo Popovicu!

3 5
Darko
21.10.2020 04:11

Trideset i kusur godina su bii na vlesti,na neki način. Bili su svijedici šta se uradilo od dobre i poštene crne gore. Sada svaki drugi čovjek prevarant,a zbog čega,vlast je dizvolila pojedincima dase obogate a pojedini da uzmu mrvice i da unište sve i posvadjaju brata sa bratom. Situacija nije mogla gora biti,i ovaj zeljeni Još i da priča nešto. Sram vas bilo šta ste uradili od crne gore. Neka je srećna i slobodna crna gora

2 0
Darko
21.10.2020 04:12

Interesujeme,koliko ima liberalna partija glasača.

2 0

OSTALE VIJESTI

"Spajićevi i Mandićevi poslanici odbili da isprave nepravdu prema srazmjernim penzionerima i povećaju dječije dodatke"

Petak, 19.04.2024 | 09:13

Spajićeva i Mandićeva parlamentarna većina odbila je juče da se na dnevnom redu V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore uvrste predlozi poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA o povećanju minimalne penzije na 450 eura za korisnike srazmjernih penzija, ali i povećanje dječijih dodataka za 50 odsto, saopšteno je iz GP URA.

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Šaranović: Izjava Đeljošaja nije poruka Vlade, izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Perović

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:40

Izjava potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja nije poruka Vlade. Izražavam neslaganje sa pokušajem relativizacije hapšenja Jelene Perović, rekao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:09

Profesor na Fakultetu političkih nauka Beograd Miloš Bešić smatra da je dobro što je udruživanje partija u drugom planu, jer ono što se dešava sa ispunjavanjem privremenih mjerila (IBAR) ozbiljna stvar. 

U ovoj kafedžinici šoljica kafe košta više od 300 eura, zrna rasla na "ostrvu vječne mladosti"

Petak, 19.04.2024 | 09:35

Mala kafedžinica u Londonu odlučila je da ponudi svojim mušterijama nešto nesvakidašnje i to, po isto tako, nesvakidašnjoj cijeni.

Danas počinje isplata martovskih penzija

Petak, 19.04.2024 | 09:15

Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore saopšteneno je da danas počinje isplata martovskih penzija.

Vještači se svaki trag o Danki; Pod lupom stručnjaka svi predmeti pronađeni u automobilu osumnjičenih

Petak, 19.04.2024 | 09:02

Pune dvije nedelje prošlo je od hapšenja radnika JKP "Vodovod", D.D. i S.J, osumnjičenih da su usmrtili dvogodišnju Danku Ilić. Isto toliko traje potraga za djevojčicinim tijelom.

Svakog jutra je jela jogurt i mljeveni lan za doručak: Evo šta joj se dogodilo sa tijelom poslije dvije nedjelje

Petak, 19.04.2024 | 08:36

Lan je biljka koja se već vjekovima uzgaja i koristi. Prema nekim podacima, upotrebljavao se još prije 30000 godina.

Teniser otkrio - "Mislim da se Đoković osvrće i pita kako je uspio da izgubi od mene"

Petak, 19.04.2024 | 08:35

Australijski teniser Nik Kirjos jedan je iz probrane grupe igrača koji mogu da se pohvale da su tokom karijere pobijedili sve pripadnike tzv. velike trojke.

NEĆETE JE PREPOZNATI: Rijana potpuno promijenila stil (FOTO/VIDEO)

Petak, 19.04.2024 | 08:08

Rijana opet oduševila, žene su poludele za njenom novom bojom kose

Posna proja sa blitvom - Super recept za NAJUKUSNIJI DORUČAK

Petak, 19.04.2024 | 07:37

Posni recepti su i dalje aktuelni, a recept za posnu proju sa blitvom jedan od traženijih. Nije ni čudo, kada je idealno rešenje za doručak, užinu, predjelo.

Izrael izveo napad na Iran

Petak, 19.04.2024 | 07:24

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za Si-En-En.

Posljednji radni dan biće obilježen OVIM temperaturama

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:56

Šta nam meteorlozi najavljuju za petak?

GO DPS: Potvđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora

Četvrtak, 18.04.2024 | 21:50

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama., saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).