Srijeda, 21.10.2020 | 17:39
IZVOR: noizz.rs

Papa Franjo: Homoseksualci imaju pravo na PORODICU, oni su božja djeca

Poglavar Rimokatolički crkve papa Franja održao je danas javnu misu, a tokom govora mu je pažnju privukla žena koja je u katedrali dojila bebu. Zbog ovog čina je odlučio da prekine govor i da joj se obrati sa genijalnim riječima.




Foto: Screenshot YouTube/You News

On je u katedrali Sv Pavla primjetio Valentinu Frej koja je uzela da podoji uplakanu ćerku Šarlot Katarinu tokom mise, što je papa ocijenio kao primjer "nježnosti i ljepote".

"Nešto mi je privuklo pažnju dok su čitaoci recitovali biblijske djelove. Tamo je bila beba koja je plakala. Gledao sam njenu majku kako doji i pomislio kako je prelijepa slika kada se vidimo da se ovakve stvari događaju u crkvi, čujemo plač bebe i vidimo majčinu nježnost", rekao je papa.

On je dodao da joj se zahvaljuje što je učinila čast da prisustvuju takvom jednom činu.

"Nježnost majke je simbol Božje nježnosti kod nas. Nikada nemojte da utišavate bebu u crkvi jer je to glas koji privlači Božju nježnost", rekao je on.

Papa podržao i istopolne brakove

Gej parovi zaslužuju da njihova veza ima i zakonsku zaštitu, rekao je papa u novom dokumentarcu koji je danas predstavljen u Rimu.

"Homoseksualci imaju pravo na porodicu. I oni su božja djeca. Ono što je potrebno jeste da se napravi građanski zakon koji će ih štititi i ja se zalažem za to", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve.

On je ujedno osudio Trampovu administraciju zbog zakona kojim se razdvajaju djeca i roditelji migranti.

Poglavara osuđuju zbog nošenja maski

Papa Franja nosio je bijelu masku tokom bogosluženja u rimskoj Bazilici sv. Marije od nebeskog oltara. Ranije je masku nosio samo u automobilu kojim je putovao na nedjeljne audijencije u Vatikanu.

Našao se na meti kritika, pogotovo na društvenim mrežama, jer ne nosi masku na svojim opštim audijencijama i jer je povremeno dolazio u relativno bliski kontakt s posjetiocima.

Inače, vatikanski propisi sada zahtijevaju da se zaštitne maske nose u zatvorenom kao i na otvorenom gde nije moguće da se napravi fizička distanca.

Vatikan nije odgovorio na pitanja zašto papa nije slijedio ni vatikanske propise ni osnovne mjere javnog zdravlja da bi se spriječilo širenje korona virusa. Sa druge strane papa se izvinio okupljenima, ali ne zbog toga što nema masku, već zato što ne može da im priđe.

"Žao mi je zbog ovoga, ali to je zbog vaše sigurnosti. Umjesto da vam se približim, rukujem se i pozdravim vas, pozdravljam vas izdaleka. Ali znajte da sam vam srcem blizu", rekao je papa na misi.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Pipo
22.10.2020 12:24

Kakvu crnu porodicu Franjo

4 0
Marko
22.10.2020 21:10

Dokazao si kakva je ta crkva koja podržava bolest...

0 1
Kkkk
23.10.2020 18:20

Od ovog Geja nista manje se ne ocekuje. A ta beba sto plače i doji nije nastala od dvojice muskaraca, niti od dvije zene. Niti ovi prvi mogu da je doje!

0 1

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".