Nedjelja, 25.10.2020 | 10:14
IZVOR: Blic.rs

Danas najpopularniji PAR, a LJUBAV je počela dok su...: Kako su se UPOZNALI Nole i Jelena?

Jedan od najpopularnijih parova današnjice, Jelena Đoković i Novak Đoković upoznali su se 2005. godine putem zajedničkih prijatelja, dok Nole još nije bio planetarno popularan.




Foto: Screenshot, Instagram/ jelenadjokovicndf

Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo, u kojem danas porodica Đoković živi.

- Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rješavao neke ukrštene riječi, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rješavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvijek lijepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine - rekla je Jelena svojevremeno, a Novak je otkrio da je bio zaljubljen do ušiju u nju tokom srednjoškolskih dana.

- Ona se sada preziva Đoković, jer je postala moja supruga. Vidjeli smo se prvi put na jednom od lokalnih turnira u Beogradu.... Ona je bila moja djevojka prije nego što smo se uzeli. Prije toga je bila moj prijatelj. A prije toga je bila djevojka na koju sam odlijepio u srednjoj školi - ispričao je on svojevremeno. Kako je slavni teniser otkrio američkim medijima, prosidba u prvom trenutku nije krenula kako treba.

- Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo „Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči. „O, bože. Imamo rupu u balonu”, vikala je Jelena, dok je Novak pokušavao da izvadi situaciju.

- Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: „Molim te, pomozi. Propustiću priliku”, pričao je Nole, a onda se Jelena ubacila:

- Onda sam vidjela drugi balon na kojem se pojavila, kako sam tada mislila, reklama. Pomislila sam da li je on lud, šta će ova reklama u to doba, a onda sam tek pročitala šta piše. Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom!

Rođenje Stefana i Tare

Nakon gala vjenčanja, Đokovići su ubrzo imali još jedan veliki razlog da slave. U oktobru 2014. rodio se prvenac popularnog para, sin Stefan, a Nole nije krio sreću što je postao tata.

- Dok se Stefan nije rodio, meni je tenis bio broj jedan. Svi su radili oko mene, žrtvovali se za mene i moje uspjehe, i odjednom se to promijenilo. Nije da to nisam želio, baš suprotno. Jer, nije suština da se sve vrti oko vas cijelog života. Trudio sam se da uzvratim tu pažnju i ljubav, i žrtvu ljudi koji me okružuju. Nisam više sam, imam sina, suprugu, porodicu, i izuzetno sam zahvalan na blagoslovu da budem otac - rekao je Novak tada u emisiji „Kao sav normalan svijet”.

Dok je Stefan rastao, popularni par je dobio i drugo dijete, ćerkicu Taru, u septembru 2017. godine. Jelena Đoković se porodila u Monte Karlu, u kompleksu „Grejs Keli“, gde po zvaničnom cjenovniku porođaj košta 5.000 eura, a svaki naredni dan se doplaćuje po 1.000 eura. Na vijest o dobijanju ćerkice Novak je reagovao zagrlivši sina Stefana.

- Sine, dobio si sestru - glasno je uzviknuo srećni Nole.

Ponosni roditelji svaki slobodan trenutak koriste da budu sa mališanima, a Jelena neretko dijeli i savjete o roditeljstvu, kao i o vaspitanju djece.

Recept za srećan brak

Iako su zbog skladnog braka, uzajamne podrške i posvećenosti porodici Jelena i Novak nerijtko tema medija, ona kaže kako ne postoji tačna formula za uspjeh, već je potrebno puno truda i poštovanja.

- Mislim da ne postoji neka formula, brak jednostavno funkcioniše ili ne. Kao i svaki odnos. Potrebno je mnogo poštovanja i emocionalnog angažmana da bi brak bio kvalitetan i trajao. Novak puno putuje, a kad se vrati s puta, to je kao da se opet upoznajemo, ponovno se zavodimo jer smo se oboje u međuvremenu zaželjeli jedno drugog i možda ne tako uočljivo na prvi pogled, ali i promenili. Novak i ja smo dugo zajedno i pre nego što je njegovo ime dobilo takvu težinu u javnosti. On je za mene ostao moja ljubav, bez neophodnih titula koje sada prate njegovo ime. Rad za njegov brend mi je pomogao da razumijem i poštujem uspjeh koji je postigao - i da prihvatim usamljenost kao posljedicu tog prekomernog rada, putovanja i posvećenosti. To je taj teret slave i uspjeha koji često udaljava ljude od porodice i prijatelja, a koji nemamo u vidu kada sanjamo velike snove. Ni njemu ni meni nije lako da budemo razdvojeni, pogotovo sada kao roditelji dvoje djece koja su stvarno plod velike ljubavi. Nama je naše vrijeme toliko dragocjeno, rijetko i jedinstveno. Ali svi smo ga željni, a on je samo jedan - govorila je ona u intervjuima.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"Molila sam se svako veče da se ujutru NE PROBUDIM“ - Slavna manekenka PRIZNALA da je više puta pokušavala da ODUZME ŽIVOT

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:19

Manekenka Kristin MekGinis otkrila je da je bila blizu odluke da digne ruku na sebe i to više puta tokom svoje mladosti.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gtadski.me.

TRIK koji će vam UŠTEDJETI struju dok spremate hranu u rerni

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:03

Pored uštede struje, obroci sa takvom pripremom biće ukusniji.

VIDEO: Poslije 45 godina OPRALI AUTOMOBIL, sada izgleda NEVJEROVATNO - Pogledajte

Četvrtak, 25.04.2024 | 07:06

Chevrolet Corvette iz 1978. jedva da je vožen prije nego što je parkiran i ostavljen u garaži da skuplja prašinu.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.