Srijeda, 18.11.2020 | 07:11
IZVOR: Dnevne novine

Vlada objavila DETALJE: Gradi se EKSKLUZIVAN KOMPLEKS, vrijedan 77 MILIONA EURA

Vlada Crne Gore objelodanila je juče detalje projekta gradnje... 




Foto: Ilustracija, Pixabay

Vlada Crne Gore objelodanila je juče detalje projekta gradnje ekskluzivnog kompleksa u Čanju, prema kojima je vrijednost tog objekta 77 miliona eura, a investitor će u okviru kompleksa otvoriti čak 241 radno mjesto.

Investitor projekta je kompanija “Amma Resort” sa sjedištem u Podgorici, a krajnji vlasnik te kompanije je Čelebić grupa biznismena Tomislava Čelebića.

Vlada je, po prirodi stvari, uvrstila ovaj projekat u Listu razvojnih i potpuno objelodanila sve podatke vezane za ovaj izuzetno značajni projekat. Čak je objavljeno u kom roku će se isplatiti ovaj projekat. Ovaj projekat se i ranije pominjao, ali bez detaljnih podataka.

Prema dokumentu Vlade, Amma Resort sa sjedištem u Podgorici je u oktobru dostavio Ministarstvu održivog razvoja i turizma prijavu na Javni poziv, sa pratećom dokumentacijom: Biznis plan, Revidovani glavni projekat, osnivački akti i ostala dokumentaciju od značaja za projekat, br. 16-89/130 od 2.11.2020. godine.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izvršilo je analizu dostavljene dokumentacije u odnosu na kriterijume iz Odluke i Javnog poziva.

“Ističemo da je u dostavljenoj dokumentaciji, između ostalog, navedeno da je planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa Amma Resort, po mješovitom modelu poslovanja, sa pet zvjezdica u Čanju. Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smještajne jedinice, od čega u samom hotelu 241 smještajna jedinica, a u osam luksuznih objekata vila još 242 smještajne jedinice'”, navodi se u Informaciji.

Predračunska vrijednost kompletne investicije iznosi 77,01 miliona eura sa PDV-om, od čega investicija u sami hotel iznosi 41,22 miliona, a namjera investitora je da u okviru kompleksa otvori 241 radno mjesto.

U cilju potvrde raspoloživosti finansijskih sredstava za realizaciju projekta, podnosilac prijave je dostavio korporativnu garanciju izdatu od preduzeća Čelebić d.o.o., kao osnivača d.o.o. Amma Resort, u iznosu od 15 miliona eura u korist Vlade Crne Gore.

“Predmetnom garancijom se garantuje realizacija planirane investicije iz dinamičkog plana investicije, Biznis plana i Revidovanog glavnog projekta”, saopštila je Vlada.

U dokumentaciji je dostavljena i prijava građenja za hotelski kompeks od 16.10.2020. godine s tim u vezi, dostavljen je i Zapisnik o inspekcijskom nadzoru od 30.10.2020. godine po predmetnoj prijavi građenja.

U predmetnom zapisniku je konstatovano da je prijava dostavljena u skladu sa članom 91 Zakona o planiranju prostora i izgradnji.

Sa druge strane, u Biznis planu je navedeno da se povraćaj investicije očekuje u roku od 11 godina i devet mjeseci od početka rada hotela, a investitor je dostavio i detaljan dinamički plan realizacije investicije. Vlada je uz ovaj projekat objavila i Mišljenje prema kome je ovaj projekat od značaja za turizam Crne Gore.

Podsjetimo, u posljednjih mjesec dana investitori su zatražili od Vlade dozvole i urbanističko tehničke uslove za makar desetak projekata ukupne vrijednosti veće od 300 miliona eura.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Lele
18.11.2020 18:24

A sta ce kome to cudo, pokrepasno od gladi, nema nas izmedju nego ili imaju ili nemaju, bogati i siromasi! Dajte gladnima, sta ce vam hoteli, motelu, i bakraci😤

3 0

OSTALE VIJESTI

Voli Premium HORECA - dobitna kombinacija za prestižno ugostiteljstvo!

Utorak, 16.04.2024 | 15:31

Voli HORECA centar u Radanovićima, u neposrednoj blizini Voli hipermarketa na kružnom toku Kotor-Tivat-Budva, od sada ima sasvim novi koncept i ponudu koje je jedinstvena u Crnoj Gori.

Monteput: Korisnici elektronske naplate putarine u CG, sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji

Utorak, 16.04.2024 | 12:49

Korisnici elektronske naplate putarine u Crnoj Gori sada mogu da plaćaju putarinu elektronskim putem i u Srbiji putem jedinstvenog tag uređaja, zahvaljujući aktiviranju platforme toll for all - T4A, saopšteno je iz Monteputa.

Novaković Đurović: Korisnicima srazmjernih penzija povećati primanja na 450 EURA

Utorak, 16.04.2024 | 10:38

Poslanički klub GP URA danas je predao u skupštinsku proceduru predlog o izmjenama Zakona o PIO kojim će se prvi put omogućiti da se minimalni iznos penzije od 450 eura odnosi i na korisnike srazmjernih penzija, kazala je poslanica te partije Ana Novaković-Đurović.

Mulešković: Na INFLACIJU ne utiču samo cijene hrane i pića - nego sve što PLAĆAMO

Utorak, 16.04.2024 | 08:01

Limitiranje cijena osnovnih životnih namirnica nije zaustavilo inflaciju u martu koja je iznosila 0,5%, dok ekonomski analitičar Mirza Mulešković kaže da na inflaciju ne utiču samo cijene hrane i da je u Crnoj Gori izostalo donošenje odluka u cilju borbe protiv rasta cijena.

Crna Gora - RAST cijena i u MARTU, evo koliko IZNOSI INFLACIJA

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 16:45

Porast cijena i u martu. 

Katniću i Lazoviću određen PRITVOR pritvor do 30 dana

Utorak, 16.04.2024 | 08:36

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je pritvor do 30 dana bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nekadašnjem visokom policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću. Katnić i Lazović saslušani su kasno sinoć, a Specijalno državno tužilaštvo tražilo je određivanje pritvora do 30 dana.

HIRURG komentarisao mladoliki izgled Anđeline Džoli: "To duguje jednoj operaciji"

Utorak, 16.04.2024 | 07:12

Angelina Jolie privukla je poglede na nedavnoj premijeri mjuzikla The Outsiders na Broadwayu, koji je i producirala.

Novaković Đurović: Korisnicima srazmjernih penzija povećati primanja na 450 EURA

Utorak, 16.04.2024 | 10:38

Poslanički klub GP URA danas je predao u skupštinsku proceduru predlog o izmjenama Zakona o PIO kojim će se prvi put omogućiti da se minimalni iznos penzije od 450 eura odnosi i na korisnike srazmjernih penzija, kazala je poslanica te partije Ana Novaković-Đurović.

Poznati pjevač otkrio zbog čega nema više djece - "Moj svijet se RASPAO preko noći“

Utorak, 16.04.2024 | 09:16

Frontmen grupe "Piloti" Kiki Lesendrić već više od tri decenije je u ljubavi sa svojom suprugom sa kojom ima i sina Đorđa.

VOLITE da PJEŠAČITE? Ovo je 10 NAJBOLJIH GRADOVA za vas

Utorak, 16.04.2024 | 09:47

Veliki broj gradova širom svijeta ima nevjerovatne mreže javnog prevoza, ali ako ste u mogućnosti, najbolji način da osjetite atmosferu nekog mjesta je pešačenje. Tako ćete otkriti kako grad zaista „diše“.

"Pljuskovi i grmljavina" - Pročitajte vremensku prognozu za SRIJEDU

Utorak, 16.04.2024 | 21:49

Ne zaboravite kišobrane!

Udes u Maslinama, oboren pješak

Utorak, 16.04.2024 | 21:39

Sedamdesetjednogodišnja žena pješak povrijeđen je u udesu koji se večeras dogodio u podgoričkom naselju Masline, kazali su CdM-u iz policije.

Ove namirnice nikada ne umotavajte u aluminijumsku foliju: Možete ozbiljno da ugrozite svoje zdravlje

Utorak, 16.04.2024 | 21:29

Svaka kuhinja ima barem 1 rolnu aluminijske folije. Odličan je i univerzalan pomoćnik u domaćinstvu. Njome možete pokriti tanjir s ostacima hrane u frižideru. U nju možete pakovati školske užine svoje djece jer ne propušta masnoću i tečnost. Takođe možete i pokriti pleh u rerni jer podnosi visoke temperature.

Vuković: Putin komponuje, Vučić diriguje, Mandić svira, Spajić i njegovi igraju

Utorak, 16.04.2024 | 20:54

Predstavnik Pokreta Evropa Sad Vasilije Čarapić nije glasao za ulazak Kosova u Savjet Evrope! Rezultat: 131 za, 29 protiv i 11 (među kojima i Čarapić) uzdržan. Nekoliko sati ranije, njegov partijski šef i premijer Milojko Spajić u Briselu je uvjeravao evropske partnere da je Crna Gora snažno posvećena vanjskopolitičkim ciljevima i da ‘ruski uticaj u Crnoj Gori nikada nije bio manji’, kazao je Ivan Vuković, potpredsjednik DPS-a i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Parlamentarna skupština SE podržala prijem Kosova: Crnogorski poslanici glasali potpuno različito

Utorak, 16.04.2024 | 20:46

U Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope održano je glasanje o prijedlogu za prijem Kosova u SE. Preporuka je usvojena, uz 131 glas za, 29 protiv i 11 uzdržanih. Što se crnogorskih poslanika tiče, protiv je glasala Maja Vukićević (DNP), uzdržan je bio Vasilije Čarapić (PES), a za je glasao Boris Mugoša (SD).

Dajković: Nezakonito odlaganje otpada najviše ugrožava sve građane Podgorice

Utorak, 16.04.2024 | 20:16

Ključni problem koji najviše opterećuje kvalitet života svih građana Glavnog grada je nezakonito odlaganje otpada od strane nesavjesnih pojedinaca, kazao je za Gradsku rukovodilac Službe za građane Vladislav Dajković.

Klikovac: Je li ovo “zdravija” Podgorica

Utorak, 16.04.2024 | 20:01

I što ćemo sad. To je Andrija Klikovac, šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada, pitao premijera Milojka Spajića, nakon što su institucije potvrdile da je gradonačelnica Olivera Injac prekršila zakon i pričinila štetu Glavnom gradu.

U Crnoj Gori u posljednjih sedam godina ubijeno 19 žena

Utorak, 16.04.2024 | 19:53

U posljednjih sedam godina u Crnoj Gori je ubijeno 19 žena. U 16 slučajeva je riječ o femicidu, koji kao posebno krivično djelo ne prepoznaje crnogorsko zakonodavstvo.

Hrvat i Crnogorac osumnjičeni da su brodom krijumčarili preko 305 kg marihuane iz Crne Gore

Utorak, 16.04.2024 | 19:24

Hrvatski državljanin uhapšen je juče na području Dubrovačko-neretvanske županije, a 27-godišnji crnogorski državljanin uhapšen je u Crnoj Gori zbog šverca marihuane, piše Index.hr.

Piperović: Opasnost od bjekstva ne može biti osnov za pritvor, pismo Lazovića uručeno sudiji

Utorak, 16.04.2024 | 18:55

Odbrana bivšeg visokog policijskog fukncionera Zorana Lazovića uložiće večeras žalbu na jedan od dva osnova za određivanje pritvora – opasnost od bjekstva, saopštio je Pobjedi branilac Lazovića, Zoran Piperović.