Utorak, 24.11.2020 | 13:29
IZVOR: Kolektiv.me

Abazović: Prva zvanična posjeta predstavnika nove Vlade biće Birselu

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić i kandidat za potpredsjednika Vlade Dritan Abazović, sastali su se danas u Podgorici sa ambasadorkom Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.




Foto: Građanski pokret URA

Na sastanku je dogovoreno da će, ubrzo nakon formiranja nove Vlade, prva međunarodna posjeta biti Briselu, kao iskaz političke volje za što snažnijim integracijama Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i još čvršćeg partnerstva Crne Gore i EU.

"Na izuzetno konstruktivnom sastanku, Krivokapić i Abazović su se zahvalili ambasadorki Popi na velikoj pomoći u iznosu od 28 miliona eura, koju je EU uputila Crnoj Gori u okviru paketa bespovratne finansijske pomoci vrijednog 53 miliona eura za ublažavanje efekata velike ekonomske i zdravstvene krize. EU će u Crnoj Gori imati snažnog partnera, a mi ćemo učiniti sve da naša država u što kraćem roku sprovede neophodne reforme, kako bi konačno postala punopravna članica EU", saopšteno je sa današnjeg sastanka.

Današnji sastanak je nastavak intezivne saradnje koju predstavnici nove skupštinske većine imaju sa predstavnicima Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, a najavljeno je da će ta saradnja biti "intenzivirana odmah nakon formiranja Vlade i započinjanja važnih reformskih procesa, koji su neophodni Crnoj Gori".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Odbor ODBIO predlog Aleksandre Vuković Kuč da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju o Srebrenici

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:09

Odbornica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč danas je na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike predložila da se dnevni red dopuni inicijativom da se članovi odbora izjasne o kosponzorstvu Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Vlada PRIHVATILA - Jovanovski i Kardović u Komisiji za POPIS

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:04

Prema informacijama Portala RTCG Vlada će prihvatiti predloge opozicije i partija manjinskih naroda da u ih u Komisiji za popis predstavljaju profesor Fakulteta za informacione tehnologije, doktor Srđa Jovanovski i Armin Kardović.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Mandić: IZVJESNO da će tokom juna doći do PROŠIRENJA Vlade

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:23

Izvjesno je da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa Natašom Pirc Musar, predsjednicom Slovenije.

IRF - Uz dodatne edukacije i treninge do jake profesionalne ličnosti

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:20

Polaznice prve generacije programa razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ Marija Janković, Ivana Đurović i Radmila Ivanović ističu važnost interakcije s inspirativnim liderkama u okviru samog programa, naglašavajući da je povezivanje s uspješnim ženama ključno za njihov dalji profesionalni put.

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.

Poznata rediteljka o BRAKU sa 33 MLAĐIM GLUMCEM - "Ne shvatam FASCINACIJU našom razlikom u godinama"

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:48

Britanska redateljika Sam Tejlor Džonson (57) kaže da je  učudi što ljudi toliko komentirišu razliku u godinama između nje i supruga Aarona Tejlora J Džonsona (33), koji bi trebao biti novi Džejms Bond . Par se vjenčao još 2012. nakon tri godine veze, a s komentarima na račun godina suočavaju se od samog početka.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Za UKLANJANJE nečistoće i NJEGU kože iskoristite ove PRIRODNE SASTOJKE koje imate kod kuće

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:07

Zdraviji su od hemijskih, zagađujućih i opasnih proizvoda.

Važio je za NEŽENJU, a onda je ONA osvojila njegovo SRCE - Otkrivena TAJNA SREĆNOG BRAKA Džordža i Amal Kluni

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Stručnjak za govor tijela otkriva ključ uspjeha veze najintrigantnijeg para u Holivudu.

USTAVNI ODBOR: Svi kandidati ISPUNJVAJU USLOVE za sudiju Ustavnog suda

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:40

Svi prijavljeni kandidati za izbor jednog sudije Ustavnog suda ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog poziva, konstatovano je na današnjoj sjednici Ustavnog odbora.