Subota, 28.11.2020 | 11:47
IZVOR: cdm.me

Vuković: Izabrano rješenje za Trg nezavisnosti u PG je IZVANREDNO

Oživljavanje centra grada jedan od prioriteta lokalne uprave, jer kako kaže gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković centar grada se trenutno ne nalazi u zadovoljavajućem stanju. Prema njegovim riječima predstavljeno novo rješenje za glavni gradski Trg je izvanredno. Najavljuje da je cilj da se centar grada pretvori u pješačku zonu, da se animira biznis zajednica, i kako kaže za sve to postoje realni uslovi.




Foto: Glavni grad Podgorica (kolaž)

Današnje predstavljanje novog rješenja za preuređenje Trga nezavinsosti izazvalo je veliko interesovanje medija, pa je gradonačelnik konferenciju za novinare počeo riječima: “Juče je bilo predstavljanje nove vlade, a danas vidim ništa manje novinara, ne znam što to govori o novoj vladi”.

“Trgu nezavisnosti nedostaju sadržaji koje obično nalazimo na glavnim gradskim trgovima evropskih i svjetskih gradova. Kao gradska uprava zacrtali smo cilj da pokušamo da promijenimo to stanje. Prethodnih godina pokušavali smo da glavnom gradskom Trgu udahnemo novi život. U budžetu za ovu godinu opredijeli smo značajna sredstva za novo idejno rješenje glavnog trga”, saopštio je Vuković na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljeno idejno rješenje za rekonstrukciju Trga nezavinsosti.

Naglasio je da Trg u postojećem obliku ne zadovoljava ono o čemu je govorio, te su u prethodnom periodu raspisali međunarodni konkurs.

“Dobili smo značajan broj predloga j rješenja. Donijeli smo odluku o prva tri rangirana. Pažnju javnosti izazvalo je objavljeno rješenje na kojem se više ne vidi nego što se vidivisi. Takvi kakvi jesmo ne možemo sačekati par dana nego se na društvenim mrežama gledalo da se diskredituje proces i kvalitet prvonagradjenog rješenja”, rekao je Vukovoć.

Pojasnio je da se vidi dio rješenja jer su ponudili samo jednu dimenziju.

Vuković tvrdi da je riječ o izvanrednom rješnju, gdje je planirana podzemna garaža sa 737 parking mjesta.

“Na samom trgu imati 200 parking mjesta više nego sada u cjelini u centru. Ide se ka tome da se centar grada pretvori u pješačku zonu i zonu za bicikiste. Moramo naći rješenje da animiramo preduzetnike da u centu otvore svije biznise”, pojasnio je gradonačelnik.

On dalje navodi da su planirani i poslovni prostoru na -1. nivou, te da se time otvaraju nove šanse za biznis i zapošljavanje.

“Što se tiče Robne kuće taj objekat je bio pod sporom i tek nedavno smo dobili taj spor i uknjiženi smo kao vlasnici. Odlučili da oglasimo je za prodaju. Do kraja godine očekujem da imamo javni poziv za to. Vrlo vjerovatno ćemo tom objektu tako vratiti originalnu funkciju”, kazao je Vuković.

Komentarišući stanje zgrade Beka, on je rekao da je riječ o objektu koji je u privatnom vlasnistvu.

“Nije to imovina Glavnog grada. Naša ideja je bila da vlasnicima pomognemo da se nađe partner da se to komercijalizuje da tu bude hotel, šoping mol…”, napomenuo je Vuković.

On je jasno poručio da je cilj da se animira  naša biznis zajednica i nije nerealno da gradska uprava uđe u ovu priču.

“Bez toga centar Podgorice neće izgledati kako treba da izgleda. Ovo neće koštati poreske obveznike ni cent već će se za to postarati gradska uprava”, uvjerava Vuković.

KOMENTARI (8)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
28.11.2020 17:13

Obavezno da se od trga napravi parking. Ne zaboravi i biciklističku stazu po sredini trga. I naravno da nećeš zaboraviti da se ugradiš koji milion. Svi sretni i zadovoljni...

6 0
Тарна
28.11.2020 17:48

Вуковићу не лажи да ћеш да засадиш оволико дрва. Ако то урадиш, честитаћу ти јавно.

1 0
Gala
28.11.2020 18:15

Sta ste sad zinuli tolike milione da raspodijelite. U vrijeme pada ekonomije, krize, samarate se milionima koji ce kroz tu “investiciju” zavrsiti dobrim dijelom u vec poznate dzepove.

5 0
he
28.11.2020 21:31

I što veliš treba srušit trg i uvalit milione da bi se mogla vozit bicikla i zaposlit 20 -30 radnika koji nikad neće izvuć ni 1 % uloženih para zajedno sa gazdama .Kad dođem do para moraću nekog od vas da kontaktiram kako da ih uložim

1 0
Titogradjanin
29.11.2020 10:08

Pa kojim ulicama ce se odvijati saobracaj, oce li i one biti pod zemljom? Atomsko, Beko, ulica Slobode, Njegoseva, fssade zgrada, trotoati, drugi dio Hercegovscke..................

0 0
Lepa
29.11.2020 10:10

Opet parking na trgu to jest ispod trga.

0 0
Muf
29.11.2020 15:02

Ne damo trg!!

1 0
Miki
29.11.2020 22:14

Bolje obezbjebite narodu fabrike da se zaposli i ovako je preko 30000 ljudi bez posla ostalo Pa ce nalekse biti graditi i nove autobuse sa kreditima uzimati Treba ova drzava na noge da se digne da ima od cega narod da zivi Svajcarska i Svedcka imaju u budzet da nemira ni jedan stanovnik da radi 40 god drzava ima to iz budzet da daje Takva i mi drzava treba da budemo gradite fabrike itd...

0 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".