Nedjelja, 29.11.2020 | 16:05
IZVOR: telegraf.rs

Doktor OPTUŽEN za smrt Maradone: Policija izvršila raciju u njegovoj kući i bolnici

Tužilaštvo reagovalo po svjedočenju Maradoninih ćerki




Foto: Screenshot, Twitter.com/okdobleamarilla

Čovjek koji je o posljednjeg dana bio odgovoran za zdravlje legende Dijega Maradone, hirurg Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom tužilaštva zbog, kako su naveli argentinski mediji, nemara i propusta u liječenju fudbalskog velikana.

Istraga je pokrenuta nakon svjedočenja Maradoninih ćerki Dalme, Jane i Đanine, tužilaštvo je reagovalo nalogom za policiju da izvrši racije na dvije adrese na kojima Leopoldo Luke najčešće boravi - u klinici gdje radi i u kući.

Lokalni mediji javljaju da je čak 60 policajaca bilo angažovano u ovoj akciji na pomenute dvije lokacije, gdje su od Lukea konfiskovana sva dokumenta koja bi mogla da posluže kao dokaz u istrazi.

Luke će se u toku dana, ili u ponedeljak, pojaviti pred sudom gdje će odgovarati za nemar i propuste u procedurama posle otpuštanja Maradone nakon operacije glave kojom je on lično rukovodio u klinici u Buenos Ajresu.

Lukeu se stavlja na teret da nije sproveo sve potrebne procedure prilikom otpusta Maradone iz bolnice, da je njegov nemar i doveo do toga da Dijego nije imao adekvatnu i brzu medicinsku pomoć kada mu je pozlilo.

Tužilaštvu će kao dokaz poslužiti i poziv Lukea hitnoj pomoći kada mu je javljeno da je Maradoni loše. Kako je prije dva dana objavio argentinski portal "El Dia", tokom kratkog razgovora Luke sagovorniku iz hitne pomoći nije pomenuo da je hitna intrvencija potrebna Dijegu Maradoni nego muškarcu od 60 godina.

Leopoldo Luke nije bio uz Maradonu u trenutku smrti velikana.

Pitanja na koja će Luke morati da da odgovore su: da li je Maradona imao propisno ispunjenu otpusnu listu? Zašto doktor specijalista nije boravio sa Maradonom u kući 24 sata? Da li su se u kući nalazili adekvatni ljekovi? Da li je do kraja poštovan medicinski protokol? Zašto nije bilo defibrilatora u kući? Da li je Maradonino stanje praćeno u satima pred smrt?

Izvor: www.telegraf.rs

 

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
IggI
30.11.2020 17:59

Kako je prije dva dana objavio argentinski portal "El Dia", tokom kratkog razgovora Luke sagovorniku iz hitne pomoći nije pomenuo da je hitna intrvencija potrebna Dijegu Maradoni nego muškarcu od 60 godina. Pa sta je bio nego muskarac? Da njegov zivot nije bio bitniji od zivota bilo kojeg drugog covjeka?

0 0

Dukaj POZVAO Fudbalski savez da preispita rad Disciplinske komisije: "Nasilju NIJE MJESTO na sportskim takmičenjima"

Petak, 19.04.2024 | 16:03

Pozivamo Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da primjenjuje odredbe propisa koje tretiraju ponovljene incidente na sportskim takmičenjima, kazao je politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj.   

Osnovni sud: Štrajk prosvjetara NEZAKONIT

Petak, 19.04.2024 | 15:55

Osnovni sud u Podgorici utvrdio je da je granski štrajk Sindikata prosvjete Crne Gore bio nezakonitost.

TUGA na svjetskoj muzičkoj sceni: PREMINULA DOBITNICA Gremija

Petak, 19.04.2024 | 15:37

Dobitnica Gremi nagrade i bivša takmičarka Američkog Idola preminula je u 47. godini.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

Želite PRIRODNI IZGLED? Onda obrve NEMOJTE crtati olovkom

Petak, 19.04.2024 | 15:04

Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve.

Ministarstvo zdravlja: Odobrena Trikafta za pacijente mlađe od šest godina

Petak, 19.04.2024 | 14:55

Komisija Ministarstva zdravlja odobrila je primjenu lijeka Kafrio i Kalydeco (Trikafta), koji se koristi u terapiji cistične fibroze za 6 pacijenata koji su mlađi od 6 godina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Onkološki pacijenti od novembra čekaju rješenja o invalidnini

Petak, 19.04.2024 | 14:35

Predstavnici nevladine organizacije “Diši”, onkološki pacijenti i njihove porodice, protestovali su ispred zgrade Ministarstva rada i socijalnog staranja, zbog kako kažu, neažurnosti institucija.