Nedjelja, 29.11.2020 | 17:50
IZVOR: Kolektiv.me/cdm.me

PORAZ "crvenih": Crna Gora propustila meč loptu za Eurobasket

Košarkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Velike Britanije 74:59 i tako propustila meč loptu za plasman na Eurobasket.




Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u francuskom Pou protiv selekcije Velike Britanije igra četvrti kvalifikacioni meč za plasman na Eurobasket.

“Crveni” su potpuno podbacili u četvrtom kvalifikacionoj utakmici i tako značajno sebi otežali put od završne smotre najboljih kontinentalnih reprezentacija.

Izabranici Boška Radovića pred posljednji prozor imaju polovičan učinak (2-2), baš kao i Britanci, koji sada imaju bolji međusobni skor od našeg nacionalnog tima.

Crna Gora je dobro otvorila meč, povela 12:7, a onda dozvolila Britancima da se razigraju – posebno je prednjačio Gabrijel Olaseni, koji je susret u Pou završio sa čak 28 poena.

“Crveni” su na poluvremeni imali mali zaostatak (37:40), a onda je uslijedio ogroman pad u napadačkoj igri. Skoro šest minuta bez koša dovelo je do toga da se Britanci odlijepe i do kraja kontrolišu rezultat.

Marko Simonović sa 14 i Đurišić sa 11 poena bili su najefikasniji igrači Crne Gore. Kod Britanaca, pored pomenutog Olasenija, odskočili su Heson sa 15 i Nelson sa 13 pogodaka.

U posljednja dva kola kvalifikacija, Crna Gora mora da ostvari bolje rezultate nego Britanija, protiv istih rivala, Njemačke i Francuske.

Ako grupu završe sa identičnim odnosom pobjeda i poraza, Britanci idu na Eurobasket.

Tok utakmice:

38.minut – Đurišić daje koševe za Crnu Goru, ali slaba vajda. Pogađaju i Britanci – 67:54.

37.minut – Ulazimo u sam finiš utakmice, a Crna Gora i dalje ima veliki zaostatak. Tri i po minuta ostalo je do kraja, Britanija održava +13.

33.minut – Nesportski faul Ivanovića, Britanci to kažnjavaju sa četiri poena i vode sa 61:48.

Treća četvrtina, Crna Gora – Velika Britanija 46:55. Rival je u ovom periodu iskoristio lošu igru u napadu izabranika Boška Radovića, u jednom momentu Britanci su imali i rekordnih +13, ali su “crveni” malo smanjili zaostatak pred odlučujući kvartal.

26.minut – Poslije skoro šest minuta posta, konačno koš Crne Gore. Trojka Ivanovića za minus devet (40:49).

23.minut – Loše otvaranje trećeg perioda naše selekcije, Velika Britanija vodi sa 45:37.

Poluvrijeme, Crna Gora – Velika Britanija 37:40. Sa tri poena zaostatka naša selekcija odlazi na pauzu. “Crveni” su popravili odbranu u drugom periodu, pa sličan ritam treba održati i u nastavku meča. Simonović je najraspoloženiji sa 12 poena, na drugoj strani 18 je dao Olaseni.

19.minut – Dva loše osmišljena napada “crvenih” i propuštena šansa da se dođe do egala. Uoči odlaska na odmor Britanci vode 38:35.

15.minut – Sjajna asistencija Ivanovića i još bolje kucanje Simonovića. Naši hvataju priključak (31:34), Britanci su već ispunili bonus.

13.minut – Važna trojka i to uz zvuk sirene Danila Nikolića, Crna Gora je sada na minus šest (24:30).

(Prva četvrtina) Crna Gora – Velika Britanija 18:29. Olaseni sa 12 i Heson sa 9 poena zadaju velike probleme našoj selekciji. Kobs je najefikasniji u sastavu “crvenih” sa 7 poena.

8.minut – Razigrani su košarkaši Velike Britanije, nalaze dobra rješenja u napadu što naplaćuju dvocifrenom prednošću – 25:14.

6.minut – Stiže reakcija Britanaca, serija 10:0, Olaseni olako daje poene iz reketa i sada rival vodi 17:12. Tajm-aut Radovića.

4.minut – Dobar početak naše selekcije i vođstvo 12:7. Ističu se visoki igrači, Bjelica i Simonović…

Startna petorka Crne Gore: Kobs, Vranješ, Šehović, Simonović i Bjelica.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Klikovac: Injac plasira neistine i njima prikriva brojne zloupotrebe

Subota, 20.04.2024 | 16:18

Plasiranjem neistina gradonačelnica Injac pokušava da prikrije brojne zloupotrebe koje su učinjene u prethodnih godinu dana kazao je šef Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

ŠOK IZJAVA HARISA DžINOVIĆA: Evo šta je rekao O PROPALOM BRAKU

Subota, 20.04.2024 | 15:27

Nakon što je kao bomba u javnosti odjeknula vest da se Haris Džinović razvodi od svoje dugogodišnje supruge Meline, pjevač je gostujući kod Cece Ražnatović otkrio da je razlog krahu braka bila Melinina prevara

Borovinić-Bojović otkrila spomen-ploču na porodičnoj kući Arsa Milića

Subota, 20.04.2024 | 15:06

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović, na poziv porodice Milić, otkrila je danas u kučkom seluu Orahovo spomen-ploču na porodičnoj kući Arsa Milića. Skupština Glavnog grada 3. avgusta prošle godine jednoglasno je usvojila odluku o podizanju ovog spomen-obilježja.

Budva - Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Subota, 20.04.2024 | 14:26

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva je 17. aprila prijavljeno od strane Hitne medicinske pomoći Budva da je u njihove prostorije pristupilo žensko lice, strana državljanka, na ukazivanje ljekarske pomoći kojom prilikom im je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Drobnjak: Energija, želja i fokus moraju da budu na nivou za pobjedu nad Zvezdom

Subota, 20.04.2024 | 13:38

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala ABA lige. Plejmejker "studenata" Igor Drobnjak kazao je da ukoliko ponove energiju, želju i fokus iz prvog okršaja u Beogradu, mogu da ugroze favorita.

TIK TOK pokrenuo svog rivala Instagramu - Pogledajte kako IZGLEDA ta aplikacija

Subota, 20.04.2024 | 13:12

TikTok je postupno počeo da otvara pristuo svojoj verziji rivala Instagramu - aplikaciji TikTok Notes.

"Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila"

Subota, 20.04.2024 | 13:02

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.