Srijeda, 02.12.2020 | 11:59
IZVOR: Kolektiv.me/Vijesti.me

Poslanici završili PRVI DAN rasprave- Brojne primjedbe na račun ekspozea i sastav kabineta

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore obrazložio je program i personalni sastav nove Vlade. Skupština je za danas završila rad, a nastavak je zakazan za sjutra u 11 sati.
Foto: Skupština Crne Gore 

Skupština je za danas završila rad, a nastavak je zakazan za sjutra u 11 sati.

19.30

Abaz Dizdarević (DPS) kazao je da je "ostalo da sa zebnjom naslućujemo šta će biti sa kulturom".

"Koji su razlozi za ovakav odnos prema kulturi i šta je reformsko u poimanju kulturnih politika? Zašto je kultura prva žrtva demontaže sistema?"

On je pitao i da li će zagarantovani iznos izdvajanja od 2,5 odsto za kulturu nestati i utopiti se kao resor kulture.

Vladimir Joković (SNP) rekao je da za vlast od 1945. do 1990. ima posebno poštovanje, a da je vlast od 90-ih do danas ponijela sve ono što nije vrijedjelo u socijalizmu, a uzela najgore od kapitalizma.

"SNP ima ogromno zadovoljstvo jer je konačno većinska Crna Gora shvatila da je SNP bio u pravu da jedino jedinstvene liste opozicije mogu dati pobjedu. Mi podržavamo g. Krivokapića jer u dijelu ekspozea je mnogo toga što je uključeno u programske prinicipe SNP-a i nadamo se da će doći do ostvarenja toga. Vlada će imati našu apsolutnu podršku sve dok bude radila u interesu svih građana i svi građani budu osjetili prosperitet".

Aleksandra Vuković (DPS) kazala je da će vladu glasati "svi oni koji su protiv mandatara".

"Čudno je koliko disonantnih tonova prati formiranje ove vlade, a koja je jednonacionalna. Sadašnja vlast je doletjela na krilima fanatizma, zato hoće da se predstavi kao apostolska, a njena namjera je posrbljavanje Crne Gore. Kad god bi se velikosrpstvo razmahalo u Crnoj Gori, to bi se aktuelizovalo pitanje kapele na Lovćenu", rekla je Vuković.

18.50

Momo Koprivica (Mir je naša nacija) je u ime Demokrata obeća da će učiniti sve da "društvo od hibridnog režima dovedemo u red zemalja konsolidovane demokratije".

"Nova vlada ima ministre koji nijesu akteri korupcije i afera. Zato smo jednoglasno na Predsjedništvu odlučili da podržimo novu vladu i to na četiri godine. Mi smo partija koja drži riječ. Partnerstvo između Skupštine i vlade dovodi do odlučne i sveobuhvatne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i vjerujem da ćemo uspjeti zajedno uspjeti da se izborimo sa tim", rekao je Koprivica.

18.35

Boris Mugoša (Socijaldemokrate) naveo je da se ekspoze najmanje bavio ekonomijom i socijalnim pitanjima.

"Samo je dato par floskula, ništa nema konkretno što ste najavljivali u predizbornoj kampanji - povećanje minimalne zarade, vraćanje naknada majkama... Nijeste imali podatke ni u predizbornoj kampanji. Promovisali ste pojam ekspertske vlade, a došli smo do toga da u njoj učestvuje predstavnik jedne partije i vi kao predstavnik druge. Tu negdje nije ispoštovan princip ekspertske vlade. Na osnovu čega Vi procjenjujete da je neko ekspert, da li postoji u svijetu ekspert za prosvjetu, nauku, kulturu i sport u isto vrijeme ili za finansije i socijalu", pitao je Mugoša.

18.20

Marko Kovačević (DF) naveo je da nije čudno što se iz DPS-a "čude što mi iz DF-a kritikujemo i što je normalno".

"Jer oni nikad nijesu mislili svojom glavom, a kada se jednom desilo da su mislili, opomenuo ih je bivši predsjednik parlamenta Ivan Brajović. Predlog vlade ima osnovni kvalitet, a to je da u njoj neće biti nijedan predstavnik DPS-a što je dovoljan razlog da je podržimo. Ova vlada neće biti vlada kontinuiteta, ali možemo tvrditi da će biti potpuno demokratska jer se u njoj nije prelila volja građana iskazana na izborima".

Kovačević je dodao da je u pitanju tranziciona vlada sa nekoliko zadataka.

"Da se povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti. U ekspozeu se navodi da će biti izmjene i dopune, podržaćemo, ali ćemo se zalagati da se on povuče. Neophodno je da ova vlada stvori uslove za fer i slobodne izbore, nakon kojih bi dobili prvu demokratsku vladu i zbog toga je neohodno pročistiti birački spisak. Ekonomska i finansijska konsolidacija je jedan od težih zadataka za ovu vladu, vidjeli smo da turizam nije dovoljan za ekonomski rast i od ove vlade očekujemo alternativna rješenja".

18.10

Andrija Popović (Liberalna partija) rekao je da je za LP izborom ovakve vlade i njenog programa Crna Gora dolazi u opasnost od jačanja nacionalizma i uticaja crkvenih krugova i uđe u političku krizu zbog sastava vlade, njenih nejasnih konstituenata i njihovih programa koji su dominantno protiv nezavisne države uz stalni puzajući državni udar.

On je zamolio Krivokapića da "ubuduće ne cjeliva ruke" jer to Crnogorci nikad nijesu radili.

18.00

Miodrag Lekić (Demos) kazao je da je strpljenje građana na ivici, da su očekivali i očekuju da što prije vlada počne da rade da bi se suočila sa problemima zdravstvenim, ekonomskim i mnogim drugim.

"Ovo nepovjerenje koje je iskazano nije izazvalo reakciju, glasaćemo ovu vladu, ali je poenta u tome da popravimo situaciju i da krenemo u saradnju koja omogućava trajanje političkog života na bazi glasova građana 30. avgusta. Svi imamo odgovornost, ali vlada ima najveću jer je odgovorna za stanje u društvu. Kroz tu nadležnost treba da radi na ozbiljan način. Nulte tačke istorije i nova vlast koja misli da od nje sve počinje nije dobar pristup", rekao je Lekić.

Dragutin Papović (DPS) kazao je da ova vlada nije demokratska, "što su potvrdili i iz DF-a i koalicije Mir je naša nacija, kao i iz CIVIS-a koji je konstituent koalicije "Crno na bijelo"".

"Oko 85 odsto skupštinske većine kaže da ova vlada nije demokratska, a 90 odsto nije zadovoljno njenim sastavom. Takozvani oslobodioci su počeli da oslobađaju Crnu Goru tako što su svog mandatara zarobili u vladi", kazao je Papović podsjećajući da je od mandatara traženo do ne bude dio nijedne partije.

Papović, Foto: Screenshot, Skupstina Crne Gore/You Tube

Simonida Kordić (DF) kazala je da je "očigledna istina da je narod rekao na izborima šta je imao i da je na istorijskoj pobjedi poslao diktatorski režim u političku istoriju".

"Ovaj parlament je jedini izraz narodne volje. Mi smo na izborima pobijedili i tu pobjedu ćemo braniti u parlamentu. Postoje određene rezerve i nezadovoljstva od skupštinske većine vezana za način na koji je ova vlada formirana. Vidimo da je došlo do trošenja vremena, u kojem je odlazeća vlast radila ono što najbolje zna - arčenje državne imovine, zapošljavanje po partijskoj liniji i svađanje Crne Gore sa susjedima i "bijelim svijetom", navela je ona.

Dodala je da "dobili smo kentaur vladu koja je malo ekspertka malo nije, malo je poltička malo nije"

17.20

Jevto Eraković (DPS) kazao je da se "raspravljamo o ekperimentalnoj vladi koja je najavi".

Tvri da su izbori 30. avgusta "obilovali neregularnostima i prisitcima parlamentarne većine i njihovih mentora".

17.00

Danijel Živković (DPS) je rekao da su temelji buduće vlade "vrlo nestabilni i nepouzdani.

"Nema podršku vladajuće većine, pretpostavljam ni pet poslanika koji će od srca podržati personalni sastav Vlade", kazao je Živković.

Naveo je i da "na temeljima ovako koroznih osnova, leži prvi stub demagogije".

"Time odiše ovaj ekspoze sa floskulama i frazama bez suštine i konkretnosti,kao da ga je pisao neko iz DF jer njima ništa nije valjalo u ovoj državi, a čini mi se ni vama ništa ne valja u ovoj državi", rekao je Živković.

Živković, Foto: Skupstina Crne Gore, Screenshot/You Tube

16.30

Slaven Radunović (DF) kazao je da među kandidatima koji su predloženi za ministre ima ljudi koji bi bili u vladi da je i sam premijer.

Ocijenio je da oni ipak "nema snagu da taj posao dovedu do kraja" i sprovedu reforme.

"Ovo je vlada kompromisa i samo je ovakva morala da se izglasa...", rekao je Radunović.

16.00

Nebojša Medojević je kazao da će oni podržati Krivokapićevu vladu iako im nije prihvatljiv predlog mandatara ni ekspoze i personalni sastav.

15.55

Šef poslaničkog kluba Sociajlističke narodne partije Dragan Ivanović je istakao da će podržati Vladu, svjesni činjenice da dolazi u vrlo teškom trenutku za Crnu Goru.

15.50

Miloš Konatar iz koalicije “Crno na bijelo” je kazao: “Neka nam ovo bude opomena da se prema zdravstvu ne odnosimo loše kao prethodna vlast”.

“Glasanjem za ovu Vladu ispunićemo obećanje koje smo dali. Obećali smo eskperstku vladu i smjenu DPS-a, i to danas ispunjavamo”, poručio je Konatar.

15.45

Predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović istakao je da će napadati sve predloge mandatara sa kojima se ne slažu, ali i podržavati ono što dobro za Crnu Goru.

“Nisam odugovlačio sa konstitutivnom sjednicom, predsjednik države nije odugovlačio sa davanjem mandata. Mislim da smko pokazali kako se treba ponašati kao opozicija u parlamentu do kojeg svi držimo. U prošlom sazivu, vi se niste ponašali tako. Vi ste nas opstruirali, prvo totalnim bojkotom parlamenta, a onda neglasanjem za set izbornih zakona, pa za funkcije u tužilaštvu i sudstvu. Nije za očekivati da ćete nam davati vjetar u leđa, ali neki u u tom bojkotu istrajali do kraja mandata”, rekao je Brajović i poručio da SD neće podržati novu vladu.

15.00

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović rekao je da su svjesni da je sastavljanje programa bio izazov.

“Građani imaju pravo na kvalitetne odgovore od ove Vlade. Da li će sa sigurnošću moći da kreiraju budućnost svoje djece ovdje ili nedge drugo. Vjerujem da ćete nastaviti da objezbjeđujete redovnost isplata, ali vjerujem da ova Vlada nema neku dugoročnost”, smatra Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, dobro je da je mandatar podržao NATO put, evropske integracije i regionalnu saradnju.

“Ne možemo biti srećni ako nam mandatara predlaže vjerska zajednica, a ministre kvalifikuje dobar odnos sa vjerskom zajednicom. Nijsu građani 2006. željeli takvu Crnu Goru, zato vas pozivam da čuvamo sekularizam. Tako hrabro ste se odrekli jedne trećine građana koja je podržala nezavisnost Crne Gore. Kakvu poruku šaljete Evropi i Crnoj Gori”, zaključio je on.

14.50

“Jedina projekcija koju je mandatar Zdravko Krivokapić dao u ekspozeu je da će se država zadužiti pola milijarde eura. Mislim da nije dobra poruka, da je loša poruka da poslanicima i građanima kažete “Mi treba da se zadužimo više od pola milijarde eura za 2020. godinu”, a da pritom nemate slova o prihodnoj strani budžeta, kazao je šef poslaničkog kluba SDP-Albanska koalicija “Jednoglasno”, Raško Konjević na današnjoj sjednici Skupštine.

Verbalna polemika Krivokapića i poslnika DPS-a

14.30

Predstavlajući ekspoze Krivokapić je u jednom momentu istakao da je odlazeća vlast monolitnim glasanjem donijela diskriminatorske i proitvustavne zakone “i to kada u parlamentu nije bilo opozicije”.

“Vi ste tvorci bezakonitog zakona jer ste bezakonjem pravdali zakon. Uveli ste nas u sferu rijaliti šoua”, rekao je Krivokapić, na šta su poslanici DPS-a uglas reagovali, ističući da ih mandar proziva.

Krivokapić se pravdao da nije mislio ni na koga konkretno.

“Kakva je to demokratija koju protražirate – ne puštate me da završim. Moj vam pogled ne govori da sam konkretno na vas mislio”, rekao je Krivokapić.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić smirio je atmosferu, a mandatar je nastavio sa čitanjem dokumenta.

Nakon što je Krivokapić završio iznošenje ekspozea proceduralno je reagovao šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Danijel Živković.

“Nije svojstveno nijednom mandataru da na ovaj način saopštava diskivalifikacije na račun svojih oponenata. Smatrao sam da ćete drugačije postupiti. Danas je ovo bila elaborata seminarskog rada. Mogu to smatrati kao izostankom ideje kako treba voditi državnu politiku u narednom periodu”, istakao je Živković.

Predsjednik Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević, kazao je da nijesu ispunjeni uslovi za održavanje sjednice.

"Ovaj materijal se ne može nazvati programom rada Vlade. Ovo što smo mi dobili ne ispunjava kriterijume da bismo mi mogli da razgovaramo o važnoj temi posebno što u ovom materijalu ne postoje mjerljivi parametri ni neki kriterijumi na osnovu kojih bismo mogli da ocjenjujemo rad Vlade. Ovo je je Vlada jedne političke partije i jedne NVO ''Ne damo Crnu Goru".

Predsjednik Skupštine je kazao da je zahtjev bespredmetan.

“Ustav daje mogućnost da iznese program, da se obavi pretres i da se na kraju glasa. Ustavno ovdje nema problema”, kazao je Bečić.

Foto: Skupština Crne Gore/YouTube screenshot

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Miliačić, kazao je da je rasprava o sastavu nove Vlade, istorijski trenutak za Crnu Goru.

"Narod Crne Gore više ne želi pauzi, treba da raspravljamo. Ovdje nijesmo ni zbog Marka Milačića, Medojevića, čak ni zbog Đukanovića, treba da počnemo što prije da radimo", istakao je između ostalog Milačić.

Mandatar Zdravko Krivokapić, kazao je da e se truditi da bude premijer koji će manje govoriti, a više raditi.

"Oni koji nemaju podatke nemaju pravo da se igraju podacima. Da li je ovo seminarski rad to neka procijeni neko drugi. Ovo je ono što se u ovom trenutku moglo uraditi. Ovo je vlada diskontinuiteta i ne obavezuje nas kako je neko prethodno radio. Dobili smo mandat za promjene, ne zamjene. Kad bismo kojim slučajem zaboravili šta je narod poručio na ovim izborima i ako bismo pomislili da smo dobili mandat jer smo predodređeni da vladamo, tog trenutka bismo se mogli smatrati gubitnicima.", kazao je Krivokapić na početku svog obraćanja.

Odgvoronost za trenutno stanje, dodaje, snosi prethodna vlast.

"Trudićemo se da uvijek vidimo ono što je najbolje, da djelujemo dobronamjerno, da bi rezultat doveo do rješenja koja će svima nama na najboiji način obezbijediti prosperitet, vidljiv napredak i kvalitet života na nivou evropskih standarda".

Foto: Skupština Crne Gore/YouTube screenshot

"Izazovi su veliki, ali kao i u svakoj krizi, naše je da iskoristimo šansu i vratimo Crnu Goru na pravi put. Izvršna vlast, kao do sada, neće nametati diktat Skupštini. Moramo popraviti odnose na putu do cilja. Za zatečeno stanje odgovornost nosi isključivo prethodna vlast, ne građani i opozicija. Stanje koje zatičemo možemo s pravom nazvati svojevrsnim državnim udarom; situacija u javnim finansijama je ozbiijna, administrativni aparat preglomazan i neefikasan, epidemiološka situacija izazvana virusom COVID-19 je izvan kontrole, zdravstveni sistem je nadomak kolapsa, dok je medicinsko osoblje na ivici izdržljivosti, regularnost obrazovnog procesa je pod znakom pitanja, nezaposlenost svakim danom raste usijed snazne ekonomske recesije, a građani su odavno izgubili povjerenje u institucije".

Mandatar je najavio donošenje novih sistematskih znakova, i to, kako je kazao, počev od prioritetnih zakona koji se odnose na porijeklo imovine, zakon o lustraciji, o Vladi, Skupštini, kao i onaj koji se odnosi na planiranje prostora i izgradnju objekata. 

Biće urađena i revizija i preispitivanje svih koncesionih ugovora.

”Donošenje deklaracije o trajnoj zabrani izgradnje malih hidroelektrana na crnogorskim vodotocima, kao i izmjena Zakona o energetici”.

Jedan od poteza nove Vlade, biće i ukidanje Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

"Jedan od nezaobilaznih poteza nove Vlade biće ukidanje NKT-a, koje nema zakonsku osnovu i politički je kreirano tijelo, te kreiranje stručnog tijela u skladu sa Zakonom. Stručno tijelo biće sastavljeno od zdravstvenih radnika i stručnih lica koja će imati prioritetni savjetodavni zadatak prilikom donošenja hitnih mjera i plana borbe protiv pandemije, kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva, ali i očuvala ekonomija".

Posebna pažnja biće posvećena, kako je Krivokapić kazao, borbi protiv korupcije.

"Povećaćemo bezbjednost našeg društva hapšenjima članova organizovanih kriminalnih grupa, sprečavanjem teških zločina i napretkom u ključnim istragama kojesu ostale neriješene. Pokrenućemo finansijske istrage o porijeklu imovine u svim očiglednim slučajevima nesrazmjere imovine i prihoda. Ova Vlada će razvijati kapacitete jedinica koje će se baviti finansijskom analizom i istragama".

Krivokapić je tokom predstavljanja ekspozea istakao da je kriza velika, te da je "odlazeća vlast je primijenila i sprovodi scenario spržene zemlje kako bi nam dodatno otežala posao, ali to nas nije pokolebalo".

"Svjesni smo da se postojeća kriza može prevazići isključivo reformama, poštenim i domaćinskim upravljanjem, znanjem i permanentnim radom na jačanju ekonomije i unapređivanju vladavine prava. U ovom momentu potrebno je da u prvi plan postavimo ekonomiju, borbu sa kovidom, kao i istinsku vladavinu prava, time napravimo zaokret od dosadašnje politike i okrenemo se prosperitetu i boljitku Crne Gore".

KOMENTARI (6)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mne
02.12.2020 12:32

Milov covjek

9 13
Nk
02.12.2020 12:45

Vazda bio.

7 10
Nk
02.12.2020 12:55

Malo je neprofesionalno redakcijo da mijenjate naslov, ovako ispada da su komentari posveceni mandataru, a zapravo su "gospodinu" Medojevicu jer je vijest bila o njemu.

6 2
Auuu
02.12.2020 18:55

Sori al mi nismo nikad ovakve i.ali u svoim redovima.....

0 1
Ceto
02.12.2020 13:37

Ako sluzite narodu,podijeli to vino koje pijes i od kojega si vazda pjan. Hvala od naroda

8 9
Milica
02.12.2020 13:41

Moj premijer i vlada nije i nikad nece biti izdajnicki.

5 3

OSTALE VIJESTI

Tužilaštvo formiralo predmet povodom izjave; Đeljošaj: Baš ste me UPLAŠILI

Srijeda, 24.02.2021 | 21:28

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo ispitaće da li je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj počinio krivično djelo pozivanje na otpor, kada je poručio da Tuzi neće poštovati mjere za suzbijanje koronavirusa.

Damjanović: NIJEDAN građanin neće ostati po strani, bez obzira na političko opredjeljenje

Srijeda, 24.02.2021 | 18:54

Nositeljka liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović poručila je da će u naredne četiri godine insistirati na otvorenosti lokalne uprave, te da  nijedan građanin neće ostati po strani, bez obzira na njegovo političko, ideološko i svako drugo opredjeljenje.  

Mandić: Ni Beograd, ni Moskva ne utiču na nas - DF ne trči po ambasadama

Srijeda, 24.02.2021 | 18:18

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je, gostujući u emisiji Klub A na Televiziji A1, da niko niti iz Beograda, niti iz Moskve ne utiče na vođenje njihove politike.

DPS: Iniciraćemo raspravu o rješavanju opravdanih zahtjeva zaposlenih u MA

Srijeda, 24.02.2021 | 17:16

Iz DPS-a su poručili da je gašenjem Montenegro erlajnsa napravljena nemjerljiva šteta, kako zaposlenima i njihovim porodicama, tako i turističkoj privredi, ali i državi i svim građanima  

Vlahović: Bila je ČAST da budem crnogorski ambasador

Srijeda, 24.02.2021 | 16:56

Miodrag Vlahović poručio je na Twitter-u da mu je bila čast da bude crnogorski ambasador pri Svetoj Stolici i Malteškom redu.

Galić: U tri grada se ZATVARAJU lokali, zaključavanje u HN, zabranjen rad PANORAMSKOG TOČKA,...

Srijeda, 24.02.2021 | 15:00

Trenutna epidemiološka situacija je izuzetno složena, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) Igor Galić.

Koronavirus - "ZAKLJUČAVA" se Herceg Novi, a u još tri grada biće ZATVORENI kafići

Srijeda, 24.02.2021 | 14:10

Nove mjere...

IJZ: Još 643 NOVA SLUČAJA koronavirusa, evo koliko je osoba PREMINULO

Srijeda, 24.02.2021 | 14:21

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (utorak, 23. februar 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 2263 uzorka na novi koronavirus.

Galić: Ako još nedjelju dana budemo imali ovakav broj oboljelih, mjere će biti RIGOROZNIJE

Srijeda, 24.02.2021 | 11:27

Ako još nedjelju dana budemo imali ovakav broj oboljelih mjere će biti rigoroznije, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić. On je dodao da je primijećeno da građani iz opština sa visokom transmisijom idu u restorane i kafiće u drugim opštinama pa će se pokušati reagovati u tom dijelu, zatim u dijelu inspekcijskih kontrola, ali i na drugi način.

Malu glumicu je majka napustila prije šest godina, odgaja je OTAC - "Borim se koliko mogu..."

Srijeda, 24.02.2021 | 13:48

Biljana Čekić (13) maestralno je iznijela ulogu Dare u ostvarenju “Dara iz Jasenovca”, a njen otac Radovan više je nego ponosan na svoju nasljednicu koja je za pomenutu ulogu izabrana između čak 2.000 djece.

VIDEO: Brutalno nokautirao rivala, burno proslavio POBJEDU, a onda je uslijedio ŠOK

Četvrtak, 25.02.2021 | 08:21

Poznati brazilski MMA borac Vagner Konseisao Martin, poznatiji kao Zuluzinjo, žestoko se osramotio na svojoj posljednjoj borbi.      

VLADA: Stiže prvi kontingent vakcina Sputnik V obezbijeđenih u direktnim pregovorima sa Rusijom

Srijeda, 24.02.2021 | 22:59

Prvi kontingent vakcina Sputnik V obezbijeđenih u direktnim pregovorima sa Rusijom, stiže u Crnu Goru sjutra.

Đeljošaj najavio da će lokali u Tuzima sjutra RADITI - "Svim našim prijateljima ugodna kafa..."

Srijeda, 24.02.2021 | 22:18

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je večeras da će svi ugostiteljski objekti u toj opštini sjutra biti otvoreni, nakon što su danas predstavljene nove protivepidemijske mjere, prema kojima se, osim u Tuzima, zatvaraju lokali i u Danilovgradu i Baru.

Tužilaštvo formiralo predmet povodom izjave; Đeljošaj: Baš ste me UPLAŠILI

Srijeda, 24.02.2021 | 21:28

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo ispitaće da li je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj počinio krivično djelo pozivanje na otpor, kada je poručio da Tuzi neće poštovati mjere za suzbijanje koronavirusa.

PROLJEĆE u februaru: U četvrtak SUNČANO, ovo su prognozirane TEMPERATURE

Srijeda, 24.02.2021 | 20:55

Vremenska prognoza za četvrtak, 25. februar... 

TUŽNA VIJEST: Preminuo čuveni golman u 32. godini

Srijeda, 24.02.2021 | 19:43

Golman rukometne reprezentacije Portugala i ekipe Porta Alfredo Kvintana preminuo je u svojoj 32. godini života.

"RIBAM i ČISTIM cijeli dan, jer...": Džordž Kluni otkrio detalje iz porodičnog života

Srijeda, 24.02.2021 | 19:38

Otkako je postao tata blizanaca, naučio je sve da radi u domaćinstvu.

Galić: MJERE donesene u cilju ZAŠTITE građana Tuzi

Srijeda, 24.02.2021 | 19:02

Direktor IJZ je rekao da ne može da kaže kakav će biti odgovor institucija, ukoliko u Tuzima odbiju da poštuju nove restriktivne mjere.

Damjanović: NIJEDAN građanin neće ostati po strani, bez obzira na političko opredjeljenje

Srijeda, 24.02.2021 | 18:54

Nositeljka liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović poručila je da će u naredne četiri godine insistirati na otvorenosti lokalne uprave, te da  nijedan građanin neće ostati po strani, bez obzira na njegovo političko, ideološko i svako drugo opredjeljenje.  

Pekar, ljekar, apotekar...: Evo u kojim profesijama je NAJVIŠE alkoholičara

Srijeda, 24.02.2021 | 18:39

Određene vrste poslova povezane su sa češćim konzumiranjem alkoholnih pića, sugeriše novo istraživanje.