Četvrtak, 03.12.2020 | 11:01
IZVOR: Kolektiv.me/Vijesti.me

Poslanici završili DRUGI DAN RASPRAVE - ostalo još 13 izlaganja poslanika

U Skupštini Crne Gore za danas je završena rasprava o programu i sastavu nove Vlade.




Foto: Skupština Crne Gore

Mandatar Zdravko Krivokapić juče je predstavio svoj ekspoze, u okviru kojeg je obrazložio sastav i program nove Vlade.

U 11h je nastavljena rasprava poslanika o izloženom ekspozeu.

Sjednica Skupštine nastavlja se sjutra. Preostalo je još 13 diskutanata.

Nastavak sjednice zakazan je za 11 časova.

Marta Šćepanović (DPS) opisivajući vladu kazala je "slatka mala izvrnuta torta vrh ti na dnu stoji".

"U ovoj vladi eksperti su na čelu ministarstava, a po dubini planirate da mimo zakona politički dijelite funkcije... Osim Injac, svi ostali su bliski rođaci ili na neki drugi način povezani sa popovima i vladikama SPC...".

Branka Bošnjak (Pokret za promjene) obraćajući se Krivokapiću iskazala je "ogorčenje jer su vam usta pravičnosti i pravde, a ovo što ste vi napravili je ogromna nepravda".

"Moje prvo razočarenje se desilo kada ste kao univerzitetski profesor rekli da vam je čast što vas je doveo Daka Davidović ratni profiter i švercer oružjem... i koji svoje grehove želi da opere kroz ktitorstvo i donacije crkvi, a otvoreno je ušao u političku arenu, privatizujući i crkvu i vas i vašu vladu i preko 150 profesora univerziteta i Dritana Abazovića"...

Dodala je i da "ono što je prošlo ispod radara" i da je ne iznenađuje je "pričao o švercu i rekao to zaboga sve zemlje rade..."

"Očekivala sam niti ste se vi, niti crkva, niko od vas se nije ogradio od njegovih skandalouznih izjava, a ponizio vas je. Dabogda se srušio Univerzitet ako je Daka Davidović neko koga treba da prate univerzitetski profesor".

Dodala je da je Krivokapić "olako okrenuo leđima onima kojima dugujete uspjeh, svojim saborcima".

"Vi ste nas tako izranjavane odžeparili. Došli, uzeli nam sve i šutnuli... Ako se ne promijenite i ne shvatite greške vrijeme će pregaziti vas. Očekujem da se promijenite..."

Albin Ćeman (Mir je naša nacija) kazao je da od buduće vlade očekuje da dijasporu "ne gleda kao biračko tijelo, da se prema njoj ophodni sa visokim stepenoim senzibiliteta".

"Očekujem ravnomjerniju strategiju razvoju prema svim opštinama...".

Ćeman se zahvali svim zdravstvenim radnicima Crne Gore i pozvao građane da poštuju mjere donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. 

Luiđ Škrelja (DPS) rekao je da "kad bi neko slučajno prolazio i svratio u parlament ne bi mogao tačno da zna ko je pozicija, a ko je opozicija, koga mi biramo, koga branimo i napadamo, ko je osvojio a ko izgubio slobodu, ko je donio a ko oteo slobodu".

On je ocijenio da je ovo prva "necrnogorska vlada u njenoj istoriji".

"Ova vlada je jednonacionalna, jednovjerska, pravoslavna, pod patronatom SPC. Jedino što cijenim da je istorijsko u ovim momentima je što nije bilo mjesta za pripadnike manjinskih naroda...", kazao je Škrelja

Milun Zogović (DNP) kazao je da "ako bilo ko iznevjeri našu zajedničku borbu za slobodu iznevjeriće sebe i Crnu Goru".

"Građani očekuju i traže pravdu, slobodne institucije i procesuiranje svih onih koji su kršili zakon..."

"Budući ministri od vas tražimo i zahtijevamo odgovornost i mjerljive rezultate. Vaš rad i rezultati kreiraće i određivati naš odnmos prema vama. Crna Gora više nema vremena za gubljenje. Ministri od vas očekujemo da Crnu Goru promijenite na bolje", kazao je Zogović.

Zdenka Popović (Mir je naša nacija) kazala je da "biramo prvu slobodnu i demokratsku vladu."

Miloš Nikolić (DPS) kazao je da je ekspoze Krivokapića neprecizan.

"Govorite o složenosti epidemiloške situacije, a vi ste jedan od krivaca ovakve epidemiološke situacije... Govorim o izbornoj kampanji jer je čitava olbilježena kršenjem mjera... Govorite o regularnosti obrazovnog procesa, a čitav život ste proveli u obrazovanju i to na najvećim funkcijama na kojima vas je imenovala Valda Crne Gore koju je predvodio DPS", rekao je Nikolić.

Foto: Screenshot YouTube/Skupština Crne Gore

Radoš Zečević (Nova) je kazao da je DPS 30 godina vodio državu i da je kao rezultat toga danas "siromašno i podijeljeno društvo, opljačkani resursi, bez vizije održivog razvoja, ogroman dug..."

Maksim Vučinić (Radnička partija) rekao je da je buduća vlada konačno, "vlada po volji naroda".

"Dozvolili smo opet manjini da utiče na volju većine. Oni koji su vladali 30 godinana osnovu podjela uspjeli su i za vrijeme tehničkog mandata da učine štetu državi i građanima. Narod koji je svjedog 30 godina vladavine očekuje pravdu. Pravda je spora, ali dostižna", rekao je Vučinić.

Nikola Rakočević (DPS) je rekao da smatra da je ovo "prva nedemokratska vlada u istoriji Crne Gore".

"Kako mandatar prije nego što je počeo da sastavlja vladu potpisuje sporazum kojim potvrđuje ključna dostignuća prethodne vlade".

Maja Vukićević (DNP) kazala je da DF nikada nije dovodio u pitanje pobjedu na izborima.

"Očekujemo da se sprovedu reforme u oblasti pravosuđa.... očekujemo borbu protiv korupcije, kriminala, rješavanje brojnih afera... Ko god je prekršio zakon mora se suočiti sa posljedicama", navela je Vukićević.

Navela je da je Crna Gora nakon vladavine DPS-a "opustošena".

Ivan Mitrović (DPS) poželio je sazivu parlamenta "što kraći mandat"...

"Nema skrivanja iza bilo koga. Svaki poslanik koji da glas za ovu vladu čini vlast Crne Gore. Žao mi je kolege koji su imali želju da budu dio vlasti, a ostaće dio parlamenta..."

Dodao je da neko želi da izbjegne političku odgovornost i pošalje poruku svojim biračima da on nije vlast.

Mitrović je kazao da on i većinska javnost ne vjeruju da Krivokapić i predložena Vlada garantuju put Crne Gore, koji je stvarala DPS.

Srđan Pavićević (Crno na bijelo ) - kazao je da je primijetio kod kolega sa desne strane da postoji kvalitetna elaboracija ekonomske situacije i statusa i potrebe da se u ekspozeu pokažu neki detalje "pa se pitam zašto su nam ostavili četiri milijarde duga".

Naveo je i da je velika greška i propust što predstavnika manjina nema u Vladi.

"Pored manjinskih predstavnika zabrinute su kolege iz DPS, jako im ovo smeta i vrijeđa ih, što je normalno, koliko se sjećam, na Dubrovnik nismo išli kao turisti, a kad se sjetim deportacije muslimana u Republiku Srpsku nismo im samo obezbjeđivali besplatan prevoz, bilo je to i nešto drugo... pa kad se sjetim otkopavanja opružja kod Bijelog Polja", rekao je Pavićević.

Vesna Pavićević (DPS) kazala je da je mandatar u ekspozeu napisao da će se zalagati za ravnopravnost građana, ali da "sa ovakvim konceptom vlade ste sebe demantovali...".

"Objasnite građanima zašto nije ministarstvo turizma prioritetno izdvojeno. U ekspozeu nijedna rečenica nije posvećena kapitalnim turističkim projektima", kazala je Pavićević.

Danijela Đurović (SNP) navela je da je odgovornost je na svima da državu učinimo stabilnim ambijentom u kojem će se živjeti životom dostojnim čovjeka...

"Očekivanja su velika od građana, političara... Struktura vlade pokazuju namjeru ekonomičnosti, ali ostaje zabrinutost da li će biti obezbijeđena puna funkcionalnost vlade. Lično smatram da je turizam skrajnut u ministarstvo ekonomije, a da je ekologija uvrštena u jedno ministarstvo gdje će morati da se bori sa urbanizmom i planiranjem prostora".

Bogdan Fatić (DPS) ocijenio je da se iz ekspozea ne može primijetiti jasna vizija daljeg napretka Crne Gore.

"Vjerujem da bi elementarno korektno bilo da vlada saopšti da planira da nastavi realiziaciju već započetih projekata u oblasti energetike....", naveo je Fatić.

Foto: Screenshot YouTube/Skupština Crne Gore

Jovanka Bogavac (PzP) kazala je da mandataru zamjeram jer nije dovoljno napora uložio da vlada bude u skladu sa Ustavom, sastavljena od partija koje su pobijedile na izborima.

"Pohvalila bih da je rodna ravnopravnost adekvatno primijenjen, ali je i teritorijalni i manjinski kriterijum trebalo uzeti u obzir. Protiv nijednog od kandidata nemamo ništa, ali su bez konkretnih iskustva za obavljanje ministarske pozicije", rekla je Bogavac.

Jelena Božović iz Nove srpske demokratije je kazala da su građani Berana među prvima se suprotstavili diktaturi, ali da u Vladi nema nikoga iz tog grada.

Ona je istakla se nada da se nova vlast neće ponašati kao prethodna koja je tretirala Berane kao da je u drugoj državi.

Božović je kazala da vlada ne odslikava izbornu volju građana, a da očekuju niz stvari uključujući da se stane sa diskriminacijom prema Srbima.

Ona je poručila i da DPS treba uništiti.

Genci Nimanbegu (Albanska lista) kazao je da je na budućoj vlasti velika odgovornost.

--- Nimanbegu: Da smo u VLADI ko zna kakve bi ETIKETE dobijali

Foto: Screenshot YouTube/Skupština Crne Gore

Vladimir Martinović (Mir je naša nacija) kazao je da "ono što zatičemo nakon vladavine DPS-a nije nešto sa čim se DPS može pohvaliti i nešto sa čime će nova vlada moći lako da se uhvati u koštac".

Draginja Vuksanović Stanković (SDP) kazala je da nije tačno da je ovo prva demokratska vlada.

Dodala je da su građani od Krivokapića očekivali "da sve ono što je loše dovedemo do toga da struka daje riječ, a ne da Crnu Goru vraćamo u srednji vijek".

Vuksanović Stanković: Nije tačno da je ovo PRVA demokratska VLADA

Dragan Krapović (Mir je naša nacija) kazao je da se formiranjem Vlade očekuje početak nove ere u Crnoj Gori, te su i očekivanja poslanika i građana izuzetno visoka.

"Naš početak je dodatno opterećen hroničnim i akutnim problemima zajednice. Zato Vlada odmah mora početi da radi punom parom“.

U ovoj godini su, kako je rekao, izgubljeni i zdravlje i ekonomija.

"Gospodine Krivokapiću, imaćete težak posao da vodite Vladu i ostvarite boljitak. Imaćete i lak posao, da ova Vlada bude bolja od prethodnih, a naročito od ove poslednje".

On je zamjerio što u Vladi nema predstavnika političkih partija, niti što u strukturi Vlade nema Ministarstva turizma.

Petar Ivanović (DPS) kazao je da ekspoze Krivokapića "liči na sve osim na program rada".

Naveo je i da mandatar nije imao namjeru da dostavi program rada "što je potvrdio i juče...".

"Tri mjeseca smo čekali predlog vlade, još tri mjeseca da dobijemo predlog rada vlada i to za 2021. godinu...", kazao je Ivanović.

Vladimir Dobričanin (Ujedinjena Crna Gora) kazao je da demokratsko sazrijevanje Crne Gore počinje od 30. avgusta.

"Pozivamo sve da radimo zajedno, spašavamo državu i građane...Ova vlada će imati našu podršku dok bude sprovodila ono što piše u ekspozeu. Očekujemo pobjedu države nad organizovanim kriminalom, siromaštvom, nepravdom... Očekujemo efikasniju pobjedu sa pandemijom... da nesposobne zamijene sposobni...", rekao je Dobričanin.

Predrag Sekulić (DPS) kazao je da ekspoze mandatara Krivokapića ne zaslužuje prelaznu ocjenu.

Naveo je da u dokumentu "nema mjerljivih cifara".

"Crna Gora je krajem 2019. godine bila najbolja u regionu, imali smo 50 odsto prosjeka Evropske unije. Imamo Institut Legatum i indeks prosperiteta, koji pokazuje da je Crna Gora najbolja u regionu, na 50 mjestu. Ja bih volio da za vrijeme vaše vlade budemo na 20. mjestu. Prosječna plata na kraju prošle godine bila je 517, sada je 525 eura", kazao je Sekulić.

Milan Knežević (DNP) kazao je da iz grla preko 133.000 ljudi koji su glasali koaliciju Za budućnost Crne Gore pita da li je ovo ono sloboda o kojoj smo pjevali i koju smo obećali 30. avgusta.

"Ili smo možda mi koji smo pjevali o slobodi falširali, promašili note... Želio bih da vjerujem sve što se dogodilo od 30. avgusta je polukošmar i da ćemo se probutiti u sunačnom jutru koje smo obećavali da će svanuti. To su i očekivanja građana koji su nam dali podršku i željni su i gladni pravde..."

Dodao je da građani nisu "dali podršku da zaspemo 30. avgusta kao Srbi i 31. avgusta probudimo se kao Crnogorci".

"Samo da bi bili poželjni čistačicama u ambasadama i neformalnim centrima noći..."

Dodao je i da imam relaksiranu situaciju sa poslanicima iz DF-a.

"Postavlja se pitanje zašto neki drugi nisu bili poželjni u vladi...", kazao je Knežević.

Marko Milačić (Prava Crna Gora) kazao je da je posao opozicije da kritikuje, da se buni i da im "dobro ide u tome".

"Što se tiče svih nas u klupama nakon jučerašnje sjednice dočekao me sin i zabrinuto mi je rekao "tata je li ovo gubi vlada". Takvu poruku smo kolege iz vlasti poslali građanima Crne Gore...."

Dodao je da se poslanici "gađaju nedostacima ekspozea vlade koja tek treba da bude formirana u stanju u državi čiju dubinu ponora ne možemo ni da zamislimo..."

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić poručuje da ne može predsjednik vlade, potrpedsjednik ili ministar da hapsi i presuđuje.

“Prošlo je tri mjeseca od izbora. Najsnažnija partija DPS je prešla u opoziciju voljom građana. Sve što se događalo nakon izbora sugeriše da je karakter odlazeće vlasti demokratski. Prvi put od uvođenja višestranačja svi su učesnici priznali rezultat izbora. Izgleda da je za to trebalo da DPS ode u opoziciju. Dok ste gubili izbore to niste činili. Sve što se događalo u ova tri mjeseca nakon izbora a to je mirna tranzicija vlasti govori o demokratiji. Jeste li Krovokapiću spreni da priznate genocid u Srebrenici i da se distancirate od politike Slobodana Miloševića devedesetih, da li u vladi ima nacionalnog Crnogorca za koga ćete navijati kada igraju Crna Gora i Srbija”, rekao je Nikolić.

Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik DPS-a Luiđ Škrelja, reagovao je na izlaganje Dritana Abazovića, i poručio mu da uzme lijek za smirenje.

„Vaše obraćanje prema meni je nevaspitano i nekulturno i da vam više ne pada na pamet da mi prijetite da sam sljedeći na spisku“, kazao je Škrelja.

„Da vam više ne pada na pamet da mi prijetite da sam sledeći na spisku. Ako držiš riječ , a ne držiš, ništa si čovjek ukoliko ne počneš od mene...Šta sam ja skrivio?... Nemoj da se igraš sudbinama ljudi pogotovo od onih od kojih nemate ništa loše“.

Na izlaganje lider pokreta URA Dritana Abazovića, reagovala je poslanica DPS-a Alekandra Vuković.

„Nazvali ste nas lopovima, antirodoljubima... Pozivam ga da se suoči sa svima nama, po pet minuta, da vi i ja prozborimo danas, ako se vaše veličanstvo može spustiti na nivo poslanika. Toliko ste uzletjeli, da vam krila 'lepetaju'“.

Ona je istakla da Abazović brani novu Vladu, jer će imati najviše koristi od nje.

„Ali uzalud vam korist, ako ćete nanijeti štetu vašoj državi“, dodala je Vuković.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković, zatražio je od Abazovića da iznese sve što zna o njemu i njegovoj porodici.

“Tražim od Abazovića da iznese da javno iznese to što zna o meni i mojoj porodici. Da to raščistimo do kraja”.

30. avgust je istorijska pobjeda građana slobodne Crne Gore, istakao je lider GP URA Dritan Abazović.

“Ovo je prva demokratska vlada u istoriji Crne Gore, koja predstavlja volju naroda. Veliki brodolom koju je DPS doživio. Nikad više nećete imati toliki broj poslanik. Tranzicija na sve probleme će označiti da je ova zemlja porenula demokratski točak. Sve što se desilo poslije izbora je bilo skoro fenomenalno. Svi su očekivali sukobe, ali imamo tranziciju koja je bila mirna”, istakao je Abazović.

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu poslanika DPS-a Jevta Erakovića, koji je pomenuo izraz "spržena zemlja".

"Mi državu preuzimamo sa četiri milijarde duga a vi pričate da nije spržena. Vaši funkcioneri se za to vrijeme bahate”.

Abazović je istakao da je ovo Vlada poštenih ljudi.

„Da li su Jakov Milatović, Tamara Srzentić, Sergej Sekulović ukrali nekome nešto? U vašoj Vladi sjede ljudi koji su ukrali nešto. Ovdje sjedi čovjek zbog koga smo izgubili 10 miliona zbog Limenke. Odgovaraće za to“, dodao je on.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Vladan Zečević, kazao je da je Crna Gora zemlja svih nas.

“Moramo biti fokusirani na jačanju vladavine prava. Nova parlamentarna većina mora garantovati da će Crna Gora biti sigurna luka. Moramo se boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naš glavni fokus biće implementcjja poglavlja 23 i 24. Treba aktivirati sve mehanizme da unaprijedimo standard naših građana”, dodao je on.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Miki
03.12.2020 18:47

Treba da se rijesi pitanje zasto se radnicima Radoja Dakica 15 god pare ne isplacuju I tako isto radnicima aluminiskog

1 0
.
03.12.2020 22:43

akcija nema a aluminiski radi li radi .

1 0
Miraš
04.12.2020 06:02

I tako to

0 0

OSTALE VIJESTI

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč.

Nikolić: Šta predsjednik Skupštine Crne Gore RADI na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo PREDSTAVLJA?

Petak, 19.04.2024 | 16:13

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitao je danas tokom skupštinskog zasijedanja potpredsjednika Skupštine iz redova PES-a Borisa Pejovića, šta predsjednik Skupštine Crne Gore radi na vježbama vojske Republike Srbije na Pešterskoj visoravni i koga tamo predstavlja.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Preminuo Brano Mićunović

Petak, 19.04.2024 | 21:50

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović (71) preminuo je danas u Budvi, prenose mediji.

"Plavi" srušili ekipu Zadra - Budućnost u POLUFINALU ABA lige

Petak, 19.04.2024 | 21:09

Košarkaši Budućnosti Voli plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige, pošto su sa 2-0 u seriji eliminisali Zadar.

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

Subota donosi PROMJENLJIVO VRIJEME - Evo kada se očekuje KIŠA

Petak, 19.04.2024 | 20:23

U subotu se u Crnoj Gori prijepodne očekuju duži sunčani periodi, od sredine dana povećanje oblačnosti, tokom noći slaba, a u južnim predjelima umjerena do jaka kiša, moguće i grmljavina, saopšteno je iz Zavoda za hidrologiju i seizmologiju (ZHMS).

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.