Nedjelja, 06.12.2020 | 16:36
IZVOR: index.hr

NEPRIJATNA iskustva: Ovih OSAM stvari NIKAD ne biste trebali da "guglate"

Google je najviše korišten pretraživač na svijetu, ali neke stvari ne biste trebali guglati. Spisak koji ćete pročitati nastao je na temelju iskustava drugih korisnika, a uvijek je lakše učiti na tuđem primjeru.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Stvari koje se nikad ne bi trebale naći u vašoj pretrazi sastavila je ekipa s Reddita, ali neke stvari su previše eksplicitne da bi se prenosile. U svakom slučaju, ovaj spisak će vam pomoći.

1. Fournier

Iako je to prezime NBA košarkaša Evana Fourniera, ne biste ga trebali guglati bez imena ispred njega. Njegovo prezime je stara francuska riječ za pekara, no i naziv za vrstu gangrene koja zahvata genitalije. Upozoreni ste, ne želite to gledati.

2. Krokodil

Naizgled je riječ o bezazlenoj životinji, ali to je i ulični naziv za Desomorphine, derivat morfija s moćnim opioidnim učincima, koji se koristio kao zamjena za heroin u Rusiji i Ukrajini. Ta droga može skuvati kožu, izazvati infekcije tkiva i razna oštećenja na mjestu ubrizgavanja. Poznata je kao droga koja jede meso, a ime je dobila po tome što koža zvisnika izgleda kao ona krokodila.

3. Omiljenu hranu

Ovdje nije ništa gnusno. Samo ćete biti gladni kad pogledate savršene fotografije jela...

4. Larve koje se razvijaju u ustima (Mouth larva)

Kako piše jedan redditor, on je tražio larvu moljca, ali zbog tipfelera je ugledao nešto gnusno.

5. Google

Samo ćete se naći u jednoj beskonačnoj petlji. Kad proguglate Google, dobićete opet - Google. Šokantno.

Ako ste među onima koji u URL polje ukucavaju Google kako bi došli do pretrage, uštedite sebi vrijeme i tipkanje. URL polje samo po sebi je pretraga.

6. Svoju e-mail adresu

Mogli biste se dobro prestrašiti kad vidite gdje ste je sve ostavljali. Ako se bojite da ste hakovani, to možete provjeriti na stranici haveibeenpwned.com.

7. Harlekinova ihtioza

Riječ je o teškoj genetskoj bolesti kod koje se djeca rađaju s kožom omotanom bijelim pločicama kože između kojih su pukotine. Zbog pukotina njihova je koža podložnija infekcijama te je potrebna stalna njega. Bolest je nekad bila smrtonosna, ali s poboljšanjem neonatalne njege broj preživjelih se povećava, piše Indy100.

8. Svoje simptome

Ako se bojite da ste bolesni, pođite ljekaru.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Marković: Niko ne može uticati na rad Državnog tužilaštva

Utorak, 23.04.2024 | 16:39

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković poručio je danas da niko ne može uticati na rad tužilaštva.

Održana druga sjednica Komisije za unapređenje modaliteta odnosa Crne Gore i Italije

Utorak, 23.04.2024 | 16:22

Druga sjednica Komisije za unapređenje modaliteta odnosa Crne Gore i Republike Italije održana je danas. Tome je prethodila posjeta vladine delegacije Italiji na čelu sa potpresdjednikom Vlade dr Pavićevićem koji je istovremeno i predsjednik ove Komisije, saopšđtno je iz Vlade.

Šćekić: Djeci sa autizmom potrebna konkretna podrška u procesu socijalne inkluzije

Utorak, 23.04.2024 | 16:01

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i predsjednik Savjeta za prava djeteta, Dragoslav Šćekić, sazvao je tematsku sjednicu Savjeta za prava djeteta posvećenu razumijevanju i načinu rješavanja problema sa kojima se djeca sa autizmom i njihove porodice suočavaju.

Unija slobodnih sindikata: Ministarstvo prosvjete umjesto da se izvini, koriste rječnik protiv kojeg se navodno borio

Utorak, 23.04.2024 | 15:56

Iz Unije slobodnih sindikata su saopštili da je zabrinjavajuće i za javnu osudu saopštenje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija da je granski štrajk prosvjetnih radnika vođen „ličnim i političkim interesima” predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore.

Đuričković: Mandić promijenio vanjsko-politički kurs države

Utorak, 23.04.2024 | 15:38

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković komentarisao je izjave predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića na sastancima u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU.

Čisti zidovi bez krečenja: Tri sastojka ukloniće sve fleke i unijeti svježinu u prostoriju

Utorak, 23.04.2024 | 15:32

Postoje djelovi stana koje stalno čistimo i brišemo, ali i neki kojima ne posvećujemo pažnju tako često, a mogu da naruže izgled životnog prostora.

Danas je RUŽIČASTI MJESEC - Skrivene TAJNE izlaze na vidjelo, a evo kako će UTICATI na sve

Utorak, 23.04.2024 | 15:19

Astrološka pojava koja će uticati na sve znake.

Rasta HITNO hospitalizovan: Reper ima jake bolove (FOTO)

Utorak, 23.04.2024 | 15:10

Reper Stefan Đurić Rasta završio je u Hitnoj pomoći, a pored njega je kao podrška i djevojka Marija Balaban.

IRF podržao razvoj mladih košarkaških talenata i još jednom pokazao društvenu odgovornost

Utorak, 23.04.2024 | 15:09

Investiciono-razvojni fond i Košarkaški savez Crne Gore potpisali su danas Ugovor o sponzorstvu u cilju pružanja finansijske podrške crnogorksoj košarci i njenoj reprezentaciji.

UP: Blokada puta Cetinje - Podgorica bivših zaposlenih farbike "Košuta" održaće se u četvrtak

Utorak, 23.04.2024 | 15:02

Blokada magistralnog puta Podgorica – Cetinje – Budva u organizaciji bivših zaposlenih u fabrici "Košuta" održaće se u četvrtak 25. aprila, saopšteno je iz Uprave policije (UP).