Nedjelja, 03.01.2021 | 10:00
IZVOR: Kolektiv.me

Iz malog mjesta stižu veliki sportski TALENTI: Kako je KMF "Bajo Pivljanin" postao JESENJI PRVAK?

O Pivi se kroz istoriju mnogo govorilo…Ta oblast je izrodila ljude specifičnog mentaliteta i dala najveći broj akademika i doktora nauka u bivšoj Jugoslaviji.




Foto: Instagram/kmfbajopivljanin

Pravi mali raj na sjeveru Crne Gore pored eksperata u oblasti nauke, izrodio je i vrsne sportske talente. Pa tako se Pivljani ponose klubom malog fudbala (KMF) “Bajo Pivljanin”, koji je ime dobio po slavnom junaku.

“KMF Bajo Pivljanin osnovan je 1994. godine. 26 godina duga istorija čini ga jednim od najstarijih klubova malog fudbala u Crnoj Gori. Trenutno ima 20-tak registrovanih futsalera”, počeo je priču za naš portal, sportski direktor kluba Nikola Cicmil.

U malom gradu nema mnogo prostora za razvijanje ovog sporta, ali ono što ga “gura” jesu upravo igrači, koji vole ovaj sport i žele da prikažu na pravi način.

Pa tako, okosnicu ekipe čine igrači iz Plužina.

“Iako su Plužine mala sredina, imamo dosta talentovanih momaka koji su naši članovi. Najveći broj futsalera je iz grada. Kad se sve to uklopi sa par pravih pojačanja, dobijemo respektabilnu ekipu kakvu danas ima Bajo Pivljanin”, rekao je Cicmil za Kolektiv.me.

KMF “Bajo Pivljanin” se od svog osnivanja, pa do današnjeg dana bori da postigne rezultate koji će pokazati da se trud i rad isplati. Tako, ovaj klub je 2010-2011. godine osvojio šampionsku titulu, koja je, kako nam je rekao Cicmil, najveći uspjeh kluba.

“Pored te titule izdvojio bih i učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gdje je u škotskom Pertu osvojeno drugo mjesto u konkurenciji prvaka Njemačke, Finske i Škotske. 2011-2012. bili smo vicešampioni, sezonu 2015-2016. završlili na drugom mjestu i igrali polufinale play off-a”, istakao je Cicmil za naš portal.

Foto: Privatna arhiva

Jesen 2020. godine u znaku pobjeda

Pivljani će jesenju fudbalsku sezonu zasigruno pamititi po njima. Rezultati koje je postigao KMF “Bajo Pivljanin” su fantastični - osvojili su titulu jesenjeg prvaka. Zasigurno veliki uspjeh, ali kako kaže Nikola, o tituli je rano govoriti.

“Naš cilj ostaje sa početka sezone, a to je plasman u play off. Dobri rezultati iz prvog dijela daju nam realne šanse da se domognemo jedne od prve četiri pozicije. Poslije u play off-u je sve moguće. Bitno je da se fizički dobro spremimo i odigramo na nivou iz jesenjeg dijela”, naveo je sportski direktor kluba.

A, u ovakvom sportu, još kada ste iz male sredine, prepreke postoje…

“Kao i svi klubovi koji se takmiče u futsal ligi, najveći problem su finansije. Mi smo posljednjih godina imali tu sreću da Opština Plužine stane iza kluba i to nam je dalo stabilnost u finansijskom smislu. Bez te podrške teško da bi mogli ispratiti sve troškove koje nosi takmičenje”, rekao je Cicmil za naš portal.

Foto: Instagram/kmfbajopivljanin

Futsal - sport kome se prethodnih godina nije pridavalo toliko značaja, sada čini se, postaje sve popularniji. Sa tim je saglasan i naš sagovornik.

“Ako se uzme u obzir da će uskoro biti olimpijski sport, sigurni smo da će tek postati popularan i medijski propraćen na pravi način”, kaže Nikola.

Cicmil dodaje da je ovo izuzetno zanimljiv i dinamičan sport, u koji treba ulagati. 

“Problem je što je sve to još uvijek na amaterskom nivou, što je mali broj sponzora uključen. Uz pomoć nacionalnog saveza i većeg angažovanja samih klubova kroz rad sa mlađim kategorijama može se podići kako popularnost tako i kvalitet futsala kod nas”, istakao je Nikola.

Iz malog mjesta potiču veliki talenti… Momci koji žele da postignu još više i da pokažu šta ljubav prema futsalu znači. KMF “Bajo Pivljanin” za budućnost ima visoke ambicije.

“Uvijek će cilj biti što bolji plasman i što bolja organizovanost kluba. Takođe, cilj je na pravi način predstaviti svoj grad i državu na svim takmičenjima. Plan je da nastavimo rad sa mlađim kategorijama, odakle ćemo imati igrače za budućnost, što bi uz prava pojačanja donosilo i adekvatne rezultate”, zaključio je Cicmil za Kolektiv.me.

A Pivljane je čini se najbolje opisao Jovan Cvijić - „To su ljudi od snage i moći, mahom vrlo visoki, vitki, elastični, gotovo nikad gojazni; lica punog izraza, sokolovih očiju; najljepši soj na Balkanskom poluostrvu“.

Tim ćemo ovu priču i završiti…

Vinka KANDIĆ

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
D
03.01.2021 11:24

Bravo! Lijep tekst!

6 0
Dejan
03.01.2021 11:27

Piva je vazda bila pravi rasadnik talenata. Pozdrav. Dejan

5 0
g
03.01.2021 13:48

lijepo

3 0
Ja
03.01.2021 15:07

Piva republika

4 0

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Crvena Zvezda SAVLADALA Partizana i izborila novo FINALE KUPA

Srijeda, 24.04.2024 | 21:42

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan sa 2:0, i tako izborili plasman u finale Kupa Srbije.

Četiri horoskopska znaka koje tokom proljeća očekuje mnogo LIJEPIH STVARI

Srijeda, 24.04.2024 | 21:35

Proljeće je po mnogima najljJepše doba godine, ono u kojem se priroda budi, a mnogima se popravlja i raspoloženje.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Mikijelj: NEMA razgovora sa DPS, SDP i "satelit partijama", i ostale partije da se JASNO IZJASNE

Srijeda, 24.04.2024 | 21:01

Nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" na predstojećim lokalnim izborima Mladen Mikijelj kazao je da ta koalicija neće razgovarati o postizbornoj koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratskom partijom (SDP) i kako je kazao "satelitskim listama" i pozvao sve stranke da se jasno izjasne po tom pitanju.

Radonjić će morati sačekati TITULU - Crnogorskom stručnjaku IZMAKAO evropski trofej

Srijeda, 24.04.2024 | 20:51

Dejan Radonjić će morati da se strpi za jubilarni 30. trofej u trenerskoj karijeri.

Zbog Evrovizije PORASLO INTERESOVANJE putnika za OVAJ GRAD

Srijeda, 24.04.2024 | 20:39

Groznica  koja prati takmičenje  za pjesmu Evrovizije uticala je na povećanje internetskih pretraživanja za putovanja u grad Malme za 176 posto u periodu  između sseptembra 2023. i aprila 2024., objavila je u srijedu španska firma za online rezervacije putovanja eDreams ODIGEO.

Nakon sukoba u VIP loži tivatskog Arsenala, podnijete PREKRŠAJNE PRIJAVE protiv više osoba

Srijeda, 24.04.2024 | 20:26

Nakon verbalnog, a potom fizičkog konflikta članova rukovodstava fudbalskih klubova Arsenal iz Tivta i Mornar iz Bara 21. aprila, policijski službenici su protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.