Nedjelja, 10.01.2021 | 10:08
IZVOR: vijesti.me

Vučević - Sada shvatam koliko sam napredovao... VOLIO bih da u ligu uskoro dođe neko iz CG

"Ušao sam u desetu NBA godinu i mogu slobodno da kažem da sam veteran po stažu".




Foto: Screenshot, youtube/ Smart Highlights

Nikola Vučević na startu sezone igra sjajno - u prosjeku postiže 22 poena, 11,1 skok i najbolji je igrač Orlanda.

Vučević igra desetu sezonu u NBA ligi - nakon jedne godine u Filadelfiji, skrasio se u Orlandu i iz sezone u sezonu igra sjajno.

“Iz godine u godinu se trudim da napravim dodatni korak naprijed i podignem ljestvicu. Prošle sezone sam igrao odlično u plej-ofu, što mi je dalo dodatnu motivaciju da nastavim tim putem i pomognem ekipi da stignemo ponovo do doigravanja. Motivacije uvijek ima. Ušao sam u desetu NBA godinu i mogu slobodno da kažem da sam veteran po stažu. Kada gledam iz ove pozicije mnogo mi je brzo prošlo vrijeme, ali mogu da igram još dugo na najvišem nivou", rekao je Vučević u intervjuu za Mozzartsport.

Baranin je iz godine u godinu napredovao.

“Osjećam se bolje nego ikad i kada pogledam na sebe kada sam imao 25 godina i sada, shvatim koliko sam napredovao, koliko sam kompletniji igrač. Iskustvo ima veliki uticaj u tome“.

Orlando trenutno ima šest pobjeda i četiri poraza u NBA ligi. Vučević kaže da je cilj plej-of.

“Nama je cilj da ponovo uđemo u plej-of, ali biće to mnogo teže nego prošle godine. Konkurencija se dosta pojačala. Atlanta je dovela Bogdana, Galinarija, Ronda, a i pre toga su imali dosta talentovano jezgro tima. S njima su dobili na iskustvu koje će mnogo da im znači za nastavak sezone. Šarlot je dovođenjem Gordona Hejvorda napravio dobar posao, da ne pričam o ostalim klubovima na istoku, Milvokiju, Bruklinu, Filadelfiji, Bostonu, Majamiju, Vašington... Biće teža sezona nego inače zbog cjelokupne situacije u svijetu, ali imamo dobru, talentovanu ekipu, sličnu kao prošle sezone što znači da nećemo morati da se uigravamo“, rekao je Vučević za Mozzartsport.

Nada se da će u NBA biti još neki košarkaš iz Crne Gore.

“Volio bih da se to dogodi uskoro, ali treba realno sagledati stvari. Mi smo mala zemlja, sa 600.000 stanovnika i s obzirom na veličinu imali smo dosta asova ovdje. Nije lako napraviti igrača s NBA perspektivom, ali vide se važni pomaci i to me čini optimističnim“.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Protest grupe građana ispred SDT-a: Traže da se Katnić brani sa slobode

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 11:13

Ispred zgrade Specijalnog državnog tužilaštva SDT u Podgorici danas je grupa građana održala protest, sa koja je poručeno da traže da se bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić brani sa slobode.

Doktorka tvrdi - Ovo je NAJBOLJI DORUČAK za zdravlje crijeva

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 08:21

Ako želimo živjeti zdravo i dugo, ishrana korisna za zdravlje crijeva je ključna. Mikrobiom bogat dobrim bakterijama važan je ne samo za pravilnu probavu, već i za imunološko zdravlje, regulaciju raspoloženja i čak bi mogao igrati ulogu u sprječavanju kognitivnog pada.

Severina proslavila rođendan, pa se obratila emotivnom porukom: „Suočila sam se sa teškim činjenicama“

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 09:36

Pjevačica Severina Vučković proslavila je 52. rođendan u krugu najbližih, a ovaj dan uveličali su joj brojni prijatelji, kolege, saradnici i članovi porodice.

Vozači, obratite pažnju - Od ponoći nove cijene goriva

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 14:43

U Crnoj Gori će od ponoći biti skuplje obje vrste benzina dva centa po litru, dok će eurodizel pojeftiniti jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Nikola Rokvić krenuo PJEŠKE na put do Grčke - Treba da pređe 1.150 km, i to iz HUMANOG RAZLOGA

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 14:38

Nikola Rokvić krenuo je 22. aprila 2024. godine pješke ka Egini, gdje će se pokloniti Svetom Nektariju Eginskom u istoimenom manastiru.

Oblačnost, kiša - Za UTORAK PRIPREMITE KIŠOBRANE

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 22:05

U utorak nas očekuje pretežno  oblačno, sa mjestimičnom kišom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Ovo su ZNAKOVI koji sugerišu da ste ALERGIČNI na alkohol

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 22:01

Dok mnogi od nas uživaju u jednom ili dva pića, većina ljudi nije svjesna da može biti alergična na alkohol. Ipak, to što se se probudili s pulsirajućom glavoboljom nakon konzumacije alkohola ne znači da ste imali alergijsku reakciju, vjerovatno ste samo dehidrirali.

Američki glumac OTKRIO - Želio sam da unajmim čovjeka koji bi me UBIO"

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:47

Američki glumac Đankarlo Espozito nedavno je otkrio da je htio unajmiti plaćenog ubicu da ga ubije.

Klub odbornika DPS Berane: Još jednom demonstrirana NESPOSOBNOST vršenja lokalne vlasti, neophodno raspisati VANREDNE LOKALNE IZBORE

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:38

Trećim neuspjelim nastavkom Desete redovne sjednice Skupštine opštine Berane, lokalna vlast je još jednom pokazala da im dobrobit građana nije prioritet, saopštio je Klub odbornika DPS Berane.

Jakara: Momcima ČESTITAM na sezoni u AdmiralBet ABA ligi, nijesmo imali ŠANSE protiv Zvezde

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:13

Porazom od Crvene zvezde u drugom meču polufinala (92:77), SC Derbi je završio odiseju u AdmiralBet ABA ligi.

Izvještaj Stejt departmenta o Crnoj Gori: Vlada NIJE POŠTOVALA nezavisnost pravosuđa, korupcija i dalje problem

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 21:09

Vlada nije poštovala nezavisnost pravosuđa, iako je to predviđeno Ustavom i zakonima i nije efikasno primjenjivala zakon koji predviđa krivično kažnjavanje slučajeva korupcije među zvaničnicima, ocijenio je američki Stejt department u novom izvještaju.

"BRENABUS“ postao glavna ATRAKCIJA na putevima u regionu - Pročitajte o čemu je riječ (VIDEO)

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 20:56

Pjevačica Lepa Brena trenutno se nalazi na svojoj turneji pod nazivom "Imam pjesmu da vam pjevam".

"Crna Gora uvijek će imati PODRŠKU Slovenije na njenom evropskom putu"

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 20:45

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Markom Lotričem, predsjednikom Državnog savjeta i Urškom Klakočar Zupančič, predsjednicom Državnog zbora Slovenije.

BEZ IZNENAĐENJA u "Morači": SC Derbi IZGUBIO, Crvena Zvezda lako do POLUFINALA

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 20:34

Tokom prvog meča u Beogradu imali su i plus 18, vodili skoro 39 minuta i izgubili u drami (83:81), ali u revanšu u Podgorici nisu bili ni blizu čuda…

Novak Đoković džentlmenskim potezom ODUŠEVIO NAVIJAČICE na dodjeli nagrade (VIDEO)

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 20:23

Teniser Novak Đoković nominovan je za nagradu za najboljeg sportistu godine.