Utorak, 19.01.2021 | 08:53
IZVOR: nova.rs

OPROŠTAJNI GOVOR Melanije Tramp: Bila je čast služiti američkom narodu

Odlazeća prva dama SAD-a Melanija Tramp, objavila je svoj oproštajni govor na Tviteru u kojem je navela da je bila izuzetna čast služiti Amerikancima koji su joj bili posebna inspiracija zbog njihove hrabrosti, ljubaznosti, hrabrosti i milosti.




Foto: YouTube screenshot/The White House

Melanija je održala govor, nakon što je nacija kritikovala jer je odbila da budućoj prvoj dami Džil Bajden pokaže Bijelu kuću i time prekinula stogodišnju tradiciju.

Kako je navela, prethodne četiri godine su bile nezaboravne u Bijeloj kući i smatra da će sve ljude iz nje ponijeti u srcu i sjećati ih se sa ljubavlju i pričati kako su predstavljali pravi patriotizam.

“Upoznala sam mnoge mlade i hrabre junake koji su mi se obraćali sa ponosom u očima koji je ukazivao na to koliko su zadovoljni što mogu služiti ovoj zemlji. Zbog toga svima njima i njihovim porodicama poručujem da su oni naši heroji i uvijek će biti u mojim mislima i molitvama. Iste želje imam i za pripadnike policije i sve službe koje su nas pratile u stopu na svim našim putovanjima”, kazala je Melanija.

Zahvalila se i zdravstvenim radnicima koji su dali sve od sebe da spasu ljudske živote u pandemiji.

“Mnogo su me dirnula djeca koju sam posjećivala u bolnicama. Dok su se suočavali sa teškim bolestima i mnogim životnim izazovima, oni su na neki način unosili radost svima koje su upoznali. Zahvaljujem svim sestrama, doktorima i svima u zdravstvenom sektoru koji su se borili za sve nas u ovom teškom vremenu u kojem vlada pandemija. Iskreno tugujemo sa svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije u ovoj krizi”, rekla je Melania.

Naglasila je da joj je izuzetna čast što je imala priliku da predstavlja naciju ljubaznih i velikodušnih ljudi.

Govorila je o budućim generacijama, roditeljima koji se suočavaju sa velikim izazovima poput interneta kojem su djeca izložena, pa je tako naglasila da se ona u protekle četiri godine borila protiv izloženosti djece onlajn nasilju.

“Bila je čast predstavljati američki narod u inostranstvu, te želim da naglasim da su me inspirisali ljudi koje sam upoznavala širom svijeta. Ohrabrujem roditelje da obrazuju svoju djecu u heroje koji će se žrtvovati za djecu i brinuti za druge u svojoj zajednici. Ova obećanja se tiču svih nas. Neka Amerika bude ambasador najboljeg, fokusirajte se na ono što nas ujedinjuje, uvijek birajte ljubav umjesto mržnje, mir umjesto rata i stavljajte druge na prvo mjesto umjesto sebe”, poručila je Melanija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".