Utorak, 26.01.2021 | 15:53
IZVOR: Kolektiv.me

Nježna, a u srcu RATNIK - Biserka se već 27 GODINA bavi KARATEOM, šampionka koja NE ODUSTAJE

Šampioni ne nastaju u klubovima. Oni nastaju od onog što se nalazi duboko u njima, od želja, snova, vizija...”, tako je govorio najbolji bokser svih vremena, Muhammad Ali.




Foto: Instagram/Screenshot/bi_radulovic

Kada je, Biserka Radulović iz Podgorice prije 27 godina počela da trenira karate, nije ni slutila da će postići takav uspjeh. Počela je od svoje pete godine, a sada njene police krasi mnogo medalja, trofeja, nagrada i član je reprezentacije još od perioda Jugoslavije.

Bez karatea ne bi mogla da zamisli svoj život, a za naš portal se prisjeća prvih početaka u svijetu sporta.

Početak je vezan za brata i sestru jer su oni to odlučili, a ja samo za njima, nisam ni razmišljala puno jer sam voljela fizičku aktivnost i nije me bilo teško natjerati. A prava ljubav prema karateu mogu reći da se javila kasnije, kad sam shvatila koliko me ispunjava i čini srećnom svaki trening, putovanje i uspjeh. I da sam ga postavila na prvo mjesto u životu tako spontano i nesvjesno bez ikakvog interesa, a uz ogromna odricanja”.

Foto: Instagram/Screenshot/bi_radulovic

Biserka je izabrana za najuspješniju takmičarku u karateu u Crnoj Gori, za 2020. godinu.

Svaki uspjeh krije određenu dozu odricanja, pa i iza njenog se krije ogromna posvećenost, uložen trud i rad. Posebno ističe da je bilo naporno uskladiti školu i sport na visokom nivou, a zatim i fakultet.

Uvijek je bila ispred svoje generacije i primijećena od strane trenera, a kampove perspektivnih sportista nije propuštala.

"Mnogi ne znaju da sam bila prvakinja u borbama i u katama, ali moj trener je za ozbiljnije  planove odlučio da to budu kate. Za seniore sam počela da se takmičim sa svojih 16 godina. Nekako sam bila uvijek najmlađa, što me je motivisalo dodatno da radim više i ispoštujem svaki trening”, rekla je Radulović za Kolektiv.me.

Foto: Instagram/Screenshot/bi_radulovic

Predrasude i stereotipi su posebno prisutni kada se žene bave borilačkim sportovima. Međutim, svojim stavom i jakim karakterom uspjela da se suprostavi svim predrasudama, koje su joj bile motivacija da postigne ove rezultate.

Što se tiče predrasuda, sa tim zaista nemam problem. Svaka kritika, predrasuda, pokušaji omalovažavanja mog sporta ili mene kao žene u sportu, meni su uvijek bili samo vjetar u leđa. I hvala im”, istakla je Radulović.

Prema njenim riječima, najljepši trenuci u karijeri predstavljaju period kada je bila kadetkinja i juniorka, najtrofejniji kata tim, pregršt priprema i takmičenja širom svijeta.

Mnogo trofeja koji su obilježili njenu uspješnu karijeru, ne bi imali značaja bez lijepih uspomena kojih se rado prisjeća.

To je ono što se pamti pored toliko treninga i svega, ostaju u memoriji samo lijepa druženja i prijateljstva koja imam za čitav zivot i to širom svijeta. Lijepo je pogledati police pune trofeja i medalja, ali bez ovog prvog meni lično to ne bi puno značilo”, kazala je Radulović za naš portal.

Foto: Instagram/Screenshot/bi_radulovic

Za ovu godinu ima velike planove, s obzirom da se priprema za prvenstvo Evrope i svijeta, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Biserka ima poruku za sve djevojke koje žele biti uspješne u sportu:

Moja recimo kolektivna poruka je da ako nemaju ljubav prema sportu nego se sve zasniva samo na materijalnim stvarima, nikada neće biti uspješni i srećni. Pardon, mogu biti uspješni, ali neće biti srećni i iz toga proizilaze loše osobine u ljudima i nezadovoljstvo. Sport možemo posmatrati kao profesiju, kao i svaku drugu. Ali, upravo to ga mora izdvojiti, posebna energija, ljubav i posvećenost”.

Milena VUJAČIĆ

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".