Srijeda, 03.03.2021 | 17:30
IZVOR: Kolektiv.me

NOVE mjere: ZAKLJUČAVANJE i za Ulcinj, POOŠTRIĆE kontrole

Mjere koje su na snazi u Budvi i Herceg Novom, uvode se i u opštini Ulcinj, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igor Galić.




Foto: gov.me/S.Matić

Ranije mjere ostaju na snazi.

“Zbog smanjenja gužvi koje se javljaju pri izdavanju doznaka i dozvola, biće prekid rada prvostepenih socijalnih i ljekarskih komisija u oblasti socijalne i dječje zaštite u centrima za socijalni rad do 24. marta”, dodao je Galić.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić - Bojović je apelovala na građane da poštuju mjere.

Vakcinacija teče po planu.

"Opterećenost zdravstvenog sistema je na veoma visokom nivou, i danas smo povećali kapacitete za kovid pacijente, pa je u KCCG formirano po 30 novih kreveta u KCCG i Opštoj bolnici Nikšić. Takođe, u opštim bolnicama u Kotoru i Baru je u završnoj fazi ugradnja kiseoničnih stanica", istakla je između ostalog Borovinić Bojović.

ČITAJTE I OVO --- U Crnu Goru stigao kontingent od 30.000 doza KINESKE VAKCINE

Ministar finansija Milojko Spajić, kazao je da je implementacija mjera u borbi protiv koronavirusa, ključ uspjeha.

Ne možemo da biramo ili ekonomija ili zdravlje, mora oboje.

"Poštovanje mjera je najbitnija stvar u ovom trenutku. Epidemija je i finansijski problem, ali ne možemo da biremo zdravlje ili ekonomija, oboje mora da se desi. Dosad je bio izgovor da kapaciteti nijesu dovoljni, da nemamo dovoljno ljudstva. Evo ja kao ministar finansija obećavam, da tih izgovora više ne može da bude".

Podržavajući inicijativu da se zdravstvenim radnicima povećaju plate, Spajić je najavio da će prva mjera biti jednokratna isplata svim zdravstvenim radnicima koji su direktno uključeni u borbu protiv koronavirusa.

"Kao prva mjera biće svim zdravstvenim radnicima koji su direktno uključeni u borbu protiv koronavirusa od 250 eura. Taj novac će biti isplaćen u martu. Mi znamo da je to minorna stvar, ali to je jedna poruka da Vlada misli na vas".

ČITAJTE I OVO --- Krivokapić: IZVINJAVAM se građanima što u pojedinim momentima nisam nosio MASKU

Foto: YouTube screenshot/Vlada Crne Gore

Vlada je juče odlučila da pooštri kontrolu sprovođenaj donijetih mjera, i to uz pomoć pripadnika Uprave policije, zaposlenih u Upravi za inspekcijske poslove i Vojske Crne Gore, to je saopštio državni sekretar u Ministarstvu finansija Janko Odović.

"Prvi tim će činiti Uprava policije koja će kontrolisati primjenu mjera na javnim površinama i spoljnom prostoru. Imaće reone u kojima će se kretati i kontrolisati poštovanje mjera, nošenje maske, distanca, opominjaće, ali i kažnjavat. Drugi tim je od predstavnika Uprave policije i inspekcije. Posebna pažnja će biti posvećena kontroli unutrašnjih prostora u kojima djelatnost obavljaju privredni subjekti".

Treći tim će biti sastavljen od pripadnika Vojske, za pomoć drugim institucijama u kriznim vremenima.

"Vojnici će biti raspoređeni u najkritičnijim gradovima, imaće punktove na kojima će podsjećati građane da poštuju mjere i gdje će moći građanima da daju maske i drugu zaštitnu opremu", zaključio je Odović.

ČITAJTE I OVO --- IJZ: 625 novih slučajeva koronavirusa, preminulo OSAM osoba

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
gvozdenadisciplina
03.03.2021 18:15

Jedino rjesenje je da se uvedu ostre kontrole na na svim mjestima dje se ljudi masovno okupljaju i da se nepostovanje mjera pocne novcano kaznjavati

10 2
Petar
03.03.2021 21:45

A NE NO BIDON

1 0
“”
03.03.2021 23:08

Ali nejasni su mi svi ovi iz bivseg NKT, i sada ovi novi sa njihovim mjerama. Oni sve jedno te isto ponavljaju, a svaka ptica na grani vidi da nema koristi. Ja iz Niksica ne mogu otici u Podgoricu, ali zato iz Njemacke moze doci kako je kome drago?! Neki moji prijatelji(konobari)ne mogu zaraditi za zivot, jer njihove gazde su zakazivale zurke, boljela ih je patka, nisu oni u kontaktu sa narodom. Ja i moje kolege(medicinari) željni smo svojih porodica, jer se raspadamo od posla. Da provedete samo POLA SMJENE tamo gdje mi radimo, sigurno da se ne bi skupljali.

1 1
čvorak
04.03.2021 07:20

Normalno ! Oni su tu da sprovedu vakcinaciju moraju da pričaju što im se naredi. To što nema pandemije u djelovima grada gdje nema ni vode ni kanalizacije a o distanci nema priče nikoga ne čudi

0 0
Ulcinj
05.03.2021 20:43

Dali se neko pita imamo li.za hranu mi koji imamo djece cime njima udovolit ako ne radimo nista

0 0

OSTALE VIJESTI

"Radnici Instituta Simo Milošević POČEČE ŠTRAJK ako im Vlada NE ISPLATI zarade koje im se duguju"

Utorak, 23.04.2024 | 11:10

Radnici Instituta Simo Milošević počeće štrajk za dva dana ako im Vlada ne isplati zarade koje im se duguju.

Podgorica: Naloženo HAPŠENJE osam policajaca

Utorak, 23.04.2024 | 09:51

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) saopštilo je da je u predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita dalo nalog za hapšenje osam policijskih službenika.

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stanovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.

ODLOŽENO suđenje Abazoviću po tužbi Lazovića

Utorak, 23.04.2024 | 09:22

U ulcinjskom Osnovnom sudu danas je odloženo suđenje po tužbi bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića i Bemaksa protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića.

Bjelopoljac OSUMNJIČEN da je prijetio i vrijeđao suprugu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 18:46

Uprava policije – OB Bijelo Polje dostavila je Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv R.P. iz koje proizilazi osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

"Radnici Instituta Simo Milošević POČEČE ŠTRAJK ako im Vlada NE ISPLATI zarade koje im se duguju"

Utorak, 23.04.2024 | 11:10

Radnici Instituta Simo Milošević počeće štrajk za dva dana ako im Vlada ne isplati zarade koje im se duguju.

Nemile scene - POGLEDAJTE TUČU u loži stadiona Arsenala (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 11:01

Svađe, koškanje, pa i tuče igrača su česte pojave na sportskim događajima. 

"Ne liči na SEBE"- Keli Ozborn IZNENADILA TRANFORMACIJOM (FOTO/VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:50

Usprkos brojnim nagađanjima nakon što je izgubila 38 kilograma nakon rođenja svog prvog djeteta, Keli Ozborn negira daje uzimala Ozempik.

Da li je REZANI HLJEB iz kese OPASAN po ZDRAVLJE?

Utorak, 23.04.2024 | 10:34

Nasječeni hljeb u kesici često se smatra praktičnom i brzom alternativom za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, ova pogodnost krije zdravstvene rizike koje ne bi trebalo zanemariti

U ovoj DRŽAVI vlažne maramice koje sadrže plastiku BIĆE ZABRANJENE do ljeta

Utorak, 23.04.2024 | 10:23

Vlažne maramice koje sadrže plastiku biće zabranjene za prodaju u Britaniji, a zakon će biti donijet prije ljeta kako bi se spriječilo da mikroplastika zagađuje rijeke i plaže.

Aleksandra Prijović podijelila NAJLJEPŠE momente - "Podgorice, HVALA za dvije NEZABORAVNE NOĆI" (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 10:11

U okviru svoje turneje “Od istoka do zapada”, jedna od najpopularnijih pjevačica Aleksandra Prijović, održala je i dva koncerta u prepunoj "Morači" u Podgorici.

DVA MILIONA pregleda za 24 SATA - Bijonse pokazala svoju PRIRODNU KOSU, fanovi u šoku (VIDEO)

Utorak, 23.04.2024 | 09:55

Njen video-snimak je za 24 sata pregledan dva miliona puta. Da li ste iznenađeni?

Zeleni smuti je IDEALAN proljećni detoks (RECEPT)

Utorak, 23.04.2024 | 09:47

Smuti je uvijek dobar izbor, kako za doručak, tako i za užinu, a posebno je dobar kao detoks.

VIDEO: Dejvis nije mogao da sakrije koliko je ljut - BACIO MIKROFON i otišao sa konferencije

Utorak, 23.04.2024 | 09:46

Entoni Dejvis nije mogao da sakrije bijes posle još jednog poraza protiv Denver Nagetsa (101:99).

Smeta im BUKA - PROČITAJTE na šta se žale stanovnici Podgorice

Utorak, 23.04.2024 | 09:37

Upravi za inspekcijske poslove građani Podgorice najviše prijavljuju remećenje kućnog reda – bukom i glasnom muzikom, kao i postavljanje predmeta na zajedničkim djelovima stambene zgrade. Iz Uprave za inspekcijske poslove kazali su Gradskom portalu da se uglavnom i izdati prekršajni nalozi odnose na navedene prekršaje.