Četvrtak, 11.03.2021 | 17:38
IZVOR: index.hr

VIDEO - Pogledajte: Ovako zvuči NAJJAČI serijski automobil na svijetu

U doživljaju automobila zvuk je izuzetno bitan, a kod autombila a električni pogon, za mnoge je jedna od glavnih slabosti.




Foto: YouTube screenshot/Carscoops

Nema buke i nikakvog zvuka koji bi uzburkao krv u venama. Zato je tu Patrick Patrikios, britanski muzički producent koji će upravo na tome poraditi. 

Brige nema, jer iza Lotusa su nebrojena maestralna izdanja. Patrikios, koji je radio za imena kao što su Olly Murs, Sia i Britney Spears našao je inspiraciju u legendarnom Lotusu. Radi se o F1 bolidu Type 49 koji je postao ishodište za generisanje zvuka koji će Evija ispuštati. 

Čak, Patrikios je primijetio da samo manjom manipulacijom zvuka motora postiže gotovo istovjetan zvuk koji daje električni pogon. Teško za povjerovati, ali sasvim je sigurno da će rezultat biti impresivan. 

Nakon generisanja zvuka pogona poznati producent je odlučio poraditi na svim ostalim zvukovima. Stoga će Evija dobiti unikatan zvuk za ostala upozorenja, poput uključivanja pokazivača smjera ili podsjetnika za korištenje pojaseva. 

Podsjetimo, Lotus Type 49 sa Cosworthovim V8 motorom je debitovao 1967. godine na nizozemskom Grand Prixu i odmah pobijedio. Njime je upravljao Jim Clark i potom bio na postolju u svim trkama do kraja sezone. U idućoj sezoni je startovao pobjedom, ali je zatim smrtno stradao u drugom nadmetanju. Uspjeh je ponovio Graham Hill i osvojio prvenstvo.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zašto bi trebalo da držite FOLIJU u ZAMRZIVAČU?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:58

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

POGLEDAJTE - Viktor Đukanović postigao PRVI GOL u novoj sezoni (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:46

Crnogorski reprezentativac i fudbaler švedskog Hamarbija, Viktor Đukanović postigao je prvi gol u novoj sezoni šampiona Švedske koji je počeo nedavno.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja ODBIO hranu i terapiju?

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:39

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je jutros hranu i da popije ljekove.

Jakara: Ofanzivni skokovi su ODLUČILI MEČ

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:32

Svima je jasno da je SC Derbi propustio veliku šansu u Beogradu.

Popularni pjevač NAPAO publiku na nastup -"Nikada nas ovdje više nećete vidjeti" (VIDEO)

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 21:22

Na mrežama su stigle brojne prozivke na račun publike.  

Dragović: HAPŠENJA pokazatelj karaktera prethodne vlasti

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:58

"Hapšenja bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoje Katnić i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića predstavlja vid odlučne borbe državnih organa protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije i ona su pokazatelj karaktera prethodne vlasti", istakao je poslanik PES-a Darko Dragović.

Da lice ZABLISTA - Šargarepa, jagode sa čokoladom u SLUŽBI LJEPOTE

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:47

Od sezonskog voća i povrća možete da napravite maske za lice koje će vam pomoći da izgledate mlađe, svježe i odmorno, da ublažite bore, da se oslobodite pjega od sunca...

ZEMLJOTRES u BiH: Treslo kod Mostara

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:37

Zemljotres još uvijek neutvrđene magnitude prije nekih sat vremena zatresao je Bosnu i Hercegovinu.

Srbija: Podoficir teško POVRIJEĐEN, za drugim se traga nakon pada u vodu iz helikoptera

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:35

Podoficir Vojske Srbije teško je povrijeđen tokom vježbe na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, dok se za drugim podoficirom nakon pada u vodu i dalje traga, saopštilo je Ministarstvo odbrane te države.

Ovo su NAJDUGOVJEČNIJE životinje na svijetu

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:24

Portal Live Science napravio je listu najdugovječnijih životinja na svijetu.