Petak, 02.04.2021 | 06:51
IZVOR: nova.rs

FOTO: Ona ima samo 22 GODINE, i proputovala je SVE ZEMLJE SVIJETA

Leksi Alford (22), mlada dama iz Amerike, najmlađa je osoba koja je obišla sve krajeve svijeta. Ona je porijeklom iz sjeverne Kalifornije, sa trenutnim prebivalištem u sunčanom Los Anđelesu, a koliko voli da putuje svjedoči i to što nije mirovala ni tokom pandemije.




Foto: lexielimitless/Instagram, screenshot

Dok je većina Amerikanaca sjedela kod kuće, ona je obišla Tursku. Nakon toga otisnula se i na još jedno dvonedjeljno putovanje kroz Irak i Kurdistan. Na društvenim mrežama pokušava da ohrabri i edukuje druge mlade putnike, kako najefikasnije da ogranizuju putovanja.

Prošle godine Leksi je bila na karnevalu u Brazilu sve dok koronavirus nije ušao u državu. Posle toga se vratila u SAD i pauzirala sa putovanjima.

“Počela sam da putujem kada sam bila veoma mlada. Moja mama je imala turističku agenciju. Često me je ona vodila sa sobom na putovanja, čak i kada je trebalo da idem u školu, što je zaista bilo super”, prisjetila se Leksi za Juronjuz.

Foto: lexielimitless/Instagram, screenshot 

Sa takvim načinom života do svoje 18. godine već je posjetila oko 70 zemalja.

“Rano sam završila srednju školu. Jedan od mojih najvećih snova, od moje 12. godine, bio je da iskusim kako je živjeti godinu dana svog života bez škole i posla. Tako da sam štedjela, kako bih mogla da imam slobodnu godinu i da putujem po svijetu”, dodala je ona.

Kaže da je željela da obiđe što više zemalja i da o njima nešto nauči.

“Tokom jedne godine mi je sinulo: koliko ima ukupno zemalja? Imala sam samo 18 godina, znala sam da imam vremena za to. Tako da sam proguglala koja je najmlađa osoba koja je putovala u svaku zemlju i našla sam rekord – Džejmsa Askita. Kada sam to vidjela, znala sam da ću žaliti do kraja života, ako bar ne pokušam”, rekla je ona.

Foto: lexielimitless/Instagram, screenshot 

Najbolje destinacije

“Imam spisak pet omiljenih destinacija. Indoneziju volim zbog ronjenja, Venecuelu zbog njene prirodne ljepote i ljubaznosti ljudi, Pakistan zbog gastoljubivog naroda i prelijepog pejzaža, a Egipat zbog istorije. Ipak, Island je najčarobnije mejsto na svijetu, nevjerovatno ostrvo”, priznala je.

Leksi je takođe napomenula da uživa u samostalnom putovanju. Smatra da bi svako bar jednom u životu trebalo da otputuje sam.

“Ne morate da posjetite sasvim drugu kulturu, možete jednostavno da obiđete neku susjednu državu. Ali putovanja na kojima ste sami daju vam veliku slobodu”, rekla je mlada devojka za Juronjuz.

“Moj projekat sam sama finansirala. Radila sam kao veoma mlada, i za maminu turističku agenciju. Zaista sam imala sreće jer nisam samo zarađivala novac, nego sam i učila u putovanjima, konkretno kako bih to mogla da učinim sa velikim budžetom.

Foto: lexielimitless/Instagram, screenshot

Uspjela sam da tu ušteđevinu rastegnem na godinu i po dana. I za to vrijeme sam uzela kameru, počela sam da radim blogove i učila sam o društvenim mrežema. Počela sam da upoznajem ljude iz industrije, i izgradila sam mrežu.

"Polako sam počela da dobijam veću bazu klijenata za koje sam pisala sadržaje i to je zaista ono što je pokrenulo ovaj posao koji sada vodim”, rekla je ona.

“Moje putničko iskustvo se sada dosta razlikuje nego prije tri godine. Manje brojim zemlje, a više tražim jedinstvena iskustva, pa zaista zavisi od toga da li postoji prilika.

Jedno znam – da je svako putničko iskustvo samo zbog ljudi. Putuju ili prekidaju putovanje. Ljudi su ti koji čine da iskustva traju zauvijek u našem umu”, dodala je ona.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

USTAVNI ODBOR: Svi kandidati ISPUNJVAJU USLOVE za sudiju Ustavnog suda

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:40

Svi prijavljeni kandidati za izbor jednog sudije Ustavnog suda ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog poziva, konstatovano je na današnjoj sjednici Ustavnog odbora.

Podgorica: Ovo naselje BEZ VODE do 15 sati

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:37

Stari Aerodrom bez vode nekoliko sati. 

VIDEO: NESVAKIDAŠNJI PRIZOR - 140 kitova pilota se nasukalo u plitkim vodama ušća

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:33

U uvali Tobi na obalama zapadne Australije na oko 250 kilometara od Perta, u blizini Dansboroa, nasukalo se 140 kitova pilota u plitkim vodama ušća.

Nutricionistkinja Novaka Đokovića OTKRIVA šta treba da jedemo PRIJE, a šta POSLIJE TRENINGA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:30

Ishrana sportista je veoma bitan deo njihovih života, te uopšte ne čudi što se i Novak Đoković 2010. godine odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa.

APEL Ministarstva zdravlja: VAKCINISATI djecu i spriječiti ozbiljne posljedice

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:13

Povodom registrovanog drugog slučaja obolijevanja od morbila u Crnoj Gori, Ministarstvo zdravlja još jednom snažno apeluje na roditelje čija djeca još nisu primila MMR vakcinu, da ih u što kracem roku imunizuju  i na taj način doprinesu sprečavanju širenja ove zarazne i po zdravlje opasne dječje bolesti.

Odbor ODBIO predlog Aleksandre Vuković Kuč da Crna Gora SPONZORIŠE Rezoluciju o Srebrenici

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:09

Odbornica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč danas je na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike predložila da se dnevni red dopuni inicijativom da se članovi odbora izjasne o kosponzorstvu Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Vlada PRIHVATILA - Jovanovski i Kardović u Komisiji za POPIS

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:04

Prema informacijama Portala RTCG Vlada će prihvatiti predloge opozicije i partija manjinskih naroda da u ih u Komisiji za popis predstavljaju profesor Fakulteta za informacione tehnologije, doktor Srđa Jovanovski i Armin Kardović.

Kovačević: POVEĆATI KAZNEza nepropisno parkiranje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:53

Nepropisno parkiranje u glavnom gradu idalje jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju gradske službe.

Italijanski recept za FENOMENALNE ŠPAGETE, prave se praktično ni od čega

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:39

Italijani su majstori za pripremu ukusne hrane od vrlo malo namirnica i koje su cijenovno prihvatljive.