Subota, 03.04.2021 | 15:05
IZVOR: stil.kurir.rs

OVIH pet bjuti rituala pomažu u održavanju PRIRODNE LJEPOTE!

Gledajući orijentalne djevojke, nemoguće je obuzdati divljenje: koža im je glatka i baršunasta, a kosa gusta i sjajna. 




Foto: Ilustracija, pexels.com

Ovo u velikoj mjeri zavisi od genetike, ali niko ne zaboravlja na tajne ljepote koje se prenose generacijama.

Otkrivamo koje rituale orijentalnih djevojaka vrijedi isprobati kako biste očuvale prirodnu ljepotu.

Čistite lice ružinom vodom

Vjekovima djevojke sa tog podneblja u svojim ritualima ljepote koriste ružinu vodu koja ima svojstva čišćenja, toniranja i liječenja. Prilično je svestrana: pogodna je za sve tipove kože i može se koristiti kao micelarna voda, tonik ili osvježavajući sprej u posebno vrućim danima. Ako svakodnevno koristite ružinu vodu, s vremenom će vaša koža prestati da se zateže, upala će prestati. Ružina voda se takođe može koristiti za njegu kose: prskajte je po cijeloj dužini, čekajući prirodno sušenje, ili na koren kose, nakon čega slijedi masaža vlasišta. Ovo će obezbijediti intenzivnu hidrataciju i lako češljanje kose, kao i povećani protok krvi u folikule dlake i, shodno tome, ubrzani rast.

Organizujte detoksikaciju tijela

Nezaobilazna komponenta rituala ljepote u tradicionalnom hamamu je marokanski sapun koji se priprema na bazi prirodnih ulja: za osnovu se uzima maslinovo ulje, a zatim se dodaje ostatak po izboru - argan, eukaliptus, lavanda, jojoba ili ilang-ilang. Sastav može sadržati i druge sastojke poznate arapskim zemljama, poput sjemena arapske piskavice ili lišća žalfije. Masažnim pokretima se nanosi na kožu, ostavlja 5-10 minuta i ispere toplom vodom. Djeluje kao piling: nježno otklanja mrtve ćelije, ublažava upale i normalizuje rad lojnih žlijezda, hidrira i njeguje kožu, ujednačava njenu strukturu, pružajući aromaterapijski efekat kao bonus.

Napravite maske od gline

Orijentalne djevojke vole maske na bazi marokanske ljekovite gline za primijetnu transformaciju kože u nekoliko minuta. Efikasnost proizvoda dokazala je istraživačka kompanija International Research Services Inc. (IRSI). Uprkos sposobnosti da efikasno izvlači toksine iz kože, gasul glina uopšte ne isušuje kožu. Naprotiv, smanjuje suvoću, nježno čisti i sužava pore, poboljšava elastičnost i boju kože i zaglađuje fine bore. 

Koristite ulja

Prirodna ulja su jedan od najomiljenijih proizvoda za ljepotu među orijentalnim ženama. Prioritet su argan, sjeme crnog susama, slatki bademi, libanski lješnici, crna kafa, sjeme lovorike i mušmule. Ova ulja su pravi multitaskeri: mogu se koristiti za njegu, hidriranje i podsticanje rasta kose, kao i za opuštajuću masažu tijela. Dajte prednost nerafinisanim uljima prvog hladnog presovanja - dobijaju se presovanjem sirovog proizvoda bez termičke i hemijske obrade, što vam omogućava da sačuvate korisna svojstva.

Ne zaboravite na parfeme

Arapska parfimerija, zasnovana na esencijalnim uljima, pleni izraženim senzualnim aromama. U njima se jasno osjećaju note ruže, bijelog mošusa, jasmina, šafrana, ambera, ouda, zrna tonke, smirne i vetivera. Najzanimljivija su čista esencijalna ulja koja se mogu koristiti ne samo kao parfemi, već i kao dodaci aromama u masažnim uljima za njegu lica, tijela i kose.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nova studija - Ovo su TOP 10 GRADOVA koje turisti žele ponovo da POSJETE

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:02

Dominiraju na listi top deset gradova koje turisti žele opet da posjete.

Ponovo da ZABLISTA - SPASITE NAKIT uz pomoć JEDNE SITNICE iz kupatila

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:47

Ovaj trik se takođe može primijeniti i kod srebrnog nakita koji je oksidirao. 

Kako da brzo IZBIJELITE jaja za Uskrs?

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:30

Poslije ovog trika možete da napravite bilo koju šaru. 

Kompanija Meridianbet: Male pobjede i pozitivni primjeri za očuvanje životne sredine

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:14

U okviru JU Resursnog centra za mlade “Podgorica”, 20. aprila, je sprovedena akcija očuvanja životne sredine.

NAKON 60 godina - Poznata pjevačica u Kući slavnih rokenrola

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:08

Šer, Ozi Ozborn, Meri DŽ. Blajdž i „ Trajb kold kvest” su među zvijezdama koje će ove godine biti uvrštene u Kuću slavnih rokenrola.

Hana Huljić OTKRILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.

Zbog toga se LOŠE OSJEĆATE: Ovu hranu nikada NE BI trebalo da JEDETE ujutru

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:48

Stručnjaci insistiraju da dan započnemo doručkom punim hranljivih sastojaka.

SUPER obrok - Pripremite TORTILJE SA JAJIMA za dobro jutro

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:47

Jaja su uglavnom naš prvi odabir kad je reč o spremanju doručka. Iako se najčešće odlučujemo za omlet, zašto ne biste probali nešto drugačije, poput tortilje. Recept za tortilju sa jajima ćete znamo često spremati.

SMJEŠTAJ stranaca na aerodromima mora BITI BOLJI

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:38

Granični prelazi na Aerodromima Podgorica i Tivat nemaju adekvatne materijalne uslove za zadržavanje lica, što je posebno problematično u slučajevima kada se osobe kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, u matičnu zemlju vraćaju prevoznikom kojim su i došli, na šta nerijetko čekaju danima.

Rasta mora HITNO na OPERACIJU - Reper IZNENADIO sve izjavom (FOTO)

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:31

Reper Stefan Đurić Rasta hitno je hospitalizovan zbog nesnosnih bolova, a sada je otkrio da ide na operaciju.