Utorak, 13.04.2021 | 11:14
IZVOR: Kolektiv.me

Prava šansa za roditeljstvo - Poliklinika Moj Lab

Sve što je potrebno za uspješno i zdravo potomstvo pod jednim krovom, u rukama dokazanih stručnjaka.
Foto: Moj Lab

Centar za vantjelesnu oplodnju poliklinike Moj Lab omogućava pacijentima da na jednom mjestu realizuju sve etape procesa. Pod tim se podrazumijeva kontinuirano praćenje laboratorijskih nalaza (hormona), priprema kao i  sve faze samog postupka vantjelesne oplodnje (od stimulacije jajnika, folikulometrije, aspiracije jajnih ćelija, laboratorijske faze razvoja embriona, embriotransfera, krioprezervacije preostalih embriona), internističko-kardiološki pregled, ultrazvučni pregled dojki i preanesteziološka priprema. Iskustvo stručnjaka, sofisticirana tehnologija i najsavremenija oprema učiniće uspješnost svakog ciklusa izvjesnim.

Foto: Moj Lab

Dr Nebojša Čejović, specijalista ginekologije  i akušerstva, posvećen je humanoj reprodukciji i liječenju  steriliteta. Dr Čejović je regionalno priznat stručnjak koji je pomogao velikom broju parova u borbi za potomstvo.Rođen je u Podgorici, gdje je zavšio osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet je završio u Banja Luci, a spcijalizaciju iz oblasti ginekologije sa akušerstvom na Medinskom fakultetu u Beogradu. Kao  ginekolog radio je u Domu zdravlja u Nikšiću, Medicinskom centru MUP-a Crne Gore i PZU LIFE u Podgorici. Član je:  Sekcije  ginekologa i akušera Crne Gore, MSRM – Mediteranskog  društva  za reproduktivnu medicinu, ESHRE-a – Evropskog udruzenja za humanu reprodukciju i embriologiju, predsjednik je društva za humanu reprodukciju Crne Gore. Edukaciju  iz  oblasti liječenja steriliteta je obavio u Opštoj bolnici u Mariboru pod mentorstvom prof. dr Veljka Vlaisavljevića u periodu od 2001-2003 godine. Od 2003. godine, započeo je  radni odnos u  ustanovi LIFE, prvoj koja se bavila IVF-om u Crnoj Gori. Od tada kontinuirano radi kako na sopstvenoj tako i na edukaciji cjelokupnog stanovništva iz oblasti opšte ginekologije, kao i postupcima asistirane reprodukcije prema standardima i preporukama Evropskog  udruženja. Prvi je izgradio temelje liječenja steriliteta postupcima asistirane reprodukcije, nakon čega je 2004. godine rođena prva beba postupkom vantjelesne oplodnje u Crnoj Gori. Od tada do danas se na hiljade parova  obratilo za pomoć u postupcima vantjelesne oplodnje.

Foto: Moj Lab

"Svojim angažmanom u poliklinici Moj Lab, u timu sa jednim od najstručnijih embriologa, uz najsavremeniju laboratoriju, savremenu tehnologiju koja je personalizovano planirana i sa svojim osamnaestogodišnjim iskustvom, očekujem još veći procenat trudnoća, zdravo potomstvo i zadovoljne roditelje".

Dr Nebojša Čejović, specijalista ginekologije sa akušerstvom

Foto: Moj Lab

Ključ uspjeha vantjelesne oplodnje je stručan tim, a jedna od najvažnijih uloga u tom procesu je povjerena embriologu.

U poliklinici Moj Lab radi jedna od najstručnijih embrološkinja na našim prostorima, Andrijana Jovanović.

Rođena je u Podgorici, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje, a zatim diplomirala na prirodno - matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, Studijska grupa biologija. Nakon položenog stručnog ispita 2003. godine pa do danas, uspješno je obavljala poslove embriologa u centrima za vantjelesnu oplodnju (Specijalna bolnica Ars Medica, Humana reprodukcija, kao i SGB Jevremova u Beogradu). Zvanje kliničkog embriologa je stekla 2010. godine, nakon položenog ispita ustanovljenog od strane ESHRE, a 2017. godine zvanje starijeg embriologa.

Magistarski rad iz oblasti humane reprodukcije je odbranila na Prirodno – matematičkom fakultetu u Podgorici 2019. godine. Iste godine je izabrana i za inspektora iz oblasti embriologije Evropskog Udruženja za Humanu reprodukciju (ESHRE).

Učestvovala je i bila predavač na brojnim simpozijumima, sastancima, hands on treninzima i prezentacijama u organizaciji regionalnih i svjetskih udruženja za humanu reprodukciju. Članica je ESHRE, MSRM, ALPHA, Crnogorskog udruženja humane reprodukcije i Udruženja za humanu reprodukciju Srbije.

Foto: Moj Lab

Andrijana Jovanović, embriolog

„Želim da svojim sedamnaestogodišnjim iskustvom na polju humane reprodukcije kao klinički embriolog u timu sa iskusnim ginekolozima, pomognem parovima koji se bore sa neplodnošću. Svojim budućim radom u Moj Lab poliklinici, u jednoj od najsavremenije opremljenih IVF laboratorija u regionu, želim da pružim najkvalitetniji tretman liječenja neplodnosti sa jednim ciljem, a to je dobijanje potomstva."

Foto: Moj Lab

U poliklinici Moj Lab na raspolaganju su vam sledeće ginekološke usluge:

Ginekološki preventivni pregled, ultrazvučni pregled, papanikolau test, kolposkopija, ginekološke intervencije, praćenje trudnoće, neinvazivna prenatalna dijagnostika i savjetovalište.

Moj Lab nudi šansu za roditeljstvo uz pomoć sledećih procedura:

Inseminacija, vantjelesna oplodnja metodama IVF i ICSI,TESA i TESE, kultivacija, odnosno razvoj embriona do stadijuma blastociste. Zamrzavanje odnosno vitrifikacija kako embriona tako i polnih ćelija (jajnih ćelija i spermatozoida), utvrđivanje prohodnosti jajovoda i anomalija materice i istraživanje uzroka spontanih pobačaja i njihovo liječenje.

Ostvarite se u roditeljskoj ulozi i iskorisite šansu za uspješno i zdravo roditeljstvo uz pomoć dokazanih stručnjaka. Pozovite Moj Lab call centar na broj 19989 i zakažite svoj pregled.

PR objava

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Da li je gazirana voda ZDRAVA koliko i negazirana? Evo šta kažu stručnjaci

Utorak, 19.10.2021 | 10:23

Mnogi obožavaju da piju gaziranu vodu. Iako je bolji izbor od zašećerenih sokova i drugih pića koja sadrže velike količine šećera, stručnjaci upozoravaju da bi gaziranu vodu trebalo konzumirati u umjerenim količinama.

CRNA ČOKOLADA: Zdrava poslastica koja ČUVA srce i topi kilograme

Ponedjeljak, 18.10.2021 | 17:55

Saveznik je dobre linije, smanjuje upale, reguliše krvni pritisak i štiti od kardiovaskularnih bolesti. Ipak, treba je konzumirati u umjerenim količinama.

Pet namirnica koje USPORAVAJU STARENJE: Koža će biti jedra, a bore PROŠLOST ...

Ponedjeljak, 18.10.2021 | 09:15

Istraživanja su pokazala da konzumiranje određenih namirnica jeste najzdraviji način da usporite starenje.

MOĆNA voćka - PET razloga da svakog dana jedete KIVI

Subota, 16.10.2021 | 10:55

Vrijeme jeseni i zime nosi uvijek rizik od prehlade, a u zdrave namirnice koje su pune vitamina C i značajne za borbu organizma protiv bolesti, prehlada i gripa spada i kivi.

ISTRAŽIVANJE u CG - Dječaci GOJAZNIJI od djevojčica u svim uzrastima

Subota, 16.10.2021 | 09:16

Višegodišnji monitoring tjelesne kompozicije djece sprovodi se na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. Preliminarni rezultati ukazuju na visok procenat prekomjerno uhranjene i gojazne djece u Crnoj Gori, upozoravaju istraživači sa ispred navedene institucije, koji ukazuju da je zdravi stil života narušen i da roditelji, kod kuće, i nastavnici, u školama, moraju imati ključnu ulogu u mijenjanju loših navika kada je nivo fizičke aktivnosti, ishrana i vrijeme provedeno pred ekranima u pitanju.

Oružana pljačka ispred Pošte: UKRADENO oko 400 HILJADA EURA?

Srijeda, 20.10.2021 | 15:41

Ispred nove pošte u Nikšiću jutros oko devet časova došlo je do oružane pljačke.  

VIDEO: Mjesec do kraja radova: Pogledajte kako u završnoj fazi izgleda AUTO - PUT

Srijeda, 20.10.2021 | 15:36

Ostalo je još nešto malo više od mjesec do kraja izgradnje auto-puta od Smokovca do Mateševa, kao prve dionice trase od Bara do granice sa Srbijom.  

MPNKS: Predviđena izgradnja vrtića u više gradova i rekonstrukcija postojećih

Srijeda, 20.10.2021 | 15:34

Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta održan sastanak kojem su prisustvovali direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Slavica Ilinčić, načelnica Direkcije za predškolsko vaspitanje, Vesna Vučurović i samostalna savjetnica za predškolsko vaspitanje, Vesna Pejović. Pored predstavnika Ministarstva, na sastanku su učešće uzeli i direktori javnih predškolskih ustanova u Crnoj Gori, kao i predstavnici NVU „Roditelji”, saopšteno je iz Ministartsva prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS).

Uljarević o Izvještaju EK: Ubjedljivo najgori rezultat u vladavini prava, zabrinjavajuće iz dva razloga

Srijeda, 20.10.2021 | 15:11

Ona smatra da je administrativna struktura ozbiljno narušena u onom dijelu koji treba da isporuči rezultate u procesu evropeizacije i demokratizacije.

EPCG: Produžen rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminula lica

Srijeda, 20.10.2021 | 15:11

Elektroprivreda Crne Gore obavještava korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminula lica, posebno 5.000 korisnika koji su navedeni na spisku objavljenom na www.epcg.com i portalu elektronske uprave, da je zbog velikog interesovanja produžen rok za podnošenje zahtjeva sa 21. oktobra na 1. novembar.

ANKETA: Podržavate li odluku da Crna Gora UČESTVUJE na predstojećem Eurosongu?

Srijeda, 20.10.2021 | 15:07

Crna Gora se na Eurosongu pojavljuje 12. put od samostalnosti...  

Bečić: Mrdak pokazao šta je istinski patriotizam, položio je život braneći novac građana CG

Srijeda, 20.10.2021 | 15:06

"Gospodin Mrdak je danas pokazao šta je istinski patriotizam i ljubav prema Crnoj Gori, a šta nesojluk, kukavičluk i kriminal. Položio je život braneći novac građana Crne Gore i prenzije naših najstarijih sugrađana. Čuvao je imovinu Crne Gore. Branio je državu Crnu Goru", poručio je danas predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

Vuković obišao završne radove na rekonstrukciji ulica na Starom Aerodromu

Srijeda, 20.10.2021 | 14:55

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima,obišao je završne radove na rekonstrukciji Ulice Miodraga Bulatovića, kao Bulevar Veljka Vlahovića i Zmaj Jovinu ulicu na Starom aerodromu.

RADOVI na mreži u petak - U ovim gradovima su planirana isključenja struje

Srijeda, 20.10.2021 | 14:47

Zbog planiranih radova na mreži, u petak 22. oktobra, bez napajanja električnom energijom će ostati:

Krivokapić: Volio da Crna Gora bude kao LUKSEMBURG u svakom pogledu

Srijeda, 20.10.2021 | 14:28

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Luksemburga u Crnoj Gori, Filipom Donkelom.