Četvrtak, 15.04.2021 | 13:32
IZVOR: vijesti.me

Perović: NAPAD na zgradu Bogoslovije, prijećeno đacima

Rektor Cetinjske bogoslovije kazao je da su napadači, između ostalog, zaprijetili da će ponovo doći narednih noći. 




Foto: PR centar

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović obratio se ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću povodom incidenta koji se, kako je naveo u dopisu, dogodio kod te bogoslovske škole.

Perović je kazao da je 15. aprila, oko dva ujutru, ispred zgrade internata Bogoslovije u naselju Donje polje, grupa od "desetak huligana nasrnula na pomenutu zgradu, uzvikujući psovke i prijetnje i lomeći školski inventar."

"Pomenuti nasilnici su prijetili đacima, vrijeđali ih na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru. Zatim su se udaljili u pravcu hotela 'Grand' i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći", naveo je Perović u dopisu ministru.

Kazao je da su detalji tog slučaja prijavljeni cetinjskoj policiji ujutro oko 10:20 časova.

"Dežurni profesor nije reagovao na način da momentalno pozove policiju, i to je vjerovatno njegov propust, mada s obzirom na okolnosti može biti razumljivo da je i sam čekao da ova neprijatnost prođe, vjerujući da će se završiti bez težih posljedica", dodao je Perović.

Kazao je da se Sekuloviću ne bi obraćali da nije bilo prijetnji o ponavljanju napada.

"Drugi razlog što Vam se obraćamo, i zbog čega ćemo o ovom pismu obavjestiti crnogorsku javnost jeste naša želja i poziv (naročito upućen cetinjskom građanstvu) da tenzije koje su nastale političkim i medijskim manipulacijama i konstantnim neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem SPC sa najviših državnih adresa, a usljed aktuelnih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, ne bi smjele da negativno utiču na vladanje naše omladine i da kvare Bogom blagosloveni javni red i mir našeg prestonog grada. Uprava naše škole ne pamti da se ovakav napad na đake desio u posljednjih desetak godina, niti je od strane naših đaka, ili od strane njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto", naveo je Perović.

Rekao je da su uvjereni da će ministar preduzeti sve iz njegove nadležnosti što bi preduprijedilo ponavljanje incidenta.

KOMENTARI (14)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Marko
15.04.2021 13:41

To je proradila ta čuvena Italijanska hrabrost pa su napali đake...

57 34
Vladimir
15.04.2021 13:56

e viva vandalismo

17 9
Maxo
15.04.2021 15:41

Jadan Markiša , da ti damo pasoš i pravac da ideš u Babušnicu da tamo sadiš kukuruz i piješ šljivku , no te ni tamo ne bi primili .

12 13
Ja
15.04.2021 13:54

Ovo je sve djavo odnio ...

20 1
Janko
15.04.2021 14:01

Ma sta radi ova nova vlast!!!! Po njima dok im koste ne polomite. Ustase!!!!

15 23
Petar
15.04.2021 14:25

POPE VI ETO VJERUJETE U BOGA I IMATE CVRSTU VJERU KOJU NEZNAM NINAJEDNU NE LICI.....PA KAKO VJERUJETE KAD UZIMATE ZAKON U SVOJE RUKE TU NA DESETORO DJECE KOJI NESMIJU OD VAS PRIVIRETI DA POZDRAVE SV..PETRA...JA IMAM TAKVU CVRSTU VJERU I OCIMA GLEDAM DA VAS NECE CERATI NITI MILO O, NITI CETINJANI NITI KOMITI NITI PATRIOTE NITI MIRAS ..NO VELIKI STVORITELJ NEBA ..ZATO STO NIJESTE UZELI I PRIPOVIJEDALI ..AMANETE...POSLANICE A I KLETKVE PETROVE A STA RECI ZA NJEGOSA DJE NEZNATE NI JEDNU RIJEC ...VIDJET ZA USTINU...OD TOLIKO NJEGOVIJE DJELA..A DJE SU KOSTI IVANOVE ...A DJE DA SE NOSITE SA SV..VASILIJEM ,,,KA SLUTKOM ,,,,PO CG DA BI ZADRZALI BOGASTVO...I NA NJEGOVU SVETOST ISKUPI NAROD..ZA VASE LUDOSTI DA STITE...POPE BRZO CE VI SV..PETAR KUPITI KARTU A DOSTA VE I TRPIO i mi O ICNI SMRTNICI...HVAla lepo...rode moj..MOZE LI BOG SVE TO OPROSTITI VI SE PITAJTE..

12 31
Marko
15.04.2021 14:54

Ti si meni legenda...Mislim da ni sam ne znaš šta si htio reći, a svaki put pismo napišeš...

25 3
he
15.04.2021 15:01

Ođe narod počne da vjeruje u Boga jedino kad je u opoziciji

10 3
Miki
15.04.2021 17:05

Ostanite vi moji dragi komentatori pri vasem stavu i MISLJU SAMI BIRATE..NE SLUSAJTE VI GLUPOGA STARCA BEZ SKOLE ...NECU VAM VISE NI PISATI ...MENE MOJ SV.PETAR NJEGOS VASILIJE I VLADIMIR BOGDAN I ONO JOS DO DEVET..VLADARA 18Svetaca ..SVEMIR ...VISE NE TRPI BUDALE...ETO VAMA VASA PAMET VAS IZMISLJENI BOG..AKO JE ZA VAS PRAVI ..NISTA PROTIV NEMAM SVI MI OPROSTITE ZABORAVITE NA PISMO JEDNOG STARCA ZDRAVO...I UREDNICIMA I NOVINAMA I TELEVIZIJI I NOVOJ VLADI...POPOVIMA I BRATIJUJI..DF .DEMOKRATAMA URASIMA.KORONASIMA ..NEZNALICAMA ITD....I SVIJEMA OD MENE ZDRAVO STO UM NE KORISTE..A VAMA JE NA SLOBODNU VOLJU...BOG JE VRLO JASAN..I BOZJI PRIRODNI ZAKON VRLO JASAN,,,,,..NEKA BOZJA VOLJA BUDE,,,,

3 7
pa
15.04.2021 19:43

Piši ali sažmi to da razumijemo što si htio da kažeš

8 4
Samo Jako
16.04.2021 08:52

Svakom djaku i svakom popu srpske crkve treba dodijeliti policijsku zaštitu 24 sata neprekidno , samo da mogu mirno da ruše našu CG .

5 0
21.maj
16.04.2021 09:00

Pope ni ti ni padobranac pop Backo vise ni u Srbistan ne mozete, zabranio vam Džomić ulazak. jer ste ga poćerali iz CG, pa sad se vodi bitka medju vama za sve otete svetinje i nepokrernosti ko ce vise imati. Možete samo u Rep. Šumsku. Zeznuli ste SPC Patrijasiju Beogradsku, pa onog popka Porfirija i nebeskog Vučića, pa sad žrtve izigravate. Porez neplacate, a samo kukate i izigravate zrtve. Ionako ti ta škola nema licencu, jer je divlja odavno. Spasiće vas Dritko i Vijesti, sve muke.

5 1
Crveni 🟥
16.04.2021 11:02

Sve si odlično kazao , oni su gori od najgore pandemije .

3 0
Sveto
16.04.2021 13:53

Hvala GOSPODU DA NAROD SHVATI KAKVO SU ZLO UNIJELI NA TRON IVANOV I PETROVICA U SVU CG...ZAMISLITE AVETNA.POPA DA KAZE BILOM KOJEMU COVJEKU :GOS...TI NEPOSTOJIS...NIJESI TI TAJ KOJI JESI PO KRSTENICI...NEGO SI TI ONAJ KOJI CU TI JA RECI...JA ZNAM KO SI TI...TI SI SRBIN...DALI JE VAMA NARODE BLIZI OTAC ILI DJED....DA LI VI JE BLIZI PETROVICI I IVAN CRNOJEVIC KOJI TE JE STVORIO DRZAVU VJERU I NACIJU ILI NEMANJICI KOJI SU NAM DALJI PRECI...OVO JE ZAKON PRIRODE A VI UDITE STO OCETE ALI STE IZDALI SEBE RODITELJE I BLIZE PRETKE....RADI MENE BUDITE KO GOD DA JESTE...ZDRAVO!!!!!!

0 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".