Utorak, 20.04.2021 | 13:32
IZVOR: nova.rs

"Nisam htJela da budem M.R. .... Sad mi se javljaju žrtve nasilja iz Rusije"

Za ovaj slučaj čulo se i van Balkana.




Foto: Youtube screenshot/NovaS

Glumica Milena Radulović, izjavila je da joj se, nakon njene sopstvene ispovijesti o seksualnom zlostavljanju i silovanju koje je, kako kaže, doživjela od Miroslava Mike Aleksića, sada javljaju starije koleginice iz Rusije koje su pokrenule postupke protiv svojih zlostavljača.

"Nevjerovatan broj žena mi se javio. Čak iz Rusije, kada je moj intervju tamo izašao. Pritom, interesantna stvar, pošto ja tamo nisam ni blizu toliko popularna, javile su mi se tri žene iz mog bliskog okruženja sa takvim pričama. Dvije su prijateljice, koje imaju istog zlostavljača, a treća je potpuno odvojena priča. Pritom, ne mlade. Razgovarale smo o tome. One su mene kontaktirale i ispričale mi svoju priču ne bi li im ja rekla kako se u taj slučaj kreće. One su pokušale nekoliko puta i nekoliko puta su vraćene, od strane svojih advokata. Ja sam im rekla da ipak moraju prvo preko institucija da reaguju, one su sad krenule", rekla je Milena Radulović za „K1“.

"Kada mi se sve to dešavalo, ja sam mislila da sam jedina osoba na svijetu koja prolazi kroz takvu stvar. Jer nikada ništa slično nisam čula ni u jednom razgovoru. Kada sam počela da pričam, tada sam shvatila da nisam jedina", dodala je ona.

"Bila sam vrlo odlučna da se to riješi. Htjela sam imenom i prezimenom da stanem iza svoje izjave. Nisam htjela da budem M.R. Kada kažem dugo se ćutalo, mislim na to da djeca ćute jer misle da im niko neće pomoći", objasnila je mlada glumica.

Milena Radulović smatra da njeno javno pojavljivanje i riječi treba da osvijeste sve žrtve nasilja, a poslala je i poruku ljudima kojima se žrtva obraća, te objasnila na koji način da „čuju“, to jest da reaguju, kada im neko ispriča svoju priču.

"To što sam ja javna ličnost služi samo za to da se ovo čuje. Moj život se dosta promijenio u poslednja 2, 3 mjeseca. Ali ono što je bitno da ljudi shvate, nakon svih ovih kampanja i riječi, ako nije priča lančana, pa mora da se zaustavi, nego je na jednom nivou, neka ta „Nisi sama“ kampanja, posluži za to da kada se te neke žene otvore nekome bliskom, da se oni edukuje i shvate kako da ih čuju. Ako se nije dogodilo, da mi spremimo ljude da shvate u sekundi šta kreće da se dešava i da u sekundi odreaguju i pobjegnu iz kandži manipulacije koje zlostavljanje podrazumijeva", rekla je ona za pomenuti mediji i dodala:

"Zato što je uvijek od strane bliske osobe i uvijek ti je teško da povjeruješ da je to baš to. Ako žrtve nisu spremne na suđenje, ako se povjere nekome, taj neko treba da ih čuje na pravi način. Da ih zagrli i da im kažu ono što je svakoj žrtvi nasilja bitno. Da počnu sa rečenicom "Ali, nisi ti kriva", e onda možemo sve drugo da čujemo posle toga."

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SDT objavio snimak: I imovina Katnića i Lazovića predmet ispitivanja (VIDEO)

Srijeda, 17.04.2024 | 13:45

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

UHAPŠENA direktorica ASK-a Jelena Perović

Srijeda, 17.04.2024 | 13:36

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) blokirali su jutros zgradu Agencije za sprječavanje korupcije u kojoj vrše pretres.

Pojedini maturanti na eksterni ispit ipak došli sa telefonima: Umotali ih u aluminijsku foliju, pod izgovorom da su ponijeli sendvič

Srijeda, 17.04.2024 | 13:16

Maturanti crnogorskih srednjih škola juče su polagali maturski, odnosno stručni ispit iz predmeta Crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, a prema ocjeni direktora Ispitnog centra Crne Gore Miloša Trivića, prvi ispitni dan prošao je u najboljem redu, bez nepravilnosti.

"Bio sam SVJEDOK tome": Danijel Alibabić o razvodu Meline i Harisa Džinovića - "Moja žena je jako bliska sa..."

Srijeda, 17.04.2024 | 16:57

Danijel Alibabić gostovao je u  emisiji „Moj dan, Blic dan” i izrazio svoj stav povodom sve češćih razvoda koji se dešavaju na javnoj sceni.

VIDEO - Jokić u sceni o kojoj priča svijet i videu koji se masovno dijeli internetom

Srijeda, 17.04.2024 | 12:13

Košarkaši Denver Nagetsa spremaju se za plej-of NBA lige i saznali su protivnika u utorak na srijedu.

Crnogorka "ODUVALA" konkurenciju - Podgoričanka OSTVARILA VELIKI UPSJEH i zaradila duet sa folk zvijezdom

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:08

“Pevaj sa mnom”, šou program, kako organizatori kažu, jednog od najpopularnijih folk pjevača na ovim prostorima Slobe Radanovića, sinoć je okončan u znaku sjajne izvedbe Podgoričanke Tamare Vujačić.

ODLOŽENO suđenje Vesni Medenici

Četvrtak, 18.04.2024 | 10:03

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim pripadnicima kriminalne organizacije optužene za izvršenje više teških krivičnih djela ponovo je odloženo, jer se nisu stekle procesne pretpostavke da se isto održi.

Teško se odlučuju za SAMOSTALNI ŽIVOT - Mladi u Evropi sve duže ostaju da ŽIVE sa roditeljima

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:51

Mnogi mladi Evropljani danas se suočavaju s izazovom pronalaženja sopstvenog stambenog prostora i finansijskom nezavisnošću, što je dovelo do toga da neki od njih ostaju da žive u zajednici sa roditeljima duže nego što je to bio slučaj ranije.

Ćerka milijardera SNIMILA FILM o siromaštvu, pa naišla na OŠTRE KRITIKE - "Loš je koliko i mislite" (VIDEO)

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:39

Rediteljski prvijenac Nikl Pelc Bekam o tinejdžerki koja se bori da spoji kraj s krajem u srednjoj Americi nailazi na oštre kritike kritičara.

Ove NAMIRNICE podstiču RAZVOJ DJEČIJEG MOZGA

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:27

Psihijatar dr Dru Remzi kaže da su namirnice koje deca konzumiraju jako važne jer su značajne za razvoj mozga, a ono što klinci jedu ima veliki uticaj i na njihovu koncentraciju i kognitivne sposobnosti.

Ova PODGORIČKA NASELJA sjutra će više sati biti BEZ VODE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:15

Bez vode će biti u periodu od 08.00 do 15.00 časova.

Spektakl u Njemačkoj se bliži – sa Meridianom do EURA!

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:13

Istorijsko ljeto se bliži! Kulminacija istog biće Olimpijske igre u Parizu, a prije Igara očekuje nas Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se od 14. juna do 14. jula održati u Njemačkoj.

Astrolozi predviđaju - Ovi DATUMI u APRILU donose VELIKE PROMJENE

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:02

Četiri datuma u aprilu koja će uticati na naše živote. 

Milatović - Podići spomen obilježje žrtvama Kaluđerskog laza

Četvrtak, 18.04.2024 | 09:00

Zločin u Kaluđerskom lazu, koji se dogodio na današnji dan prije 25 godina, predstavlja mračno poglavlje u našoj istoriji, obilježeno gubitkom nedužnih života, onih koji su u našoj zemlji tražili utočište, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Juventus mora da isplati "VRTOGLAVU CIFRU" Ronaldu

Četvrtak, 18.04.2024 | 08:53

Spor Kristijana Ronalda i Juventusa je okončan u korist Portugalca, presudio je italijanski sud.