Srijeda, 21.04.2021 | 08:53
IZVOR: vijesti.me

Superliga: Nastavljamo sa projektom, samo BEZ Engleza

U utorak uveče su engleski klubovi Mančester siti, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Totenhem i Čelsi objavili da se povlače iz Superlige, projekta koji je objavljen u nedjelju.




Foto: Ilustracija, pixabay.com

Šest preostalih klubova Superlige poručilo je tokom noći da će nastaviti sa planiranim organizovanjem takmičenja bez obzira na istupanje šest engleskih klubova.

"Uprkos objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš predlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Evropske unije što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu", navedeno je u zajedničkom saopštenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

"S obzirom na aktuelnu situaciju, razmislićemo o najadekvatnijim koracima kako bi smo remodelirali ovaj naš projekat, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo, te isplate solidarnosti čitavoj fudbalskoj zajednici", dodali su.

U utorak uveče su engleski klubovi Mančester siti, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Totenhem i Čelsi objavili da se povlače iz Superlige, projekta koji je objavljen u nedjelju.

Dvanest bogatih evropskih klubova najavilo je osnivanje vlastite lige od 20 klubova "koja bi počela što je ranije moguće".

Najava je izazvala protivljenje evropske i svjetske krovne organizacije UEFA i FIFA.

UEFA je zatim predstavila novi format Lige šampiona od 2024. godine koji bi išao na ruku bogatijim klubovima, a koji koji nije radikalan poput Superlige.

"Evropska Superliga je uvjerena da se aktuelni 'status quo' u europskom fudbalu treba promijeniti. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše", saopštila je Superliga čiji je predsjednik Florentino Peres, čelni čovjek Real Madrida.

"Cilj našeg predloga je dopustiti sportu da evoluira na način da generiše prihode i stabilnost čitavoj fudbalskoj piramidi, i tako pomogne da se prevaziđu finansijske poteškoće s kojima se suočava čitava fudbalska zajednica zbog pandemije koronavirusa. Takođe, odredili bismo i solidarne isplate, osjetno veće, svim fudbalskim činiocima", stoji u saopštenju, koje objavljeno nakon videokonferencijskog sastanka šest preostalih klubova, a nakon istupanja engleskih klubova.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

DOBITNICA Gremija PREMINULA u 47. godini

Petak, 19.04.2024 | 15:37

Dobitnica Gremi nagrade i bivša takmičarka Američkog Idola preminula je u 47. godini.

Adžić: "Spajić BJEŽI od kontrolnog saslušanja, uz pomoć Mandića i Lakovića ponižava Skupštinu"

Petak, 19.04.2024 | 15:25

"Laković i Mandić su po ko zna koji put omogućili Spajiću da ponizi Skupštinu Crne Gore, ovog puta sa odlaganjem kontrolnog saslušanja za čak 26. jun i to u formi iza zatvorenih vrata", istakao je Filip Adžić povodom odluke predsjednika skupštinskog odbora za odbranu i bezbjednost da saslušanje premijera Spajića i ministra unutrašnjih poslova Šaranovića zakaže za 26. jun.

Fanovi će biti IZNENAĐENI - Poznati pjevač se ODLUČIO na veliki korak?

Petak, 19.04.2024 | 15:22

Mnogi željno iščekuju njegov povratak na muzičku scenu i nove pjesme. 

NAJAVE METEOROLOGA - Evo od kada nas ponovo OČEKUJE PORAST TEMPERATURE

Petak, 19.04.2024 | 15:16

Iako je april bio najtopliji mjesec od kad su počela mjerenja, pa su naglo pale temperature, za proljeće nijesu neuobičajene ovakve temperaturne razlike, kazao je u "Bojama jutra" šef Meteo centra TV Vijesti Dušan Pavićević.

Odović: Na prostorni plan stiglo više od 200 PRIMJEDBI, činimo sve da ga USVOJIMO u septembru

Petak, 19.04.2024 | 15:09

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da u tom resoru rade sve da prostorni plan bude donijet najkasnije u septembru.

Želite PRIRODNI IZGLED? Onda obrve NEMOJTE crtati olovkom

Petak, 19.04.2024 | 15:04

Za bolju postojanost, nanesite vosak za obrve.

Ministarstvo zdravlja: Odobrena Trikafta za pacijente mlađe od šest godina

Petak, 19.04.2024 | 14:55

Komisija Ministarstva zdravlja odobrila je primjenu lijeka Kafrio i Kalydeco (Trikafta), koji se koristi u terapiji cistične fibroze za 6 pacijenata koji su mlađi od 6 godina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Onkološki pacijenti od novembra čekaju rješenja o invalidnini

Petak, 19.04.2024 | 14:35

Predstavnici nevladine organizacije “Diši”, onkološki pacijenti i njihove porodice, protestovali su ispred zgrade Ministarstva rada i socijalnog staranja, zbog kako kažu, neažurnosti institucija.

EPCG i CGES potpisali Ugovor o agregatu A8 za Hidroelektranu Perućica

Petak, 19.04.2024 | 14:33

Izvršni direktori Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Bulatović i Ivan Asanović, potpisali su danas u Podgorici Ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje agregata A8 u Hidroelektranu (HE) Perućica (snage 58.5 MW) na prenosni sistem.

CNP u Sarajevu: “671-LOV” u programskom segmentu MESS festivala

Petak, 19.04.2024 | 14:17

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji Hane Rastoder, iz najnovije produkcije Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u nedjelju, 21. aprila u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR, u okviru 29. programa “Modul memorije”, Internacionalnog teatraskog festivala MESS.