Petak, 07.05.2021 | 10:44
IZVOR: blic.rs

Vodič za ljepotu: Pet savjeta kako MASNU kožu učiniti HIDRIRANOM

Samo osobe koje imaju masnu kožu znaju koliko je teško, pogotovo tokom toplijih dana, izboriti se sa neželjenim sjajem, začepljenim porama, pa i pojavom akni i bubuljica.




Foto: Ilustracija, pexels.com

Zato vam donosimo mali vodič za pravilnu njegu masne kože.

Odaberite pravo sredstvo za čišćenje

Njegu kože bi trebalo započeti čišćenjem. Odaberite sredstvo za čišćenje koje je formulisano za masnu kožu i obavezno dva puta dnevno očistite kožu toplom vodom -ujutro nakon buđenja i uveče prije spavanja.

Koristite prajmer za lice

Odlučite se za matirajuću podlogu koja će pomoći u smanjivanju masnog sjaja kože. Takođe će pomoći da vam šminka duže stoji na licu. Prajmeri danas sadrže sjajne sastojke koji predstavljaju više od baze za nanošenje šminke. Potražite onaj sa antioksidativnim vitaminima koji će vam pomoći u borbi protiv slobodnih radikala.

Krema sa zaštitnim faktorom je uvijek obavezna

Bez obzira na to je li ljeto ili zima, kremu sa zaštitnim faktorom ne smemo da izbjegavamo. Iako se u prošlosti smatralo da su zaštitne kreme neprijatelj broj jedan masne kože, to više nije slučaj. Proizvodi sa zaštitnim faktorom daleko su napredniji - manje su masni i ne ostavljaju osjećaj ulja na licu. Zapravo, neki imaju lijep, lagan puderast after-feel koji izvrsno djeluje na masnu kožu. Krema sa zaštitnim faktorom je veoma važna za održavanje zdrave i mladalačke kože. Dakle, pronađite onu koja vam najbolje odgovara.

Ne pretjerujte sa količinom proizvoda koju nanosite na kožu

Odrediti optimalnu količinu proizvoda koju bi trebalo da koristite nije jednostavno. Količina veličine zrna graška bi trebalo da bude dovoljna kada su u pitanju serumi, dnevne i noćne kreme. Ukoliko pretjerate sa količinom koža će samo imati dodatni masni sjaj. Predstavljamo mali savjet kako biste osigurali da ne pretjerate sa količinom proizvoda: nanesite proizvod u vidu pet malih tačkica - po jednu na čelo, nos, bradu i obraze. Zatim jednostavno razmažite prema gore i prema spolja: prema gore suprotno gravitaciji i prema spolja sve do vlasišta. Pustite da se osuši. Ako nakon ovog koraka smatrate da nekom području treba malo više proizvoda, nanesite ga samo na to područje.

Koristite masku od gline

Redovna upotreba maske za lice može da bude od velike koristi kada je u pitanju masna koža. To nije nešto što treba da radite svaki dan, ali otprilike jednom nedeljno možete svojoj koži obezbijediti sjajne blagodati. Bentonit glina je poznata po svojim upijajućim i tonirajućim svojstvima. Ukloniće ulje, prljavštinu i izumrle ćelije, što će pomoći u sprječavanju začepljenja pora. Dobra maska od gline bi trebalo da pomogne i u smanjivanju pora.

 

Foto: Ilustracija, pexels.com

I još nekoliko savjeta …

• Koristite tonik bez alkohola svako jutro i veče prije spavanja kako biste postigli ravnotežu kože.

• Imajte uvijek pri ruci neki puder u kamenu ili prahu za uklanjanje viška masnoće sa lica.

• Nemojte nanositi previše proizvoda za njegu. Potražite hidrantnu kremu ili serum koji sadrži zaštitni faktor, kako biste izbjegli nanošenje dodatnog sloja kreme.

• Što se tiče kozmetike, uvijek razmišljajte o matiranju. Svaki proizvod koji vam može pomoći u upijanju viška masnoće ili smanjenju sjajnog izgleda, prava je korist.

• Nema ništa loše u masnoj koži. Dodatna masnoća definitivno umanjuje izgled finih linija i bora. Tek kod pretjeranog izlučivanja sebuma počinjemo izgledati masno, a to je nešto što možemo popraviti pomoću gore pomenutih savjeta.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zbog toga seLOŠE OSJEĆATE: Ovu hranu nikada NE BI trebalo da JEDETE ujutru

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:48

Stručnjaci insistiraju da dan započnemo doručkom punim hranljivih sastojaka.

SUPER obrok - Pripremite TORTILJE SA JAJIMA za dobro jutro

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:47

Jaja su uglavnom naš prvi odabir kad je reč o spremanju doručka. Iako se najčešće odlučujemo za omlet, zašto ne biste probali nešto drugačije, poput tortilje. Recept za tortilju sa jajima ćete znamo često spremati.

SMJEŠTAJ stranaca na aerodromima mora BITI BOLJI

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:38

Granični prelazi na Aerodromima Podgorica i Tivat nemaju adekvatne materijalne uslove za zadržavanje lica, što je posebno problematično u slučajevima kada se osobe kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, u matičnu zemlju vraćaju prevoznikom kojim su i došli, na šta nerijetko čekaju danim

Rasta mora HITNO na OPERACIJU - Reper IZNENADIO sve izjavom (FOTO)

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:31

Reper Stefan Đurić Rasta hitno je hospitalizovan zbog nesnosnih bolova, a sada je otkrio da danas ide na operaciju.

"Molila sam se svako veče da se ujutru NE PROBUDIM“ - Slavna manekenka PRIZNALA da je više puta pokušavala da ODUZME ŽIVOT

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:19

Manekenka Kristin MekGinis otkrila je da je bila blizu odluke da digne ruku na sebe i to više puta tokom svoje mladosti.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gtadski.me.

TRIK koji će vam UŠTEDJETI struju dok spremate hranu u rerni

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:03

Pored uštede struje, obroci sa takvom pripremom biće ukusniji.

VIDEO: Poslije 45 godina OPRALI AUTOMOBIL, sada izgleda NEVJEROVATNO - Pogledajte

Četvrtak, 25.04.2024 | 07:06

Chevrolet Corvette iz 1978. jedva da je vožen prije nego što je parkiran i ostavljen u garaži da skuplja prašinu.

OBLAČNO sa SUNČANIM INTERVALIMA - Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 24.04.2024 | 22:04

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".