Srijeda, 19.05.2021 | 08:59
IZVOR: Kolektiv.me

Dr Vesko Vujičić, specijalista interne medicine, subspecijalista hematolog u poliklinici Moj Lab

Neke od posledica COVID infekcije su  različiti poremećaji u krvnoj slici: anemija, leukocitoza, trombocitopenija,  tromboze, poremećaji u zgrušavanju krvi, kao povišene vrijednosti D dimera.
Foto: Moj Lab

Vrijednost D dimera nakon COVID infekcije može biti povišena duži vremenski period i hematolog je taj koji određuje da li je opravdano kontrolisanje D dimera, kao i primjena antikaogulantne terapije. Najbolji način da prekontolišete svoje zdravlje i proverite da li je došlo do nekog od hematoloških poremećaja pošto ste preležali COVID 19 jeste da se obratite iskusnom hematologu.

Dr Vesko Vujičić je od skoro član Moj Lab tima i u poliklinici se bavi dijagnostikom i liječenjem pacijenata sa urođenim i stečenim poremećajima krvi, poput poremećaja broja i oblika krvnih ćelija, poremećaja zgrušavanja krvi, prati trudnoće u kojima trudnice imaju tromboze kao potencijalne uzročnike pobačaja... Njegova je sugestija  da ono na šta  je potrebno posebno obratiti pažnju je pojava tromboze kod mladih ljudi sa problemima perifernog krvotoka, gdje postoji opsnost od moždanih udara I infarkta miokarda. 

U poliklinici Moj Lab se obavljaju palete posebnih nalaza, invazivne i neinvazivne dijagnostičke metode kako bi se pacijentima i potencijalnim pacijentima hematoloških oboljenja pružila prava i efikasna preventiva, dijagnostika i kontrola toka bolesti.

Foto: Moj Lab

Dr Vesko Vujičić, specijalista interne medicine, subsecijalista hematolog.  

Rođen je u Podgorici, Medicinski fakultet je završio u Kragujevcu a specijalizaciju na Beogradskom univerzitetu. Specijalizaciju iz oblasti hematologije je završio 1997.godine, takođe na Beogradskom univerzitetu. Svoje dalje usavršavanje je nastavio na Beogradskom univerzitetu i to na magistarskim studijama, gdje je i stekao magistarsko zvanje. Od 2006. je bio na doktorskim studijama na Podgoričkom univerzitetu, a 2007.godine je odbranio magistarsku tezu na temu – Prognostički faktori kod bolesnika sa nehočkinskim limfomima želuca i crijeva.  

Svoje radno iskustvo započeo je radom na hematološkom odjeljenju Interne klinike KBC u Podgorici, gdje je sada načelnik Intezivne i poluintezivne jedinice centra za hematologiju. Od 1998. je počeo sa radom na Medicinskom fakultetu u Podgorici kao Stručni saradnik na predmetu Interna medicina, a godinu kasnije je postao profesor hematologije sa transfuziologijom u Srednjoj medicinskoj školi u Podgorici.  

Dr Vesko Vujičić je dobitnik brojnih priznanja, među kojima je Godišnja nagrada Kliničkog Centra Crne Gore za postignute rezultate. Član je Evropskog udruženja hematologa, autor i koautor oko 100 radova prikazanih na republičkim, bivšim federalnim, balkanskim i evropskim kongresima. Mentor i komentor više studentskih radova na kongresima studenata medicine u Sofiji, Ohridu, Beogradu, Zagrebu, Kairu i Berlinu. Predavač na više stručnih skupova i autor smjernica za liječenje pacijenata sa CML. 

Foto: Moj Lab

“Siguran sam da ću svojim znanjem i iskustvom doprinijeti preventivi i  uspješnom liječenju pacijenata polikinike Moj Lab. Radujem se što sam se pridružio timu koji je sinonim za posvećen, progresivan i moderan pristup pacijentu.” 

PR objava

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Prva DRŽAVA u svijetu - počela VAKCINACIJA djece od 2 GODINE

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 18:34

U septembru je Kuba postala prva država na svijetu koja je započela masovnu vakcinaciju djece od 2 godine protiv virusa korona.  

VIDEO: "Put" DUG 600 metara - Francuz hodanjem po žici sa Ajfelovog toranja prešao rijeku Senu

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 18:04

Turiste koji su se ovog vikenda zatekli u posjeti Parizu i Ajfelov toranj dočekao je jedinstven prizor akrobate Nathana Paulina koji je šetnjom preko tanke žice prešao rijeku Senu, krenuvši sa Eiffelovog tornja do pozorišta Chaillot koje se nalazi na drugoj obali rijeke.   

Nikolić: Maštaju o uvodjenju vjeronauke, a ćute o OBEĆANJIMA da ćemo biti Luksemburg

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 16:45

Oglasio se poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

Federer ISKRENO o Đokoviću: "Ono što je Novak postigao ove godine je LUDO"

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 16:38

Rodžer Federer legendarni švajcarski teniser govorio je o svom velikom rivalu, prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću.

Abazović u trodnevnoj posjeti Turskoj

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 16:14

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović boraviće u trodnevnoj radnoj posjeti Republici Turskoj, na poziv ministra unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmana Sojluja.

"Resor ministarke Bratić hitno da se uključi u rješavanje problema, prije nego bude tragičnih posljedica"

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 16:02

Podatak da Vesna Bratić, ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta veći dio ovog mjeseca provodi na službenim putovanjima, nikoga u Crnoj Gori ne može iznenaditi. Navodni “eskperti” u Vladi su svoj posao shvatili prvenstveno kao dobru mogućnost da realizuju neke svoje turističke želje o trošku građana, pa tako stižu od Rusije, preko Japana do Amerike, hodočaste po Svetoj Gori i Izraelu, dok su im puna usta smanjenja troškova i čuvanja budžeta, ocijenila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

SRIJEDA: U ovim opštinama su planirana ISKLJUČENJA STRUJE

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 15:41

Zbog planiranih radova na mreži,  u srijedu 22. septembra, bez napajanja električnom energijom će ostati:

"BLISTA od ljubavi": ADEL potvrdila VEZU - objavila prvu fotografiju sa dečkom

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 15:30

Pjevačica je sa svojim partnerom bila na svadbi.

Fajzer/Bajontek: Naša VAKCINA bezbjedna je i efikasna i kod djece uzrasta od 5 do 11 godina

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 15:24

Poslije završenog ispitivanja ova kompanija je saopštila da je vakcina i kod mlađe djece jednako efikasna kao im kod onih starijih od 12 godina.

Porodila se princeza Beatris – kraljica Elizabeta dobila 12. PRAUNUČE

Ponedjeljak, 20.09.2021 | 15:20

Unuka britanske kraljice Elizabete, princeza Beatris rodila je u subotu djevojčicu, saopštila je Bakingemska palata.