Srijeda, 19.05.2021 | 13:47
IZVOR: Kolektiv.me

Projekat Telekoma „Futureproof“: Pomoć Generaciji Z u istraživanju zanimanja budućnosti

Oko 60 posto mladih u Evropi zabrinuto je za svoju budućnost i karijeru nakon pandemije, dok polovina njih nije sigurna koja će zanimanja postojati u budućnosti i plaši se da nema potrebne vještine i kvalitete za uspjeh, pokazalo je novo istraživanje Deutsche Telekoma sprovedeno među mladima između 16 i 26 godina.




Foto: Telekom

Deutsche Telekom, čiji je Crnogorski Telekom dio, zbog toga želi da kroz projekat „Futureproof“ bude uz Generaciju Z kako bi ih usmjerio ka uspješnoj budućnosti, a inicijativu je podržala i sedmostruka dobitnica GRAMMY nagrade Billie Eilish. Projekat je baziran na besplatnoj web aplikaciji za profesionalnu orjentaciju mladih https://futurefeed.telekom.com/me-ME dostupnoj i na našem jeziku.

„Futureproof“ je platforma za podršku koja je razvijena kako bi pokazala ogromni potencijal Gen Z i podstakla ih da prepoznaju karijere i zanimanja budućnosti, kao i da otkriju vještine za koje možda ne znaju da ih imaju. Platforma je razvijena u saradnji s predstavnicima Gen Z i stručnjacima za razvoj profesionalnih vještina, a ima za cilj povezivanje mladih sa uspješnim vršnjacima kako bi pronašli inspiraciju i podršku.

„Budućnost je neizvjesna“, kazala je Billie Eilish, „ali me inspiriše ono što je naša generacija sposobna da uradi uprkos različitim izazovima koji su pred nama.“

„Generacija Z, dakle mladi do 26 godina starosti, ulaze u svijet rada koji su iz temelja promijenili kovid pandemija i digitalna transformacija. Zato smatramo da je odgovornost svih nas da im pomognemo da se snađu u novim okolnostima i prevaziđu izazove sa kojima se suočavaju. Takođe, vjerujemo da je jednako važno da ih podstaknemo na razmišljanje i razgovor o karijeri – na taj način mogu otkriti zanimanja za koja do sada nisu znali da postoje, ali i da upravo ono u čemu trenutno uživaju i što rade sa strašću mogu pretvoriti u karijeru. Želimo da im pokažemo da kada imaju strast, imaju i budućnost, a istraživanje mogu da započnu preko Telekomove aplikacije https://futurefeed.telekom.com/me-ME“, kazala je Gordana Spahić, rukovodilac za brend menadžment u Crnogorskom Telekomu.

Besplatna aplikacija koja se nalazi u središtu projekta „Futureproof“ koristi RIASEC modeliranje za procjenu profesionalnih interesovanja, i pomaže Generaciji Z da shvati na koji su način njihove strasti, vještine, talenti i ličnost temelj za oblikovanje njihovog budućeg profesionalnog putovanja, i kako ih mogu najbolje iskoristiti kao dio buduće karijere.

Za razliku od postojećih alata, „Futureproof“ aplikacija zauzima jedinstvenu perspektivu Generacije Z, identifikujući ključne trendove i promjene na tržištu rada, pružajući uvide kroz personalizovano iskustvo. Uz aplikaciju, projekat „Futureproof“ sadrži i korisne savjete stručnjaka Deutsche Telekoma o tome kako napisati kvalitetan CV, kako se pripremiti za razgovor za posao i unaprijediti svoj profil na društvenim mrežama.

Dio inicijative je i kratki film koji poziva mlade da odaberu utopiju umjesto distopije i motiviše ih da vjeruju da ih njihova strast može odvesti tamo gdje žele. Film koji je kreirala agencija Saatchi & Saatchi iz Londona šalje poruku digitalnog optimizma, nagovještavajući mladima da se prilike za profesionalnu karijeru mogu razviti iz onoga što trenutno rade sa strašću.  Smješten u 2021. godinu, film kroz niz naučno-fantastičnih kadrova nudi Generaciji Z viziju budućnosti koja pokazuje kako se oni (i svijet oko njih) mijenjaju ako slijede svoje strasti. U režiji Rolla Jacksona, serija vinjeta budućnosti uvodi duh nade i različitih mogućnosti uz savremeni omaž naučnoj fantastici. U filmu se može čuti i jedna verzija „My Future“ Billie Eilish, a ova svjetska zvijezda se takođe našla u svijetu budućnosti. Kampanja će biti predstavljena na nizu digitalnih i društvenih medija usmjerenih na Gen Z, uključujući Instagram, YouTube, Snapchat, TikTok i Spotify.

Prošle, 2020. godine, Deutsche Telekom se udružio sa Billie Eilish kako bi zajedno pokazali snagu i potencijal novih tehnologija u rukama mladih ljudi. Sada je – više nego ikada prije – omogućavanje ravnopravnosti u društvenom, ekonomskom i kulturnom životu u fokusu Telekoma. Projekat „Futureproof“ sljedeća je faza Telekomove misije da podrži ovu generaciju i ono što oni rade.

Više detalja o kampanji dostupno je na stranici https://futurefeed.telekom.com/me-

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Ova DRUŠTVENA MREŽA bi mogla da UGROZI Facebook, Instagram i TikTok

Četvrtak, 18.04.2024 | 14:01

Aplikacija je u potpunosti fokusirana na glas, a izgovorene riječi automatski se pretvaraju u tekst. Da li na prebukiranom tržištu društvenih mreža ima mjesta za još jednu, malo drugačiju aplikaciju?

BLOKIRATE reklame na YouTube-u? Imamo loše vijesti za vas

Srijeda, 17.04.2024 | 11:25

Prošle godine, YouTube je započeo agresivnu kampanju protiv "ad blokera".

Mask prelomio: Ipak uvodi PLAĆANJE na platformi X

Utorak, 16.04.2024 | 13:29

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

Bil Gejts ZABRINUT da bi zbog vještačke inteligencije mogao da izgubi posao

Ponedjeljak, 15.04.2024 | 14:21

Bil Gejts, osnivač kompanije Microsoft, nedavno je izrazio zabrinutost da bi vještačka inteligencija mogla preuzme njegov posao, uprkos tome što je jedan od njenih najvećih zagovornika.

Projekat Cetinjanina ušao u TOP 5 NAJBOLJIH projekata u svijetu

Nedjelja, 14.04.2024 | 12:45

Projekat “Air Quality Monitoring System”, koji je dio inovativnog koncepta Cetinje Smart City, dobio je prestižno priznanje WSIS Prize 2024 Champion. Ovo znači da je ovaj projekat izabran među top 5 projekata na svijetu, u kategoriji e-environment, u okviru Svjetskog samita o Informacionom društvu, istakao je za Kolektiv doktorand Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici, istraživač i stručnjak u oblasti Vještačke inteligencije u medicini i rukovodilac praktikuma elektronike i računarstva u Fondaciji za promovisanje nauke Prona Ivan Martinović.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

Spajić: Budžetska straža najzad PRPFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".

ZZZCG će AKTIVNIJE posredovati između poslodavaca i nezaposlenih

Petak, 19.04.2024 | 17:52

Na poziv ministarke rada i socijalnog staranja, Naide NišićIskazane potrebe privrede biće analizirane od strane ZZZCG, u dijelu posredovanja između poslodavaca i nezaposlenih lica, kroz poseban angažman zaposlenih u Zavodu.   “

Neka zamiriše na LJUBAV -RECEPT za POSNE čoko mafine

Petak, 19.04.2024 | 17:45

Rernu zagrijte na 180 stepeni.

URA: PES priznao da je veći ZAŠTITNIK kriminala od DPS-a

Petak, 19.04.2024 | 17:37

Drago nam je što se u Pokretu Evropa više i ne libe da javno stave svima do znanja da su oni sada veći zaštitnici kriminalnih struktura čak i od DPS-a i vjerujemo da će to ljudi iz crnogorskog podzemlja znati da im cijene, ali sigurno neće sve dobronamjerne građanke i građani Crne Gore željni pravde, saopštili su iz Građanskog pokreta URA u reagovanju na saopštenje Pokreta Evropa sad.

Vuković - Kuč: "Selektivna PRAVDA Novovića, SDT postao politički bič u rukama vladajuće većine"

Petak, 19.04.2024 | 17:26

Vladimir Novović ni da mrdne za presuđenu štetu od 250.000 eura pričinjenu državi, nastalu usljed nezakonitog djelovanja ministarke Bratić, niti je po službenoj dužnosti reagovao na duplo negativno mišljenje DRI o radu ministarstva finansija koje je predvodio sadašnji premijer, dok senzacionalistički hapsi direktoricu ASK-a, usljed izvještaja budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koje bi moralo biti pod budnim okom tužilaštva, kazala je potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore Aleksandra Vuković Kuč

Plejmejker Zvezde vjerovatno ZAVRŠAVA SEZONU

Petak, 19.04.2024 | 17:14

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga je prije nekoliko dana doživio povredu šake lijeve ruke, a sada je izjavio da vjeruje da je za njega sezona završena.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.