Nedjelja, 30.05.2021 | 16:48
IZVOR: zadovoljna.hr

NEODOLJIVE NOTE: Ovo su 13 najtraženijih PARFEMA na svijetu

Mjesto na listi najprodavanijih parfema na svijetu ne dobija se preko noći.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Uz hiljade i hiljade mirisnih primjeraka, postizanje ovog kultnog statusa uspije samo nekolicini njih.

Sam parfem možda je i najličniji dio bjuti rutine jer je ukus za parfeme pod dubokim uticajem naših iskustava i sjećanja. Takođe, parfem je jedna od temeljnjih stavki ženskog svemira, a kada se neki od njih pozicionira na listu najprodavanijih, znači da je uspio da ugodi mirisnim čulima mnogih žena, ukazuje Zadovoljna.hr.

Osim što može postati naš prepoznatljiv znak, parfem je i idealna opcija za poklanjanje. I dok nisu svačiji ukusi isti, vjerovatnoća da pogriješite pri odabiru parfema smanjuje se ako odaberete neki s liste najprodavanijih, a samim tim i omiljenih.

Dior J’adore

Moderni, glamurozni parfem nastao je 1999. godine. Sladak, ali lagan cvjetni miris sa svježinom mandarine u visokoj noti, jasminom, šljivom, orhidejom i ružom u srcu te sa štirom, mošusom i kupinom u tragu.

Viktor & Rolf Flowerbomb

Ovaj orijentalni miris donosi eksplozivni buket svježih i slatkastih nota. U visokim notama golicaju slatko-svježi akordi bergamota i zelenog čaja. Cvjetno i raskošno srce sadrži intenzivni, čisti Sambac jasmin, opojnu ružu Centifolia, freziju i orhideju Cattleya, dok bazu čine mošus i pačuli. Bočicu je dizajnirao Fabien Baron u obliku dijamant-granate aludirajući na sam miris koji je eksplozivan, sofisticiran i glamurozan.

Yves Saint Laurent Black Opium

Smišljen kako bi dočarao tamnu, rokersku stranu YSL brenda, parfem Black Opium svakako je to postigao već izgledom bočice. Ipak, unutrašnje note kafe i vanile brojne žene podsjećaju na prva ispijanja kafa s prijateljicama nakon škole, a neke čak i na prve parfeme koje su koristile kao tinejdžerke.

Giorgio Armani Si

Parfem lansiran 2013. godine poprilično je nov u svijetu moćnih parfema, međutim vrlo brzo je privukao pažnju ljubiteljki mirisa i osigurao mjesto na ovoj listi. Gornju notu ovog voćnog mirisa za žene čine list i pupoljak ribizle, u sredini su majska ruža i bijela frezija, dok bazu čine vanila, pačuli, ambroksan i drvene note.

Lancôme La Vie est Belle

Ključni sastojak ovog parfema je iris koji je okružen cvjetovima narandže i jasmina. Kraljnja formula je rezultat tri godine rada i 5000 probnih varijanti. Bočica parfema je redizajnirana verzija klasične Lancômove bočice iz 1949. godine.

Le Labo Santal 33

Ovaj drveni aromatični miris za žene i muškarce na tržištu se pojavio 2011. godine, kreirao ga je Frank Voelkl, a parfem je spoj sandalovine, kardamoma, ljubičice, kože, jantara i irisa.

Byredo Gypsy Water

Ovaj drvenasti parfem savršen je izbor za sve koji nisu ljubitelji cvjetnih mirisa. Jedinstven, ali ne prenapadan oduševljeva od lansiranja 2008. godine. U vrhu parfema su drvo borovnice, limun, bergamot i biber. Srce čine jela, tajman i koren perunike, dok su u bazi sandalovina, jantar i vanila.

Guerlain Mon Guerlain

Ovaj parfem pripada grupi orijentalno-drvenih mirisa čije gornje note čine lavanda, mandarina i bergamot. U srednjim notama pršti bogatstvo ruže, jasmina, vanile s Tahitija i vanile s Madagaskara, dok u baznim notama svojim aromama osvajaju pačuli, benzoin, sladić, kumarin, australijska sandalovina i bijeli mošus.

Miller Harris Scherzo

Ovaj cvjetni miris za muškarce i žene predstavljen je 2018. godine, a iza njega stoji Mathieu Nardin. Gornje note parfema čine artemizija i mandarina, u sredini su, između ostalog, ruža i narcis, dok bazu čine pačuli i vanila.

Escentric Molecules Molecule 01

Ovaj parfem za muškarce i žene namijenjen je ljubiteljima drvenastih mirisa. Lansiran je 2006. godine, a sastoji se od molekula Iso E Super koja ima blagi drvenasti miris.

Chanel No. 5

Njegova popularnost porasla je do neslućenih visina kada je Merilin Monro rekla da u krevet nosi samo nekoliko kapljica ovog parfema. Uslijedile su decenije obožavanja ovog parfema od strane žena širom svijeta. Parfem između ostalog, kombinuje ružu i jasmin s mošusom, vanilom i pačulijem.

Chanel Coco Mademoiselle

Ovaj miris se otvara blistavom narandžom i bergamotom. U srcu su bugarska ruža, jasmin, ylang-ylang i mimoza. Bazu čine između ostalog pačuli, vanila i beli mošus.

Jo Malone London Lime Basil and Mandarin Cologne

Gornja nota ovog citrusnog mirisa je mandarina, u sredini je bosiljak, a donju notu čini amber. Radi se o najprodavanijem Jo Malone proizvodu, hladnom i samopouzdanom mirisu za koji njegovi tvorci tvrde da će vas odvesti u svijet mirnoće.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Vule
02.06.2021 13:05

Ovo su sve zenski parfemi

0 0

Voli cijene za lak izbor najpovoljnijih proizvoda!

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Vašu svakodnevnu trgovinu olakšavamo jednostavnim izborom najpovoljnijih proizvoda.

Hana Huljić OTRKILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.

Zbog toga se LOŠE OSJEĆATE: Ovu hranu nikada NE BI trebalo da JEDETE ujutru

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:48

Stručnjaci insistiraju da dan započnemo doručkom punim hranljivih sastojaka.

SUPER obrok - Pripremite TORTILJE SA JAJIMA za dobro jutro

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:47

Jaja su uglavnom naš prvi odabir kad je reč o spremanju doručka. Iako se najčešće odlučujemo za omlet, zašto ne biste probali nešto drugačije, poput tortilje. Recept za tortilju sa jajima ćete znamo često spremati.

SMJEŠTAJ stranaca na aerodromima mora BITI BOLJI

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:38

Granični prelazi na Aerodromima Podgorica i Tivat nemaju adekvatne materijalne uslove za zadržavanje lica, što je posebno problematično u slučajevima kada se osobe kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, u matičnu zemlju vraćaju prevoznikom kojim su i došli, na šta nerijetko čekaju danim

Rasta mora HITNO na OPERACIJU - Reper IZNENADIO sve izjavom (FOTO)

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:31

Reper Stefan Đurić Rasta hitno je hospitalizovan zbog nesnosnih bolova, a sada je otkrio da danas ide na operaciju.

"Molila sam se svako veče da se ujutru NE PROBUDIM“ - Slavna manekenka PRIZNALA da je više puta pokušavala da ODUZME ŽIVOT

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:19

Manekenka Kristin MekGinis otkrila je da je bila blizu odluke da digne ruku na sebe i to više puta tokom svoje mladosti.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gtadski.me.

TRIK koji će vam UŠTEDJETI struju dok spremate hranu u rerni

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:03

Pored uštede struje, obroci sa takvom pripremom biće ukusniji.

VIDEO: Poslije 45 godina OPRALI AUTOMOBIL, sada izgleda NEVJEROVATNO - Pogledajte

Četvrtak, 25.04.2024 | 07:06

Chevrolet Corvette iz 1978. jedva da je vožen prije nego što je parkiran i ostavljen u garaži da skuplja prašinu.