Utorak, 08.06.2021 | 18:17
IZVOR: telegraf.rs

VIDEO - SPREMITE SE: Ovih ŠEST novih SERIJA stiže već u junu

Šta gledate ovog mjeseca? Ostavite preporuke u komentarima..




Foto: Youtube screenshot/ STARZ

Ljeto je na vratima, ali to ne znači da će izbor TV programa biti siromašniji. Nekoliko novih serija, različitih žanrova, stiže ovog mjeseca, a većina ih se bavi ženskim pričama.

"Slatki zub" (Sweet tooth), 4. jun, Netfliks

Radnja na prvi pogled djeluje kao da je iščupana iz dnevnih novina - svijet mori strašna bolest, politički štrajkovi, ekonomija je pred kolapsom... No ono što nam korona, srećom, nije donijela jesu hibridi, pola-ljudi, pola-životinje, koji odjednom počinju da se rađaju širom planete. Jedni ovu novu vrstu posmatraju kao čudo, dok drugi, očekivano, žele da ih unište.

U centru priče nalazi se Gas, dječak koji na glavi ima jelenske rogove. Nakon što je prvu deceniju života proveo skriven u šumi, Gas postaje prijatelj sa usamljenom lutalicom Džeperdom. Zajedno oni doživljavaju nevjerovatnu avanturu dok putuju predjelima nekadašnje Amerike, tražeći odgovore o Gasovom porijeklu, Džeperdovoj prošlosti i pravom značenju doma. Gas istovremeno upoznaje bogati, ali opasni svijet koji vreba van njegove šume, a koji je mnogo kompleksniji nego što je ikada mogao da zamisli.

"Lisina priča" (Lisey’s Story), 4. jun, Epl TV+ 

Ova mračna i dirljiva priča smještena je u ruralne predjele Mejna i bazirana na romanu Stivena Kinga, koji aktivno učestvuje u njenoj adaptaciji. Lisi Landon (igra je Džilijen Mur), udovica čuvenog pisca Skota Landona, najzad je riješila da se pozabavi zaostavštinom svog pokojnog muža. Dok prečešljava njegove rukopise i memorabilije, preplavljuju je osjećanja i uspomene na njihovu ljubav i zajednički život. U isto vrijeme, Lisina sestra Amanda doživljava nervni slom, a jedan poremećeni obožavalac prijeti Lisi da će je ubiti ukoliko mu ne preda sve Skotove rukopise.

King se u svojim pričama često bavi fizičkim manifestacijama apstraktnog, idejom da je nečija greška, tuga ili kajanje mogu da se otjelotvore, da povrijede druge, ne samo na psihološkom nivou. "Lizina priča" spada u tu kategoriju. Ona je prepuna scena porodilčnog zlostavljanja i samopovređivanja koje imaju za cilj da naglase neizbježnu prirodu prošlosti. Reditelj Pablo Larain oživljava te scene u živopisnoj i uznemirujućoj formi.

"Ptičice" (Little Birds), 6. jun Starz

Džuno Templ (Keli iz serije "Ted Lejso") igra glavnu ulogu u kratkoj seriji, baziranoj na erotskim pričama Anais Nin. Templ igra njujoršku naslednicu Lusi Savaž, koja živi u Maroku 1955. godine. Lusi je napustila svoju disfunckonalnu porodicu i riješila da započne novi život sa suprugom Hugom.

Ipak, Hugo nije zainteresovan da provodi vrijeme sa svojom suprugom. Odsustvo muža i njegovo nezanimanje za njen život, dopušta Lusi da otkrije šta sve egzotični grad Tanger ima da ponudi, ali i da sklopi novo prijateljstvo sa domino damom Šerifom.

"Loki", 9. jun, Dizni Plus

Potekao iz Marvelovih filmova o Toru, Loki svakako nije prvi negativac koji je postao toliko popularan da je dobio svoju sopstvenu seriju, avanturu i samim tim, rehabilitaciju. Uz to, on ima dodatnu prednost jer iza ovog junaka ne stoji samo čitava nordijaska mitologija, kao neiscrpna inspiracija, već i velike kompanije kao Marvel i Dizni.

Tom Hidlston reprizira glavnu ulogu iz filmskog serijala, a u ostalim rolama našli su se Sofija Di Martino i Oven Vilson.

Radnja počinje tamo gde je "Osvetnici: Kraj igre" (Avengers: Endgame, 2019) stala. Nakon što je ukrao Teserakt, Loki se pridružuje misterioznoj birokratkosj oraganizaciji koja postoji unutar prostora i vremena i koja zapravo kontroliše protok vremena. Oni mu daju izbor - ili da njegovo postojanje bude izbrisano, ili da im pomogne da poprave protok vremena i zaustave mnogo veću prijetnju. Loki se odlučuje za drugu opciju i kreće na put kroz alternativnu istoriju čovječanstva.

"Sarina republika" (The Republic of Sarah), 14. jun, CW

Kada moćna rudarska korporacija otkrije nove zalihe u Grejloku, malom gradu u Nju Hemširu, kreće agresivna kampanja. Oni žele da ubijede ljude da im prodaju svoje kuće i napuste grad. Srednjoškolska nastavnica Sara Kuper odlučuje da im kaže "ne". Štaviše, Sara kreće u borbu, odlučna da im ne dopusti da unište njeno rodno mjesto, samo da bi se neka kompanija dodatno obogatila.

U aktima osnivanja Sara pronalazi "rupu" i mogućnost da Grejlok istupi iz Sjedinjenih američkih država i postane svoja repbulika. Ali osnovati državu od nule nije lak zadatak. Sara će morati da ga preuzme dok se ujedno nosi sa problemima svoje majke i brata Denija.

"Fizički" (Physical), 18. jun, Epl TV+

Šila Rubin je nezadovoljna domaćica koja se bori sa slikom koju ima o sebi i potrebom da bude dobra žena i majka. Na tom putu Šila otkriva da od svega što mrzi u svom životu može da pobjegne bar na kratko - i to u svijetu aerobika.

Od žene koja ne zna šta će sa svojom sudbinom, do one koja dijeli životne savjete drugima, Šilino putovanje i njena priča smješteni su u San Dijego 1980-ih godina.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Sačuvajte ZDRAVLJE jednog od VITALNIH ORGANA: Ovo VOĆE može znatno poboljšati funkciju jetre

Četvrtak, 25.04.2024 | 14:09

Njena primarna funkcija je izlučivanje toksina iz tijela.

"UPOZNALE smo se na hemoterapiji": Plesačica OTRKILA DETALJE o Kejt Midlton

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:57

Princeza Kejt Midlton je nedavno saopštila da se liječi od karcinoma i time pokušala da stane na put svim teorijama zavjere koje su kružile.

Poznata rediteljka o BRAKU sa 33 MLAĐIM GLUMCEM - "Ne shvatam FASCINACIJU našom razlikom u godinama"

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:48

Britanska redateljika Sam Tejlor Džonson (57) kaže da je  učudi što ljudi toliko komentirišu razliku u godinama između nje i supruga Aarona Tejlora J Džonsona (33), koji bi trebao biti novi Džejms Bond . Par se vjenčao još 2012. nakon tri godine veze, a s komentarima na račun godina suočavaju se od samog početka.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Za UKLANJANJE nečistoće i NJEGU kože iskoristite ove PRIRODNE SASTOJKE koje imate kod kuće

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:07

Zdraviji su od hemijskih, zagađujućih i opasnih proizvoda.

Važio je za NEŽENJU, a onda je ONA osvojila njegovo SRCE - Otkrivena TAJNA SREĆNOG BRAKA Džordža i Amal Kluni

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Stručnjak za govor tijela otkriva ključ uspjeha veze najintrigantnijeg para u Holivudu.

USTAVNI ODBOR: Svi kandidati ISPUNJVAJU USLOVE za sudiju Ustavnog suda

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:40

Svi prijavljeni kandidati za izbor jednog sudije Ustavnog suda ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog poziva, konstatovano je na današnjoj sjednici Ustavnog odbora.

Podgorica: Ovo naselje BEZ VODE do 15 sati

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:37

Stari Aerodrom bez vode nekoliko sati. 

VIDEO: NESVAKIDAŠNJI PRIZOR - 140 kitova pilota se nasukalo u plitkim vodama ušća

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:33

U uvali Tobi na obalama zapadne Australije na oko 250 kilometara od Perta, u blizini Dansboroa, nasukalo se 140 kitova pilota u plitkim vodama ušća.