Četvrtak, 10.06.2021 | 19:37
IZVOR: Blic.rs

Dječak (8) GESTOM oduševio svijet: Prodao svoju najdragocijeniju kolekciju kako bi SPASIO psa

Osmogodišnji Brajson Kliman napravio je nevjerovatan gest o kojem bruji javnost širom svijeta, kada je prodao svoju najdragocjeniju kolekciju sličica Pokemona kako bi spasao svog psa Brusa, nakon što mu je dijagnostikovana smrtonosna bolest.




Foto: Screenshot YouTube/I-407 Studios

Naime, dječak je Pokemon sličice počeo da sakuplja još od svoje četvrte godine, i u kolekciji ih je imao na stotine, jer je to postala njegova opsesija, pa ih je tražio za svaki rođendan i Božić, da bi na kraju imao sličice uskladištene u kutijama za zaključavanje.

Međutim, velika ljubav prema sličicama pala je u zaborav onog trenutka kada se njegov pas Brus razbolio, te je mali Brajson odlučio da ih proda, i tako sakupi dovoljno novca za njegovo liječenje, piše "USA tudej".

- Njegove Pokemon karte su njegova najskuplja opsesija - rekla je dječakova majka za medije.

Nevjerovatan i nesvakiašnji gest malog Brajsona ujedinio je Ameriku, pa je pomoć za liječenje njegovog ljubimca počela da pristiže sa svih strana.

- Čini me srećnim to što su se svi okupili da pomognu - radosno je kazao dječak.

Dječak iz Libana koji žvi u Virdžiniji, godinama je želio psa, te je u martu konačno i dobio četiri mjeseca staro štene crnog labradora. Ubrzo potom, dječak i životinja postali su nerazdvojni.

- Oni su najbolji prijatelji, i mnogo vole jedno drugo - rekla je Brajsonova majka.

Smrtonosni virus

Ipak, jednog dana, razigrani Brus postao je nešto tužniji i počeo da gubi na kilaži, kada mu je dijagnostikovan parvo, zarazni virus koji može biti smrtonosan.

Veterinari su im rekli da će tretman za liječenje psa koštati 655 dolara za prva tri dana i upozorili da bi moglo da ih bude još, i tada su shvatili da možda neće imati dovoljno novca za Brusovo liječenje.

- Mama, ne želim da Brus umre, moliću se da mu bude dobro - govorio je tada Brajson, a onda je jednog dana došao iz škole sa razrađenim planom.

- Prodaću svoju kolekciju Pokemon sličica - kazao je tada osmogodišnji dječak.

Krenuo u akciju spasavanja

Majka je u početku bila pesimistična, međutim, već sljedećeg dana njen suprug joj je poslao fotografiju njihovog sina kako sjedi u dvorištvu sa drvenim natpisom "Pokemoni na prodaju", te se majka tada rasplakala.

Komšije u početku nisu znale šta je razlog prodaje, međutim, kada su shvatili da je po sredi humani gest, oduševili su se, i vijest je ubrzo postala viralna.

Neki od njenih prijatelja u Mičigenu tražili su od nje da postavi GoFundMe za Brajson jer su živjeli predaleko da bi lično podržali štand, što je ona i uradila. Kako se priča širila i kako su pristizale internet donacije, desetine su se poredale na Brajsonovom štandu. Prodajući svaku karticu za 5 do 10 dolara, dječak je sakupio 400 dolara za samo dva popodneva.

Uključile se i komšije

Neki od komšija su donijeli svoje kolekcije Pokemon kartica i dali Brajsonu svoje kartice da dopuni svoju kolekciju. Drugi su donirali novac i zalihe pasa.

Dječakov deda, Dejvid Kol izjavio je za medije da je pomoć počela da pristiže i iz daleke Kine, Australije i Irske, a Brajson je čak pozvan i na Nacionalnu izložbu pasa u novembru, a kada su zaposleni u PokemonCo u Sijelti čuli za cijeli događaj, poslali su dječaku pakete rijetkih Pokemonovih karata.

Do sada je GoFundMe prikupio više od 19.500 dolara. Sa viškom novca platili su troškove drugim porodicama koje nisu imale sredstava da njegu svojih pasa.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vrijeme SJUTRA: Srijeda u znaku OVIH temperatura

Utorak, 23.04.2024 | 21:57

Promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno slaba, rijetko i umjerena kiša očekuje nas sjutra prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

"Crna Gora da bude lokomotiva, koja će povući zemlje ZB ka EU"

Utorak, 23.04.2024 | 21:49

Slovenija će Crnoj Gori pružati podršku do kraja puta, a taj put vodi u Evropsku uniju. Nadam se da će Crna Gora biti lokomotiva, koja će povući zemlje Zapadnog Balkana“, istakla je predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Utorak, 23.04.2024 | 21:32

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

Sam je sebi najgori neprijatelj na putu do sreće: Ovo je najtužniji horoskopski znak

Utorak, 23.04.2024 | 21:09

Osobe rođene u ovom znaku horoskopa poznate su po svojoj neodlučnosti i mračnom razmišljanju, što dovodi do toga da su uvijek nesrećni ili depresivni.

Mandić: Ulazak u Frankofoniju otvorio vrata za jačanje veza između Crne Gore i frankofonih zemalja u različitim sferama

Utorak, 23.04.2024 | 20:52

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je večeras svečani prijem za članove delegacije Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne skupštine Frankofonije.

Klikovac: Injac, ko govori istinu

Utorak, 23.04.2024 | 20:34

Iz kabineta gradonačelnice Olivere Injac su dostavili informaciju odbornici Anđeli Mićović da je realizacija kapitalnog budžeta osam miliona eura za tri mjeseca. Sekretar za finansije Balša Špadijer je saopštio da je realizacija 3,376 miliona eura, kazao je Andrija Klikovac, šef Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Marija Šerifović otkrila zbog čega nije u “Zvezdama Granda”: Ne znam kako će se ovo završiti

Utorak, 23.04.2024 | 19:48

Pjevačica Marija Šerifović nije se pojavila na posljednja dva snimanja muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, a sada se oglasila na svom Jutjub kanalu i otkrila o čemu je riječ.

NIJE SVEJEDNO: Evo koja ženska tašna privlači novac, a koja ga rasipa

Utorak, 23.04.2024 | 19:31

Da li ste znali da je važno i kakva vam je tašna ako želite da imate više novca u životu?

Prekida se postupak protiv okrivljenog za ubistvo Vojičića

Utorak, 23.04.2024 | 19:00

Advokatica Aleksandra Rogošić potvrdila je Portalu Javnog servisa da se prekida postupak protiv Željka M. Vukovića optuženog za ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine.

DPS Budva: Od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da sa porodicom glasa za listu Mikijelja

Utorak, 23.04.2024 | 18:33

Danas je u Budvi zabilježen otvoreni slučaj kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i poistovjećivanja državnih funkcija sa partijskim, gdje je od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da, zajedno sa članovima porodice, glasa za listu koju predvodi Mladen Mikijelj „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad”, saopštio je Opštinski odbor DPS Budva.