Nedjelja, 18.07.2021 | 08:45
IZVOR: Vijesti.me

Različite generacije, ali ista EMOCIJA pred početak OI: "Fenomenalan i NESTVARAN osjećaj"

Majda Mehmedović i Tatjana Brnović - različite generacije i priče, ali ista emocija pred početak Igara.




Foto: The Home Of Handball/YouTube screenshot, arhiva

Kada je Majda Mehmedović igrala finale Olimpijskih igara, Tatjana Brnović je imala 13 godina. Dvije različite generacije, dvije različite priče, a, čini se, ista emocija. Iako su iza nje London i Rio de Žaneiro, mnogo velikih mečeva i pobjeda, 31-godišnja Majda s ushićenjem je dočekala dolazak u Tokio.

- Mislim da je najvažnije da se Olimpijske igre uopšte i održavaju, iako smo čekali godinu duže, jer naše karijere, kao i karijere svih sportista, koji su stekli pravo da učestvuju ne bi bile potpune bez Igara - kaže Majda Mehmedović, koja kroz osmjeh za sebe kaže da je „mlada veteranka”.

Kada tako razmišlja ona, kako tek debitantski nastup dočekuje jedna 22-godišnjakinja.

- O ovome sam sanjala. Iskreno, nijesam očekivala da ću ovako mlada doći do Olimpijskih igara. Zahvalna sam što sam u ovim godinama dobila tu privilegiju. Osjećaj je fenomenalan i nekako - nestvaran. Samim dolaskom u Olimpijsko selo osjeti se posebna atmosfera, drugačija emocija - kaže Tatjana Brnović.

Emocije su dobra stvar u sportu, ali ih je za velike rezultate potrebno i kanalisati.

Nakon dva različita iskustva s Igara - od blistavog iz Londona, do razočaranja u Riju, Majda Mehmedović je jedan od lidera ekipe. I prija joj uloga, koju su na olimpijskoj premijeri crnogorske selekcije, imale selektorka Bojana Popović i njena prva saradnica Maja Savić.

- Jovanka Radičević, Marina Rajčić i ja smo prošle sve ovo već dva puta i treba da budemo lideri, da pomognemo mlađim djevojkama da se izbore s euforijom, da se prilagode posebnom takmičenju kakve su Olimpijske igre - ističe Mehmedovićeva.

- Pričale smo s iskusnijim saigračicama, ali mislim da Olimpijske igre moraju da se osjete. Mi se polako privikavamo na vremensku razliku, na klimu, odmorile smo od puta i počinjemo završne pripreme za ono što nas čeka - dodaje Brnovićeva.

Od Londona, pa i od Rija, do Tokija prošlo je dosta vremena, Brnović je jedna od čak devet „lavica” debituje na Olimpijskim igrama. Ipak, čim se dođe među 12 najboljih, očekivanja su i da može i više…

- London i Tokio? Ne može da se poredi. Imamo znatno mlađu ekipu, prije svega. Naravno, kada dođeš do Igara, kada uđeš u taj uži krug najboljih, svako sanja još veće stvari. Iz iskustva znam koliko je teško osvojiti medalju, kroz šta smo sve prošle da bismo je uzele u Londonu. Naše je da damo sve od sebe, vidjećemo za koliko će biti dovoljno… - ističe Majda.

- Ući ćemo u turnir pune želje i s velikom ambicijom. Naš plan je da idemo korak po korak, od meča do meča, ali imamo svoje snove i nadam se da ćemo ih dosanjati - nadovezuje se jedna od najmlađih članica rukometnog tima.

Na velikim takmičenjima četvrtfinale je prvi cilj, Crna Gora je u Londonu, pobjedama nad domaćinom Velikom Britanijom i Angolom došla među osam, a zatim preko velesila Francuske i Španije do finala...

- Mislim da imamo sportsku drskost, ali ne i iskustvo da kalkulišemo. Ovaj tim je igrao neke velike utakmice i ostvario velike pobjede, imamo dobru odbranu, imamo veliko srce.

Svako ko je igrao protiv nas imao je problem. Sigurna sam da će tako biti u Tokiju, da ćemo zagorčati život svima, da će svi morati dobro da se pomuče da bi pokazali da su eventualno bolji od nas - jasna je Majda.

Crna Gora će u grupnoj fazi igrati u grupi s Angolom, Japanom, Norveškom, Južnom Korejom i Holandijom.

- Naša grupa je neobična, jer je većina selekcija van Evrope, a utakmice s Angolom i Japanom u prva dva kola su nam mnogo važne, možda i ključne za plasman. Nema, dakle, navikavanja, prilagođavanja, laganijeg starta... Jednostavno moramo da budemo najbolje već od prve utakmice. Došle smo ranije, imaćemo vremena da se spremimo i sigurna sam da ćemo na pravi način ući u turnir - zaključila je Tatjana Brnović.

Koronavirus odmah napravio problem

Olimpijsko selo polako počinje da živi, 18 višespratnica u tokijskom predgrađu Harumi, dobijaju goste iz svih krajeva svijeta. Za njih sada počinje život u „staklenom zvonu”, život pod sportskim i psihološkim pritiskom, jer će bukvalno svaki dan biti testirani na kovid-19.

Vijest o prvom pozitivnom slučaju među stanovnicima jedinstvenog kompleksa u predgrađu Harumi, koje se nalazi u dijelu Tokijskog zaliva, potvrdila je strahovanja da će, bez obzira na ograničenja i rigorozne mjere, koronavirus ući na Olimpijske igre.

- Činimo sve što možemo da bismo spriječili širenje koronavirusa. Ako dođe do zaražavanja, imamo plan za odgovor - rekla je predsjednica organizacionog komiteta Seiko Hašimoto.

Gojković: Mislimo samo na Australiju

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore se nalazi u japanskom Kašivazakiju, gdje sprovodi posljednji dio priprema pred početak Olimpijskih igara.

„Ajkule” prvi meč na turniru igraju protiv Australije 25. jula, a do početka Igara treniraće sa Srbijom.

- Domaćin nas je zvao i 2019. godine, ovdje je trener bio bivši selektor Crne Gore, Ranko Perović. Tu je i reprezentacija Srbije. S njima ćemo odraditi nekoliko treninga da probamo da podignemo formu. Fokus je da se spremimo za početak Olimpijskih igara i u ovom momentu razmišljamo o toj prvoj utakmici s Australijom. Nadam se da ćemo ostati zdravi i da ćemo se pripremiti najbolje moguće do početka Igara - rekao je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora je u grupi s Australijom, Srbijom, Hrvatskom, Španijom i Kazahstanom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

"RUŽA" ugledala svjetlost dana - Adi Šoše objavio novu pjesmu (VIDEO)

Petak, 19.04.2024 | 13:07

Poslušajte!

"IZGUBILE SMO POŠTOVANJE PREMA SUPRUGU": Sloboda Mićalović smatra da su žene nekada bile mudrije

Petak, 19.04.2024 | 13:00

Sloboda Mićalović je jednom prilikom komentarisala brak u današnje vrijeme i naglasila da su se žene promijenile na gore

Novače, samo me pozovi! Amerikanac želi da bude trener Novaka Đokovića

Petak, 19.04.2024 | 12:51

Teniski stručnjak i bivši trener Serene Vilijams Rik Maći izjavio je da bi vrlo rado bio trener Novaka Đokovića.

Kako da vam jakne i kaputi izgledaju kao novi do sljedeće sezone: Primijenite trik

Petak, 19.04.2024 | 12:44

U pitanju je jedan sastojak koji ćete dodati u vodu za pranje.

Spremna za osvetu: Tejlor Svift je upravo objavila dupli album koji je već nazvan vanvremenskom poezijom

Petak, 19.04.2024 | 12:12

Na novom duplom albumu Tejlor Svift, kantautorka je očajna i zbunjena. Ranjiva na način na koji je nikada nismo čuli ranije. Pjeva o tome kako je toliko depresivna da ne može ustati iz kreveta, kako se hrani dječijim žitaricama koje joj služe kao utjeha i kako plače u teretani.

ŠTA treba ponijeti na OSTROG: OVO je najvažnije PRILIKOM posjete manastiru

Petak, 19.04.2024 | 11:56

Dobro će vam doći par smjernica ukoliko planirate posjetu manastiru Ostrog. Posjetioci donose poklone kao što su osnovne životne potrebštine, ulje, kada, šećer ili neki prilog manastiru, što nije obaveza, već stvar vaše odluke.

Monteput: Elektronska naplata putarine – NIŽA CIJENA tag uređaja i niži iznos minimalne uplate

Petak, 19.04.2024 | 11:49

Kompanija Monteput d.o.o. kreće sa akcijskom prodajom tag uređaja za elektronsku naplatu putarine.

Apelacioni sud: Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Petak, 19.04.2024 | 11:26

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda. Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura.

Lazović ostaje u pritvoru: Odbijeno jemstvo od preko devet miliona eura

Petak, 19.04.2024 | 11:24

Saopšteno iz Apelacionog suda.

Ove vrste doručka će vam poboljšati raspoloženje

Petak, 19.04.2024 | 10:26

Doručak, kao prvi obrok u danu, ujedno je i prvi izvor energije.