Ponedjeljak, 19.07.2021 | 12:07
IZVOR: cdm.me

Nakon smjene Vukmanović: Rada Višnjić v.d. direktora OŠ Jugoslavija u Baru

Direktorica OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović smijenjena je sa te funkcije, a za vršioca dužnosti postavljena je Rada Višnjić, učiteljica koja je prošle godine dobila otkaz zbog toga što je učenike zvala na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.




Foto: Facebook/OŠ "Jugoslavija"

U rješenju o postavljanju Višnjić, u koje je CdM imao uvid, navodi se da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić razriješila Biljanu Vukmanović, te da su se nakon toga stekli uslovi da se imenuje vršilac dužnosti direktora ove škole, na period od šest mjeseci. Tako je imenovana Rada Višnjić, diplomirana učiteljica.

Učiteljica je prošle godine takođe bila u centru pažnje crnogorske javnosti kada su njeni učenici na času likovnog crtali trobojke.

Podsjećamo, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić smijenila je i direktoricu podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović” Zoju Bojanić Lalović uz obrazloženje da je povrijedila radnu obavezu zato što nije formirala Školski odbor.

Za vršioca dužnosti direktora Gimnazije postavila je profesoricu srpskog jezika i književnosti Biljanu Vučurović, suprugu poslanika Demokratskog fronta Jovana Jola Vučurovića.

Smijenjen je i direktor OŠ “Donja Lovnica” u Rožajama Asmir Hasov.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Baranin
19.07.2021 12:22

E ove bruke majko moja! A kukala ti majka Braticka, znas li koga postavi za direktoricu? Samo si joj trebala uci na fb profil i sve bi ti bilo jasno, a da ne kazem da si trebala konsultovati njene kolege iz te skole, pa da vidis koliko bi njih diglo ruku za nju. Uzassssss!!!

17 3
mj
19.07.2021 18:35

Pa izgleda joj je bila na face book zato je i postavila, dijele isto misljenje i idole!!!

3 0
Rade
19.07.2021 13:29

Oni se sprdaju sa narodom,nemaju kadrova,sprdnja...OSVEŽILO hahaha

5 3
Tara
19.07.2021 18:56

Ovo nidje u svijetu nema bez kod nas, ovo je velika sramota za citavu CG sto se radi, za ovako nesto se odma mijenja ministar/ka da je srece no je ovdje samo cilj da se sto vise narod podijeli i posvadja, ovu braticku treba odma skinut sa funkcije, ovo sto radi je kriminal !!!.... namjerno sam napisala malim slovom njeno prezime .... mali ljudi, mala slova.

3 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".