Utorak, 20.07.2021 | 17:30
IZVOR: cdm.me

DF: Ne mogu premijer i predsjednik Skupštine biti iz ISTOG političkog bloka

Drskim odnosom, štiteći fotelje i ne dozvoljavajući poštovanje izborne volje građana, Aleksine Demokrate zaboravljaju ko je nosilac pobjede od 30. avgusta. Upravo onaj koji se, navodno, poziva na demokratiju, najveća je prepreka u njenom sprovođenju, a to je Aleksa Bečić, kazali su iz Demokratskog fronta reagujući na ocjenu Demokratske Crne Gore da je obaranje aktuelne Vlade jedina želja Andrije Mandića.




Foto:Youtube screenshot/ Нова српска демократија

“Bečiću treba biti jasno da ne mogu i premijer i predsjednik Skupštine biti iz istog političkog bloka koji ima svega 14 poslanika, a da većina parlamentarne većine, koja se protivi toj prevari izborne volje, ostane po strani. Zato ga pozivamo da ne sabotira demokratske principe, stane na zemlju i pogleda realnosti u oči jer je očigledno obnevidio od zaljubljenosti u funkciju” navodi se u saopštenju.

Dodaju da Bečić napadno pokazuje diktatorske komplekse i to je sve očiglednije.

“Tako nešto i ne čudi ako znamo da je politički uzor našao u Josipu Brozu Titu, rušitelju Njagoševe kapele na Lovćenu. Obilato je uticao i na političke stavove premijera iz redova Demokrata, Zdravka Кrivokapića, kojem je šef upravo Bečić”, dodaju u saopštenju.

Kako kažu, Aleksa mora razumjeti da Crna Gora nije njegova stranka u kojoj je njegova volja iznad volje druga člana Кrivokapića.

“U državi i demokratskom društvu postoje neka politička i izborna pravila koja se trebaju poštovati. Prema tome, on ne uvažava volju naroda i vodi se privatnim interesima. Neka prestane da traži inspiraciju u govorima i nastupima Draginje Vuksanović Stanković i napusti model ucjena koji je nekada koristio SDP prema svojim koalicionim partnerima. S tim što valja podsjetiti da je SDP od DPS-a sa malo dobijao mnogo, a Bečić sa malo hoće sve. Te marifetluke neka ostavi drugima jer nas taj način rada ne zanima”, poručuju u saopštenju.

Kazali su i da “sindrom brozomore koji drma Bečića i njegove drugove ostavlja teške posledice na zemlju i građane, zato bi Demokrate trebale da se urazume što prije i dozvole da dođemo do dogovora koji iskazuje narodnu volju.”

U suprotnom, kako kažu, smatraće da im izuzetno prijaju salve kritika i narodna pobuna protiv proleterskih ideoloških skretanja i nastavka politike DPS-a.

KOMENTARI (7)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Zekan
20.07.2021 18:12

Samo znate da prekrstite ruke , kao tetke neudate .

5 0
Zelenko
20.07.2021 18:20

Perfomans cirkusanata .

4 0
ToTo
20.07.2021 19:20

Je li veliki trošak za CG , da ovu trojicu lansiramo u svemir .

4 0
Irena
20.07.2021 20:36

Kakav cirkus - niko ih ozbiljno ne shvata Tu su 30 god i jedno NIŠTA

2 0
Goran
20.07.2021 20:38

Mandića je lakše preskočit no zaobić on ne bi mogao stati u kapsulu za polijetanje.Ovaj predmhodi komentar me nasmijao

1 0
Vitez
20.07.2021 21:12

Je li vojvoda zakazao neku novu tučnjavu u BG.

1 0
sizif
20.07.2021 21:12

Kako iz istog politickog bloka,pa zar nije Krivokapic nosilac liste DF bio,a Becic demokrata???Znaju li ova trojica sta zele?IKako se kaze:,,Ne laje kuca sela radi,nego sebe"

2 0

OSTALE VIJESTI

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Odžić Mikijelju: Otkud vam POMISAO da bi sa vama uopšte sarađivali

Srijeda, 24.04.2024 | 22:00

Nosilac liste građanske koalicije SDP, SD i LP Petar Odžić saopštio je da ta koalicija nikada nije ni razmišljala o saradnji sa koalicijom ”Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj. On je reagovao na saopštenje Mikijelja u kome se navodi da ta koalicija ne želi saradnju sa DPS, SDP i "satelit grupama".

Majke Srebrenice POZVALE Spajića da javno saopšti STAV o Rezoluciji UN o Srebrenici

Srijeda, 24.04.2024 | 21:51

"Majke Srebrenice" i pozvale premijera Milojka Spajića da javno saopšti stav o Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

"Birači "selice" NAJVEĆI PROBLEM u Šavniku, politički dijalog jedina opcija"

Srijeda, 24.04.2024 | 21:25

Birači "selice" najveći su problem što se tiče šavničkih izbora, a politički dijalog je jedina opcija za rješenje ove i više nego komplikovane političke situacije, ocijenili su sagovornici emisije "Okrugli sto" na TVCG.

Planeta ljubavi ulazi u Bika: Tri znaka očekuje sudbinski susret do 23. maja

Srijeda, 24.04.2024 | 13:40

Venera, planeta ljubavi, mijenja znak 29. aprila i ulazi u zemljanog Bika, gdje će se zadržati do 23. maja. Ovakva planetarna pozicija donijeće lijepe susrete za Bikove, Djevice i Jarčeve.

Nikola Rokvić PJEŠKE prešao preko 30 kilometara, otkrio koliko je novca sakupljeno od kada je krenuo na put

Srijeda, 24.04.2024 | 11:41

Nikola Rokvić oglasio se kratkim videom u kojem je saopštio koliko novca je "Fondacija Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom prikupila za dva dana, od trenutka kada je on krenuo u svoju humanu misiju i hodočašće.

Tamara Dragičević OŠTRO o BRAKU - "Nisam mu PRIŠLA na ulici i rekla da mi napravi dijete"

Srijeda, 24.04.2024 | 15:46

Tamara Dragičević, koja će uskoro roditi treće dijete, vrlo iskreno je govorila o pitanjima s kojima se suočava.

Šta treba da URADITE ako ste u AUTOMOBILU dok napolju JAKO GRMI?

Srijeda, 24.04.2024 | 15:05

Mnogi vjeruju da je automobil sigurno utočište tokom grmljavine, ali koliko je ta tvrdnja zapravo tačna?

Dragaš: "Nekad je bio Milo Britva, a danas je samo BLIJEDA SJENKA"

Srijeda, 24.04.2024 | 16:11

Bivši predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, na “Drugačijoj radio vezi” bio samo blijeda sjenka nekadašnjeg Mila britve, jedva prepoznatljiv, umoran, usporen i maliciozan dok nevješto mijenja teze, kazao je Tihomir Dragaš, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Nadal: "NADAM se olimpijskom dublu sa Alkarazom, VOLIO bih to"

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:28

Rafael Nadal je potvrdio da želi da igra sa Karlosom Alkarazom u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Bivši dečko Tejlor Svift komentarisao pjesmu koja je POSVEĆENA NJEMU - "Nisam je SLUŠAO, ali...."

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:16

Tejlor Svift  nedavno je objavila novi album The Tortured Poets Department koji je postao apsolutni hit.

Razmislite dobro prije kupovine - Ovi automobili su NAJJEFTINIJI za održavanje

Četvrtak, 25.04.2024 | 11:02

U početku su troškovi održavanja niski i slični za većinu brendova.

Ni nalik današnjem - POGLEDAJTE kako je Dubai izgledao '70-ih i '80-ih godina

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:53

Na stranici Dubai Scoops objavljena je kompilacija fotografija Dubaija iz perioda '70-ih i '80-ih godina kada se izgled grada u mnogome razlikovao u odnosu na danas.

Laković: "Prethodna Vlada KORISTILA AKCIJE tužilaštva za PROMOCIJU svoje politike"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:44

Proces "dritanizacije" započeo je glasanjem DPS-a u Parlamentu za vladu koju je vodio Dritan Abazović, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

Vuković Kuč: Selektivnost, netransparentnost i revanšizam karakterišu rad SDT-a

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:30

“Evidentno je da u posljednje vrijeme tri elementa – revanšizam, selektivnost i netransparentnost u radu karakterišu funkcionisanje SDT-a i tužilaštva”, istakla je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a,  podsjetivši javnost da je ta partija u posljednje četiri godine podnijela na stotine krivičnih prijava zbog eklatantnih kršenja zakona, zloupotrebe službenih položaja i golog kriminala i lopovluka u našoj državi, a da tužioci na te prijave još uvijek nijesu regovali.

Alkaras - Novak me iznenadio, prijatelji su mi rekli za to

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:26

Karlos Alkaras je pred start turnira u Madridu dao veliki intervju za Marku.

Bliži se NAJPRESTIŽNIJI modni događaj godine - Za ULAZNICU treba IZDVOJITI "VRTOGLAVU CIFRU"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:21

Bliži e prvi ponedjeljak u  maju, a on je svake godine zakazan za najpoznatiji i najprestižniji modni događaj na svijetu - Met Galu. 

Haris Džinović OTKRIO da li je spreman za NOVU ŽENU - "Mora da bude NORMALNA"

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:12

Nakon brojnih izjava koje je dao o razvodu i, sada bivšoj supruzi Melini, pjevač Haris Džinović je odgovorio na pitanje "da li je spreman za novu ljubav?"