Srijeda, 21.07.2021 | 13:39
IZVOR: Vijesti.me

VIDEO: Zvijezda Olimpijskih igara - Novak Đoković STIGAO u Tokio

Najbolji teniser svijeta pokušaće da osvoji svoje prvo olimpijsko zlato, a potom i na US openu kompletira "zlatni slem", koji u tenisu jedino ima Njemica Štefi Graf.




Foto: CGTN Sports Scene/YouTube screenshot

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković stigao je jutros u Tokio (kasno poslijepodne po lokalnom vremenu), gdje će biti među glavnim zvijezdama na predstojećim Olimpijskim igrama.

Srpski teniser želi svoje prvo olimpijsko zlato, kako bi nastavio pogod ka istorijskom, "zlatnom slemu" - nijedan teniser u istoriji nije iste godine osvojio sva četiri grend slema i olimpijski turnir.

To je do sada uspjela samo teniserka Štefi Graf, 1988. godine kada su se igrale Olimpijske igre u Seulu.

Đoković je već osvojio tri grend slema ove godine (Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon), a od 31. avgusta do 13. septembra boriće se za trofej na US openu.

"Imam najviše ambicije, idem na zlato. To nije tajna, to je veliki cilj i ambicija još od prije početka sezone. Zacrtao sam četiri grend slema i Olimpijske igre. Malo je napet raspored, jer su grend slemovi blizu Olimpijade, ali dosta dobro sam se spremio. Imao sam puno dobijenih mečeva, što uliva dodatno samopouzdanje i energiju", kazao je Đoković uoči polaska za Tokio.

Za Olimpijske igre spremao se u Crnoj Gori, u Boki Kotorskoj - boravio je u Ljutoj, mjestu pored Kotora, gdje je nekoliko puta snimljen kako na ulici improvizuje kondicione treninge, a trenirao je i na novom teniskom terenu u Portonovom.

"Nije nekonvencionalan način priprema, već izvlačenje onog najboljeg iz uslova u kojima se nalazim, ne može sve idealno da bude. Odlične su pripreme bile, spremio sam se i kondiciono i teniski. Vrijeme divno, sjajna atmosfera, dali su mi vjetar u leđa pred Tokio“, istakao je Đoković o boravku u Crnoj Gori.

U Tokio je letio preko Frankfurta - let je trajao 12 sati, a mediji pišu da se po dolasku u Japan oko dva sata zadržao na aerodromu zbog procedura vezanih za koronavirus.

Na istom letu bio je i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Teniski turnir na OI održaće se od 24. jula do 1. avgusta - mečevi će se igrati na dva dobijena seta, osim finala koje se igra na tri.

Žrijeb je na programu rano ujutru.

Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju na programu je u petak u 13 sati po srednjoevropskom vremenu.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Goran
21.07.2021 15:31

Bravo ,ali ima toga dosta još CGo da se vrati Telekom,Jugopetrol.Sozina i mnogo toga ovde su pare koje se iznose iz CG Treba pokrenuti sad Solanu da se počnu zapošlljavati ljydi

1 0

TUGA - Umrla bivša voditeljka Pinka Bojana Janković

Petak, 19.04.2024 | 22:17

Tuga...

Jelena Perović saslušana kod sudije za istragu, čeka se odluka o pritvoru

Petak, 19.04.2024 | 21:31

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović saslušana je večeras kod sudije za istragu Višeg suda koji će se izjasniti o prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da joj se odredi istražni pritvor.

VIDEO - MekDonalds predstavio prvi MIRISNI BILBORD na svijetu, miriše na ovo jelo

Petak, 19.04.2024 | 20:09

Ako osjetite miris kultnih McDonald'sovih krompirića dok se šetate ulicom u Amsterdamu, postoji šansa da se, umjesto u blizini McDonald'sa, nalazite u blizini mirisnog reklamnog panoa.

FOTO/VIDEO: "Znam da će ovo da bude posebno veče" - Aleksandra Prijović ZAPJEVALA u punoj "Morači"

Petak, 19.04.2024 | 21:20

Pjevačica Aleksandra Prijović održala je koncert u punom SC "Morača" u Podgorici.

Čarapić: Sastanak o Šavniku najvjerovatnije 29. aprila

Petak, 19.04.2024 | 19:17

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Pjesma koja je HIT na svim društvenim mrežama, a niko NE ZNA da je pjeva POZNATI GLUMAC

Petak, 19.04.2024 | 18:48

Ako ste bili na TikToku posljednjih mjesec dana, sigurno ste bar jednom čuli pjesmu „End of Beginning“, koja je viralna na ovoj društvenoj mreži. U pitanju je lagana, donekle nostalgična pjesma, koja sa svojim zvukom sa dosta sintisajzera evocira osamdesete.

Đeljošaj: POZDRAVLJAM rad Novice Vukovića, sistem ZREO da uspostavi mehanizme samokontrole

Petak, 19.04.2024 | 18:32

U potpunosti podržavam rad svog kolege ministra finansija i pozdravljam odluku da Budžetska inspekcija bude aktivirana u pravom smislu te riječi, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Hari će IZGUBITI titulu princa?

Petak, 19.04.2024 | 18:23

Iako su svjeni da princ neće doći na presto i vladati kao monarh, očekivali su da će mu nekako uvijek ostati „dii” otadžbine.

SDT traži PRITVOR do 30 DANA za Jelenu Perović

Petak, 19.04.2024 | 18:07

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je Višem sudu da se odredi pritvor do 30 dana direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović, saznaje TVCG.

Spajić: Budžetska straža najzad PROFUNKCIONISALA

Petak, 19.04.2024 | 17:58

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je "budžetska straža Crne Gore najzad profukcionisala".