Četvrtak, 22.07.2021 | 10:35
IZVOR: vijesti.me

Brguljan pred ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara: Velika ČAST za mene, kao KRUNA karijere

Leka nije ništa manje zaslužio, možda i više od mene, da bude na tom mjestu”, ističe Brguljan, uz posebno zadovoljstvo što će uz njega, prvi put, biti i sportistkinja – Jovanka Radičević




Foto: arhiva, MediaBiro/G.Šaban

Biti olimpijac u četiri ciklusa, punih 13 godina, igrati na visokom nivou i biti standardan član selekcije koja uvijek ima visoke ciljeve i jedna je od najboljih na svijetu – to mogu samo veliki sportisti.

Draško Brguljan je jedan od njih – u Pekingu je imao 23, u Tokiju 36 godina, u Kini je bio na početku, u Japanu pri kraju karijere, a to što će sjutra nositi zastavu Crne Gore na svečanoj ceremoniji otvaranja potvrda je i priznanje za sve što je uradio…

“Velika čast za mene, kao kruna karijere”, jasan je Brguljan, koji, međutim, ne zaboravlja čovjeka sa kojim već deceniju i po dijeli sve uspjehe, pa i razočaranja – Aleksandra Ivovića.

“Leka nije ništa manje zaslužio, možda i više od mene, da bude na tom mjestu”, ističe Brguljan, uz posebno zadovoljstvo što će uz njega, prvi put, biti i sportistkinja – Jovanka Radičević.

“Drago mi je što smo prihvatili inicijativu da zastavu nose i sportisti i sportistkinje. Nadam se da će biti i ubuduće tako”.

Kaže da je zastava u rukama kruna karijere, ali jasno je bi 8. avgust, kada su završne borbe na vaterpolu turniru, mogao da bude dan koji bi promijenio njegov život…

“Znamo svi o čemu pričamo – o medalji. Ali, i ako je ne bude sada biće sigurno još šansi za ove momke. Nama, kojima je ovo vjerovatno zadnja šansa, da na kažem sada bez tog ‘vjerovatno’, ostaje da damo maksimum i da vjeruemo. Ja sam zbog toga i ovdje, zaista vjerujem u ovu ekipu. Imamo dobru atmosferu i dobru energiju koja nas prati godinu i po, od Evropskog prvenstva u Budimpešti. Uz brzu igru, uz dobro plivanje mislim da možemo daleko, baš daleko”.

Crna Gora je o januara 2020. pokazala ogroman napredak. Osvojena je medalja, izboren plasman u Tokio, ostvaren trijumf u Svjetskoj ligi, dobre igre u nizu…

“I za mene jeste iznenađenje kako je ova ekipa porasla u minulih 18 mjeseci. U Tokiju je veliki broj igrača koji nisu bili na tom Evropskom prvenstvu, a desetorica su prvi put na Olimpijskim igrama. Ovo je tim koji je sazreo i koji može sa svima da igra ravnopravno”, ističe Brguljan.

Značaj Olimpijskih igara ne bi trebalo da poremeti pripreme za takmičenje.

“Roterdam i kvalifikacije za Tokio bili su mnogo stresniji. Utakmice svaki dan, nema prava na grešku. Mogli smo mnogo da izgubimo, a osvajanjem jednog od prva tri mjesta dobili smo samo to što smo se plasirali na Igre. Jako se teško kvalifikovati, a velika je stvar što smo uspjeli to da uradimo na onakav, impresivan, način. Primjećujem da kod momaka nema treme zbog dolaska na Igre. I ne treba da je bude”.

Takmičenje počinje 25. jula, utakmicom sa Australijom.

“Važna iz više razloga. Uvijek je dobro ući pobjedom u turnir, a pobjeda u ovom meču vrijedna je i četvrtfinala. U grupi je Kazahstan, koji se ne potcjenjuje, ali koji jeste autsajder i nije na nivou drugih timova. Ali, iako ne rezultat na startu ne bude kakav želimo, imamo vremena da popravimo. Prvi cilj je četvrtfinale, a poslije – ko to zna, ko može da nam dođe…”, zaključuje Brguljan.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Budva - Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Subota, 20.04.2024 | 14:26

Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva je 17. aprila prijavljeno od strane Hitne medicinske pomoći Budva da je u njihove prostorije pristupilo žensko lice, strana državljanka, na ukazivanje ljekarske pomoći kojom prilikom im je saopštila da je silovana prethodnog jutra od strane njoj nepoznate muške osobe, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Drobnjak: Energija, želja i fokus moraju da budu na nivou za pobjedu nad Zvezdom

Subota, 20.04.2024 | 13:38

Košarkaši SC Derbija u ponedjeljak dočekuju Crvenu zvezdu u drugom meču četvrtfinala ABA lige. Plejmejker "studenata" Igor Drobnjak kazao je da ukoliko ponove energiju, želju i fokus iz prvog okršaja u Beogradu, mogu da ugroze favorita.

TIK TOK pokrenuo svog rivala Instagramu - Pogledajte kako IZGLEDA ta aplikacija

Subota, 20.04.2024 | 13:12

TikTok je postupno počeo da otvara pristuo svojoj verziji rivala Instagramu - aplikaciji TikTok Notes.

"Momenat u EU integracijama previše dobar da bi ga Crna Gora propustila"

Subota, 20.04.2024 | 13:02

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je delegaciju GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu saradnju).

Višemjesečna istraga „Drivers“: Policija procesuirala četiri osumnjičene osobe

Subota, 20.04.2024 | 12:34

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv droga, uz podršku službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, realizovali su višemjesečnu istragu pod kodnim nazivom "Drivers". Izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i procesuirana su četiri lica, osumnjičena za krivična djela u vezi sa zloupotrebom narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Obratite pažnju - Ovo su mjesta na kojima ULJE ne bi trebalo da stoji

Subota, 20.04.2024 | 12:18

Često pravimo osnovne greške u skladištenju ulja.

PES: Milatović, Abazović i Medojević da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici

Subota, 20.04.2024 | 12:01

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta tekuće godine, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

SUDAR na putu Nikšić-Plužine, tri osobe teško povrijeđene

Subota, 20.04.2024 | 11:42

Tri osobe teško su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u mjestu Grebice, na putu Nikšić-Plužine.

Milatović: Crna Gora da bude istrajna u profesionalizaciji bezbjednosnih službi

Subota, 20.04.2024 | 11:09

Crna Gora mora bude bezbjedna za one koji u njoj žive, ali i za one koji dolaze da je posjete zbog čega moramo biti istrajni u procesu profesionalizacije bezbjednosnih službi, poručio je predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

Injac: Podgorica postaje sve privlačnija kao partner u brojnim međunarodnim projektima

Subota, 20.04.2024 | 10:46

"Zelena agenda Glavnog grada obuhvata unapređenje javnog prevoza uz digitalizaciju usluga, unapređenje biciklističke infrastrukture, proširenje urbanih zelenih površina i pošumljavanje okolnih brda kako bismo stvorili zeleni pojas oko grada”, kazala je prof. dr Olivera Injac govoreći na panelu Povelje gradonačelnika za energiju i klimu – Vizija za Jugoistočnu Evropu, a u sklopu generalne Skupštine NALAS-a u Baru.