Nedjelja, 12.09.2021 | 14:25
IZVOR: Vijesti.me

Budućnost: POKRADENI smo u Nikšiću, tuđe nećemo, ali svoje ne damo

"Ono što nam pripada na terenu i što naši igrači i stručni štab zasluže - neće niko otimati. Pogotovo ne na način na koji je to uradio arbitar Mileta Sćepanović u Nikšiću", stoji u saopštenju.




Foto: Screenshot YouTube/FK Budućnost Podgorica

Budućnost je u najvećem derbiju crnogorskog prvenstva protiv Sutjeske "direktno oštećen (iliti pokraden) od glavnog sudije meča Milete Šćepanovića", saopštio je podgorički klub.

U saopštenju se navodi da je "spornih odluka arbitra iz Podgorice bilo više, ali prelomna koja je direktno uticala na ishod utakmice se desila u 50. minutu... pri rezultatu 0:0 - Ivanovića je pred očima kompletne crnogorske javnosti u kaznenom prostoru oštro srušio igrač domaćih Bubanja i kada su svi očekivali da glavni sudija dosudi kazneni udarac za naš tim (i na stadionu i pored malih ekrana), Šćepanović je samo 'zažmurio' na očiglednu situaciju".

"Da je Šćepanović morao da pokaže na bijelu tačku, govori činjenica da je bio odlično postavljen i da se sve desilo upravo ispred njega - na nekih par metara. Arbitar koji ima FIFA značku nije mogao da ne vidi čist penal, pa se postavlja logično pitanje: da li je Šćepanović namjerno 'zažmurio' i time direktno uticao na rezultat u crnogorskom derbiju?", navodi se u saopštenju.

Iz kluba ističu i da "Šćepanović kao Podgoričanin nije smio da dobije da vodi utakmicu Budućnosti u okršaju sa Sutjeskom, jer se dan prije utakmice digla 'hajka' i pritisak kako Podgoričanin svira Podgoričanima u Nikšiću i kako to već unaprijed nešto govori".

Iz Budućnosti navode da se "Mileta Šćepanović dokazao kao neko ko ne razumije fudbal i ne čita igru... pa je pravo pitanje šta radi Sudijska komisija FSCG i koga regrutuje za glavne arbitre".

U saopštenju se navodi da je Budućnost ćutala "prošle sezone (proljećnji dio) gdje je takođe bilo kardinalnih grešaka na račun naše ekipe, ali je obrazloženje od strane arbitara bilo - ‘što se žalite, 'bježite' 20 bodova najbližem?”

"Da li je nama neko poklonio tu prednost pitali smo se tada? Da li to znači da, ako smo pokazali najveću superiornost od kako se igra crnogorska liga, treba neko da 'vježb'” na nama i uskraćuje ono što nam pripada?", navodi Budućnost, uz napomenu da "klub još boli teška eliminacija iz Evrope", ali uz opasku da "sa sličnim suđenjem kao u derbiju i generalno kompletnim suđenju na nivou lige, teško da možemo da iskoračimo sa dna na kome je domaće prvenstvo".

Budućnost navodi da je drastično oštećena i protiv Podgorice i Dečića, ali da "više nema ćutanja".

"Ono što nam pripada na terenu i što naši igrači i stručni štab zasluže - neće niko otimati. Pogotovo ne na način na koji je to uradio arbitar Mileta Sćepanović u Nikšiću", stoji u saopštenju.

Od nadležnih organa FSCG, Budućnost traži izuzeće Šćepanovića sa svih utakmica Budućnosti Podgorica do kraja sezone, kao i "drakonsku kaznu za Šćepanovića".

"Ukoliko izostane reakcija Fudbalskog saveza Crne Gore i ljudi koji odlučuju i koji rukovode takmičenjem Telekom Prve lige nakon ovakvog sramotnog i perfidnog suđenja u crnogorskom derbiju, mi kao klub nećemo sjedjeti skrštenih ruku. To mora da bude svima jasno", navodi Budućnost uz zaključak:

"Tuđe nećemo, ali svoje ne damo!".

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Hu
12.09.2021 16:49

Sad cemo oko svega sami kako zelimo da resavamo

0 0

Vrijeme SJUTRA: Srijeda u znaku OVIH temperatura

Utorak, 23.04.2024 | 21:57

Promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno slaba, rijetko i umjerena kiša očekuje nas sjutra prema podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

"Crna Gora da bude lokomotiva, koja će povući zemlje ZB ka EU"

Utorak, 23.04.2024 | 21:49

Slovenija će Crnoj Gori pružati podršku do kraja puta, a taj put vodi u Evropsku uniju. Nadam se da će Crna Gora biti lokomotiva, koja će povući zemlje Zapadnog Balkana“, istakla je predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Nikola Milović nosilac liste DPS-a “Budva može bolje!”

Utorak, 23.04.2024 | 21:32

Na predstojećim lokalnim izborima koji će 26. maja biti održani u Budvi Demokratska partija socijalista nastupiće sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu pod nazivom “Budva može bolje!”, koja će biti predvođena prof. dr Nikolom Milovićem, saopšteno je iz ove partije.

Sam je sebi najgori neprijatelj na putu do sreće: Ovo je najtužniji horoskopski znak

Utorak, 23.04.2024 | 21:09

Osobe rođene u ovom znaku horoskopa poznate su po svojoj neodlučnosti i mračnom razmišljanju, što dovodi do toga da su uvijek nesrećni ili depresivni.

Mandić: Ulazak u Frankofoniju otvorio vrata za jačanje veza između Crne Gore i frankofonih zemalja u različitim sferama

Utorak, 23.04.2024 | 20:52

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić priredio je večeras svečani prijem za članove delegacije Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne skupštine Frankofonije.

Klikovac: Injac, ko govori istinu

Utorak, 23.04.2024 | 20:34

Iz kabineta gradonačelnice Olivere Injac su dostavili informaciju odbornici Anđeli Mićović da je realizacija kapitalnog budžeta osam miliona eura za tri mjeseca. Sekretar za finansije Balša Špadijer je saopštio da je realizacija 3,376 miliona eura, kazao je Andrija Klikovac, šef Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Marija Šerifović otkrila zbog čega nije u “Zvezdama Granda”: Ne znam kako će se ovo završiti

Utorak, 23.04.2024 | 19:48

Pjevačica Marija Šerifović nije se pojavila na posljednja dva snimanja muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, a sada se oglasila na svom Jutjub kanalu i otkrila o čemu je riječ.

NIJE SVEJEDNO: Evo koja ženska tašna privlači novac, a koja ga rasipa

Utorak, 23.04.2024 | 19:31

Da li ste znali da je važno i kakva vam je tašna ako želite da imate više novca u životu?

Prekida se postupak protiv okrivljenog za ubistvo Vojičića

Utorak, 23.04.2024 | 19:00

Advokatica Aleksandra Rogošić potvrdila je Portalu Javnog servisa da se prekida postupak protiv Željka M. Vukovića optuženog za ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine.

DPS Budva: Od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da sa porodicom glasa za listu Mikijelja

Utorak, 23.04.2024 | 18:33

Danas je u Budvi zabilježen otvoreni slučaj kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i poistovjećivanja državnih funkcija sa partijskim, gdje je od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da, zajedno sa članovima porodice, glasa za listu koju predvodi Mladen Mikijelj „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad”, saopštio je Opštinski odbor DPS Budva.